Snabb uppkoppling av bilder på Reseguiden.

2 nov. 2009 15:40
Visningar: 174
Varför finns det inte en möjlighet på RG att man kan ladda upp bilder snabbare? På andra sajter jag är med, kan man ladda upp ett speciellt program, som snabbar upp uppladdningstiden. Vore det inte vettigt att RG också skaffar ett sådant program? Jag är intresserad av andras åsikter i det fallet. Eller finns det redan något sådant här?

Gilla
3 nov. 2009 20:20
Dessutom tycker jag att RG har blivit mycket långsammare, när man går från sida till sida. Det måste väl ändå bero på att det ligger reklam längst upp och vad jag förstår vid sidan om. Den senare reklamen går ju inte att se överhuvudtaget, utom en liten remsa. De här reklamerna måste ju ta mycket kraft att laddas upp också.

Visst förstår jag att RG behöver reklam eftersom det är en gratis sajt. Men något måste göras åt problemet med både uppladdning av bilder och uppladdning av de olika sidorna. Samma antal bilder som jag lade in nyss i mitt album om Råå Museum tog en evig tid här, medan det gick i ett nafs på en annan sajt med deras snabbuppladdningprogram, som man kunde ladda hem gratis.

När jag ska gå in och logga in här tar det också en massa tid. Finns det verkligen inte fler som drabbats av detta och vill man inte kommentera saken från RG?

Gilla
4 nov. 2009 17:50
Gilla, det tar otroligt lång tid för mej att både ladda upp bilder och filmer här, det har det gjort länge...det finns nog inget som kan göras mot det...
12 apr. 2010 11:33
Vad gäller bilduppladdning så tycker jag att det har blivit sämre med tiden.

Idag håller jag på att ladda ner bilder, men bara en och en, för tar jag flera på en gång så skulle det ta flera timmar. Just nu har jag laddat in en ny bild och först står det:

Under 1 min.
Sen:
Tid kvar: 1,10
Sen: 1,48
5,49
6,48
6,09
3,43
2,47
1,04
När det står 0,00, så tar det ändå lång tid innan bilden syns.

Jag har ändå ändrat kamerans inställning från 12 megapixlar till 6 och hann både tvätta, mejka och klä mej under tiden för ett enda kort.

En ny bild visar:
0,31
0,40
1,04
1,26
2,15
3,18
4,56
3,34
plötsligt gick det fortare neråt
1,22
står stilla
0,32
0,05
står stilla
Så åt vi lunch och sen var bilden klar.

Jag ställde upp mina beräkningar på detta sättet, för att man ska kunna följa dem bättre.

Gilla
12 apr. 2010 12:43
Hej !
Var tvungen och gå in och ladda upp tre bilder nu,och får mig gick det på en två tre.Har använd mig av trådlöst i dag,när jag använder det faste bredbandet här går det mycket snabbare.
Jag har också varit med om att det kan ta mycket lång tid om jag vill ladda upp många bilder på en gång.Men det är bare när jag har en dålig internet uppkoppling.(Utomlands).
Skulle varit kul att få reda på varför det går sakta ibland.
Av Tomas - Utvecklare Reseguiden.se
12 apr. 2010 15:27
Hej!

Det ska inte vara några problem vad det gäller bandbredd i vår ände, men från användaren och över internet kan det vara svårt att garantera snabb hastighet och beror delvis på hur stora filer som laddas upp och vad användaren har för "uthastighet" på sin uppkoppling, brukar ofta vara mycket lägre än surfhastigheten in. Det är ingen större skillnad om man laddar upp en eller flera filer för de läggs i kö och laddas upp eftersom.

Vid ett fåtal tillfällen har vår server haft hög belastning och vi jobbar ständigt på att optimera så att vi klarar av framtida besökarökningar, men har sidorna på vår sajt generellt gått långsamt att ladda så kan det även varit så i bilduppladdningen.

Ett specialprogram kan uppfattas lite enklare och anpassat, kan t ex visa katalogträd och thumbnails av bilderna på hårddisken utan att man behöver ställa in det, men löser inte problemet att det känns trögt att ladda upp.

mvh
Tomas
Reseguiden
12 apr. 2010 15:46
@ Thomas
Jag laddar upp exakt samma bilder till Metrobloggen och där går det mycket, mycket fortare. Var bild tar ungefär en minut att ladda upp där.Visserligen har jag inte den snabbaste uppkopplingen, men så stor skillnad ska det inte behöva vara.

Gilla
Av Tomas - Utvecklare Reseguiden.se
12 apr. 2010 17:48
Det är svårt att säga på rak arm vad det kan vara. Om du har laddat upp bilder de senaste månaderna, är det någon gång det gått fort eller upplever du att det är ungefär samma på varenda uppladdning du gjort?
12 apr. 2010 18:51
Jag har nog inte laddat upp några bilder sen i november. Men då gick det väl rätt bra, vad jag kommer ihåg. Det är de senaste gångerna, som det har tagit en evig tid. Dessutom går det väldigt långsamt att byta sidorna här. På annat håll går det snabbare.

När det gäller att ladda upp film får jag beskedet: Vi har tyvärr problem med filmtjänsten och vissa filmformat för tillfället men undersöker saken och ska försöka åtgärda problemet så snart som möjligt. Det har stått där mycket länge. Just nu försöker jag ladda upp en film, för det har inte fungerat på länge för mej. Jag meddelar resultatet.

Gilla
12 apr. 2010 19:55
Jag har laddat upp en film om Noack, men den stannar bara. vad kan då det bero på. Det syns att den ska finnas.

Gilla