Sicilien, mat och vin

Av Wenka
7 juni 2011 20:37
Visningar: 2058
Hej!
Någon som har bra tips på mat/vin och annat kul på Sicilien östkust?
Av Desires
8 juni 2011 23:00
Har varit på Sicilien ett par ggr, men bodde båda gångerna bodde vi i Cefalu, den fina och charmiga medeltidsstaden som är jättemysig. Men vi åkte både tåg, buss, hyrde bil och reste runt och såg mycket på denna ö. Var även på vackra Lipariön, som jag verkligen kan rekommendera, Ön Stromboli ska också vara sevärd.
Maten i Cefalu var verkligen super, många små och mysiga restauranger där som serverade god siciliansk mat. Kommer dessvärre ej ihåg några speciella viner därifrån, tyckte nog de flesta var bra, men vill du ha mer tips om själva Sicilien kan du kolla på mn reseblogg här: http://www.desires.se/#post90
Av Annl
12 juni 2011 10:36
Håller med om att Cefalu är väldigt trevligt och inte alls lika mycket turister som Taormina som i och för sig är sagolikt vackert med nedlusat med turister över allt och detta förtar intrycken dessvärre.

Glöm inte glassbutiken inne i Cefalu -de har himmelsk god glass där.

Vi har också besökt Lipari och det var fint och trevligt och jag minns att jag käkade en fantastisk kapris-pasta där (kapris är deras specialitet).

Man kan åka på kvällstur till Stromboli och se lavan rinna ned i vattnet - vi hade gärna velat göra den utflykten men barnen var för små då. Det såg i alla fall grymt häftigt ut på bilderna i broschyren som lockade med denna utflykt.

Etna är kul och spännande men ta med varma kläder dit.

Och tänk på att det i juli ofta är väldigt varmt på Siclien så beroende på när du skall resa dit bör ni planera och tänka på det. Vi hade tänkt att åka till Agrigento men det satte värmen stopp för och det var bara att hålla sig hemma i skuggan nära uteduschen.

Sicilien är spännande och det råder en speciell stämning där som gör att man nästan kan förstå att de har de som de har det, om du förstår hur jag menar.

Ska nu hyra bil kan det vara bra att veta att de stora vägarna håller hög standard - det kan vi tacka EU-pengar för.... Och de kör fort - men det vet du kanske redan. Fort och bra!

Dock kan det vara bra att veta att maffian är påtaglig där på sina håll - vi hade hyrt ett hus och till detta och några andra hus fanns en egen privat strand som var kanonfin och välstädad men en morgon var hela vattebrynet fullt med sopor, fiskrens och liknande - ägaren hade väl inte betalat pizzon i tid... Men morgonen därpå var ordningen återställd igen....

Ni kommer att få fina dagar på Scilien!