SBCC HT 2014 - santa barbara

Av Emmyb
10 jan. 2014 17:14
Visningar: 534
Heeej! Jag har planer på att plugga på Santa Barbara City College nu till hösten, 2014. Vore jätteroligt att komma i kontakt med någon/några andra som har samma plan så man kanske kan utbyta lite idéer och tankar. :) Alltid skön att prata med någon i samma sits! :) Skriv gärna här eller maila mig på (Logga in för att se e-postadress)
Av Fannyf
12 jan. 2014 23:04
Hejhej!

Jag ska precis sätta igång med min ansökan till SBCC HT14!
Är dock osäker på om jag ska göra min ansökan via IBS eller om jag ska fixa allt själv och skicka iväg en ansökan direkt till skolan, har du någon aning om vad som är "bäst"? har läst lite om att det är onödiga pengar som spenderas om man söker via organisationer...
Av Emmyb
12 jan. 2014 23:23
Åh va roligt!! :D Jag ska oxå sätta igång med min ansökan nu snart! Jag har en nära, bekant, eller vad man ska säga som går sitt tredje år där och enligt henne ska det vara lätt att fixa allting själv. Jag tänker dock ta hjälp av Killroy (eller blueberry) för att vara på den säkra sidan så allting blir rätt, haha :) tror Killroys hjälp kostar runt 3500. :) men om du vill undvika den kostnaden så tror jag säkert du klarar av att ansöka på egen hand, finns nog många tidigare studenter att fråga om hjälp oxå! :)
15 jan. 2014 18:46
Hej! Jag har också tänkt åka ner till SBCC hösten 2014, vad kul att ni också tänkt göra det! Ingen av er som skall åka med Study Abroad eller?:)
Av Fannyf
16 jan. 2014 18:40
Heej! Jag tror jag ska åka med IBS, av den anledningen att det verkar väldigt enkelt att fixa med alla papper och boende är redan fixat innan du åker ner :)
17 jan. 2014 11:47
Hej!
Jag och min pojkvän har bestämt oss för att plugga i Santa Barbara nu till hösten. Vi ska åka med Blueberry, de verkade superbra när vi var där på studierådgivning och tar inte så jättemycket för sin hjälp heller! Är det någon annan som ska göra sin ansökan via dem eller gör ni det själva? Har hört att det är krångligare att göra det själv med tanke på att ansöka csn, visum och allt det där.. Vad ska ni läsa för något?
Hade varit kul att ha kontakt med några andra som också ska dit samtidigt! :)
Av Emmyb
17 jan. 2014 12:13
Va roligt! :) jag ska oxå ta hjälp av en organisation, har mailat med kilroy så förmodligen tar jag hjälp av dom. Känns säkrast att ta hjälp haha jag är rätt vimsig av mig så känns skönt att ta hjälp av en organisation som kan! ;) har ni börjar med eran ansökan än? :) jag har precis börjat pricka av alla punkter som man måste ha med i ansökan som passkopia, foto, betyg osv. :)
17 jan. 2014 13:49
Ja, det ska bli jättespännande! Men lite läskigt på samma gång haha.. Ja okej, jo precis det känns bättre att få hjälp med allting så att man inte glömmer något haha ;) då är ju allt kört.. Men jag rekommenderar verkligen att gå på en studierådgivning innan du börjar ansöka om du inte redan gjort det. Då får man reda på massor om skolan och hur hela processen går till och så, vi fick verkligen svar på en massa frågor! Vi var runt på möten med både Kilroy, Blueberry och Avista i somras men vi valde tillslut Blueberry. De verkade liksom bry sig mest och var väldigt engagerade och så, medans de andra kändes som att de mest ville tjäna pengar.. :/ Tyckte det var lite dyrt att Kilroy tog över 3000 för sin hjälp, när det kändes som att man får mycket bättre hjälp med allting på Blueberry, och de tog 1800 tror jag! ;)

Vi har inte börjat med ansökan än, ska dit på en ny studierådgivning på onsdag, känner mig fortfarande lite osäker på hur allt går till haha.. Förhoppningsvis kan de hjälpa oss att fylla i ansökan där också sen, så att man inte missar något! :) Har du bestämt vad du ska läsa för något?
Av Emmyb
17 jan. 2014 13:59
Ja blueberry verkar bra! Måste vara skönt att möjlighet att gå på studierådgivningar. Där jag bor anordnar dom inga sånna tyvärr, annars hade jag gärna gått. Är som du säger en hel del att hålla reda på, jag har försökt göra en lista på allt som ska med i ansökningen och håller på att bocka av den. Känns skönt att man är ute i tid i alla fall så man inte behöver stressa haha :). Så mycket småsaker som tar längre tid än man kanske tror. Jag måste tex skaffa nytt pass redan nu att ta kopia på då det jag har nu snart går "ut"..Jag har redan börjat ansöka med kilroy, 1995:- kommer jag få betala enligt vad dom sagt i alla fall haha så jag hoppas det stämmer, 3000:- lät lite väl dyrt annars! Jag vet inte riktigt vilka kurser jag vill läsa, funderar på att ta dom jag tycker låter intressanta, kanske någon psykologikurs eller liknande skulle nog vara kul i alla fall :) har du börjat fundera på kurser? :)
17 jan. 2014 14:30
Ja, det känns superbra att åka med dem! Ja, hade vi inte gått på några så hade jag känt mig mycket mer orolig för att åka iväg. Det är ju mycket lättare att se vad det är för människor när man åker dit och träffar dem, vilka som är mest engagerade och så. Men gud vad synd att de inte har studierådgivningar på fler ställen, något de borde tänka på kanske! ;)

