Roadtrip USA 2025

Av Galaxxy
25 juli 2024 01:08
Visningar: 110
Hej!

Jag och fem kompisar ska åka på en roadtrip i USA nästa år. Vi är alla strax under 30, och har relativt flexibla jobb (så vi "måste" nog inte resa under sommarmånaderna).

Vi har tidigare varit i NYC och Florida. I Florida var det lite mer roadtrip, med Key West (som vi verkligen älskade), Miami Beach, Fort Lauderdale mm. Nu åker vi gärna lite längre sträckor, och tänker oss att vi är borta i 3-4 veckor. Ett alternativ verkar vara route 66 (och då starta i Chicago, Avsluta i LA), men vet inte hur rolig den vägen är?

Och vad gäller tid - vi var i Miami nu i juli, det tycker jag funkade, även om 5-8 grader kallare inte hade skadat. Har ni någon särskild månad ni rekommenderar?

Dela gärna med dig av tips på boenden, aktiviteter och annat att göra. Om vi kör route 66 har vi i alla fall tänkt köra Chicago, sen en omväg förbi Nashville, åka mot Arizona, Las Vegas och sedan LA (och kanske SF). Vi behöver inte jättemycket party, utan föredrar snarare en lite mindre stad med mindre pub för att uppleva mer av kulturen :)

Stort tack på förhand för tips!
Av Marulk
26 juli 2024 17:38
Härligt att kunna lägga så lång tid på tur
Route 66 är bitvis rejält usel vägmässigt. Se över hyrbilförsäkring innan påbörjad resa. Men det är en häftig upplevelse. Vi körde dock bara en liten del, se album från 2013 om CA NV UT AZ
Tips, köp en hederlig analog papperskarta typ Randy McNally för bättre översikt när ni ska planera er rutt. Sen väl under körning används bilens gps. Att hyra bil i en delstat för att lämna i annan innebär extra kostnad, så även tillval extra förare. Regler för hyra kan skilja i respektive delstat.

Go tur o återkom gärna om ni vill ha tips i de delstater jag nämnde ovan