Ja precis, hatar att vara ute i sista sekunden och stressa igenom allt.. Går ju sista terminen på gymnasiet så det är en massa annat på gång med skolan också, så också därför tror jag inte att jag hade klarat allt på egen hand haha. Vi måste också skaffa nya pass! De går inte ut innan vi åker, men har för mig att de hann gå ut innan vi ska åka hem till Sverige igen, och det blir lite svårt att skaffa ett nytt pass när man väl är där borta.. Jaha! Men de kanske har ändrat priset då, verkar som det! Jag har tänkt läsa ett helt program. Går musiklinjen på gymnasiet nu så tänkte läsa musik först, men känner att det är så himla svårt att lyckas inom det.. Så fick börja fundera på vad jag mer är intresserad av och så, och tillslut bestämde jag mig för att läsa något med hotell och turism. Tänkte ha det som min "major" och musik som min "minor" ifall det funkar, jag hoppas på det iallafall! Psykologi låter jättekul, hade också velat ta någon kurs i det! Tycker det är något som är så intressant med hur människor tänker och fungerar.. Valde till en psykologikurs som utökat program till mitt sista år nu på gymnasiet, men fick inte den. Så kanske får en ny chans på Santa Barbara då! :)
Av Buxfelt
21 jan. 2014 14:46
Hej! Jag ska också plugga på SBCC till hösten! Kommer att åka med IBS i så fall, känns lite säkrare så.. Vad ska ni plugga? :)
22 jan. 2014 19:32
Jag ska plugga Hotell & Turism, tror det heter Hospitality eller Hotel Management där borta! Jag ansöker via Blueberry, det känns skönast att slippa hålla reda på allting själv! Vad ska du läsa? :)
Av Avafeiz
20 mars 2014 07:18
Hej! Ava heter jag, fyller 20 iår och pluggar på SBCC just nu, har gjort det sedan Augusti 2013 och kommer att plugga här ett år till! Jag åkte med IBS och har koll på både för och nackdelarna! Hade jag gjort om detta från scratch hade jag valt ett företag som tog mindre betalt, hjälpte till med det viktigaste och sedan hade jag fixat lite själv, även om det låter jobbigt haha! Om ni letar lägenhet har jag lyckats få tag på några riktigt bra kontakter, så hör gärna av er så kanske jag kan hjälpa till med något :) Kan antingen maila mig på (Logga in för att se e-postadress) eller skriva på facebook! Ni bokar verkligen in en resa till paradiset - det lovar jag! Lycka till, Ava
20 mars 2014 07:27
Hej! Åh vad roligt, är det så underbart som man tror där borta? ;)
Vad är din facebook, hade varit kul att prata och få lite tips från någon som är där redan!
Av Avafeiz
20 mars 2014 18:44
Det är det verkligen! Ava Feiz heter jag på facebook, lägg till mig där :)
15 apr. 2014 12:48
Åh va kul att de finns sånna här sidor! Jag tänkte med åka till sbcc nu till hösten:D men känns så rörigt med alla organisationer! Vilken är bäst till bäst pris?? Just nu funderar jag på kilroy för ibs är så dyrt! Men är kilroy bra? Tänkte om någon jämfört olika organisationer ? :)
15 apr. 2014 21:42
Hejhej! Vad roligt att du bestämt dig för att åka! Vad ska du läsa? :D
Jag sökte via Blueberry, gick på olika studierådgivningar med några olika företag i somras, men jag tyckte helt klart att blueberry var bäst! De kostar 1900 tror jag, så inte så farligt. De är väldigt engagerade och hjälper en med allt! Gå med i vår facebook grupp vet ja! https://www.facebook.com/groups/562391137180879/
21 apr. 2014 17:32
Hejhej! Jag heter Malin och är 20 år. Om allt går som det ska så ska jag börja på sbcc nu till hösten. Håller på med de sista papperna som snart ska skickas in. Är kanske lite i sista minuten men än så länge har jag fått all hjälp jag behöver. Jag åker via IBS som jag tycker är jättebra, kanske kostar lite mer men så värt det + att man får boende första terminen så man sen kan leta nytt när man är där. Jag ska plugga olika kurser men inrikta mig mer på skådespel. Hade varit jätteroligt att lära känna lite nytt folk som man kanske kan åka runt med där nere under tex loven och lediga dagar. Hur lång tog det för er innan ni visste att ni kommit in?