Reskompis till Australien november 2012

Av Lina88
13 maj 2012 08:37
Visningar: 866
Jag är en glad och positiv 24-årig tjej som bor i Halmstad. Jag söker en reskompis till Australien i november 2012. Jag älskar att träffa nya människor och att bara ha kul. Är äventyrlig av mig och vill gärna utmana mig själv till att testa nya saker.
Tänkte jobba och resa runt, och försöka se så mycket som möjligt av Australien. Tänkte försöka stanna i ca 6 månader eller mer.

Om någon eller några är intresserade av att åka då så hör gärna av er, är kul ju fler man är.
15 maj 2012 14:40
Hej för skriva kort, jag vill till australien för resa och jobba ett år, finns på facebook (Logga in för att se e-postadress) adda mig där :)
31 maj 2012 21:04
Hej!

Jag är åxå en glad å positiv tjej född 89 från Uppsala som älskar äventyr!
Jag vill till Australien/ Nya zeeland i vinter och jobba/ äventyra :)

Hade du tänkt backpacka å kortare jobb eller nått lite längre jobb?

Mvh Johanna
Av Lina88
2 juni 2012 15:42
Härligt att höra! Jag vet inte riktigt, lite både och. Jag vill inte vara för länge på samma ställe, men vill heller inte stanna för kort tid, man vill ju hinna se och uppleva staden man befinner sig i. Så kommer nog ta det lite som det kommer. Jag ska förnya passet nästa vecka, sen kommer jag kolla upp flyg, och boka så man har det klart. När har du tänkt åka? Jag kommer nog försöka dra i november! Om du vill prata lite mer så kan du skriva till min mail, (Logga in för att se e-postadress), eller facebook

Ha det gott
Av Nenne04
2 juni 2012 20:34
Vill gärna med:) Är sjukt sugen på Australien men har inte riktigt modet att åka själv. Är positiv och lättsam som person. (Logga in för att se e-postadress) är mailen min så skriv gärna:)
4 juni 2012 23:55
Vill någon av er vidare till Nya zeeland en sväng? Skulle vara så sjukt kul att göra lite äventyr där bl.a. hoppa bungyjump :)
Vet ni hur långt i förväg man behöver ansöka om visum? Är det svårt att få?
Min mail är (Logga in för att se e-postadress)
Av Lina88
5 juni 2012 16:03
Jag vill definitivt passa på att åka till nya zeeland en sväng. När man ändå är där, så får man passa på. Och bungyjump vill jag absolut göra, har varit sugen på det väldigt länge.

Har läst lite om det, och vad jag förstår så tror jag inte att det är så svårt, jag tänkte nog vänta några månader innan jag ansöker. Men vill nog ändå försöka göra det några månader innan jag åker!

Ja, vi kan snacka mer pa mail, skriver till dig där sen.
:)
8 juni 2012 22:58
å hej tjejer! jag är också jättesugen på att dra till australien nu i oktober/ november nångång! bara resa runt o ha sjukt kul och också jobba litegrann :) har ni kommit långt i er planering? skulle vara kul om man var några stycken som drog iväg! :)
hör gärna av er till min mail (Logga in för att se e-postadress) eller facebook johanna thorslund :)
Av Serbba
12 juni 2012 16:30
Hejhej, har också tänkt att ta mig till Australien. Har precis kommit hem från 1,5 år i Nya Zealand och nu är jag sugen på Australien! Vore trevligt med resesällskap :)
23 juni 2012 18:16
Hej allihopa! Jag är också jätte sugen på att åka till Australien i ungefär ett halvår och jobba/ resa men måste skramla ihop en bra resekassa först :) Hur mycket pengar tror ni man behöver när man åker iväg? Vore skit kul om vi var ett gäng som åkte ner samtidigt :)!
24 juni 2012 00:08
Hej allihopa! Lika så är jag sugen på att åka till Australien i höst, också stanna där i ca ett halvår eller mer. Vi gärna resa runt, festa, jobba, hoppa bungyjump, ta dykarcertifikat och lära mig surfa. Skulle vara underbart att åka ett gäng!!

Kram Isabel
24 juni 2012 22:47
nån av er som funderat på att åka med work and travel? eller ska ni fixa allt själv? :)
25 juni 2012 11:50
Har inte bestämt mig om jag ska åka med Work and travel eller inte , har vänner som åkt både med och utan. Men blir betydligt billigare att fixa allt själv beror ju bara på hur äventyrlig man är ;)
25 juni 2012 21:04
jo precis, jag har hört att det inte är så svårt o fixa dom praktiska sakerna själv, men å andra sidan känns de ganska tryggt o få hjälp speciellt om man åker själv hehe :D vet du hur du tänker göra eller?:)
25 juni 2012 21:20
jag har också funderat på att åka med WTC, men inser att det är en jäkla summa de ska ha för något som man kan ordna själv.. äventyrar nog och kör utan, sen om det skiter sig där nere finns det alltid en möjlighet att söka upp en organisation. tror jag, hehe. Dessutom tänkte jag nog inte åka direkt till Australien, utan tar en månad i Singapore och en månad i Malaysia.

Ni andra då? hur resonerar ni? behöver lite för- och nackdelar. Ni som ännu funderar, klicka in på denna sidan. Har hjälpt mig en del. http://www.australienguiden.n.nu/vadskajagvalja
25 juni 2012 22:03
Jag har inte heller bestämt mig än. Jag har en kompis som rest med WAT som var as nöjd med dem men har även en kompis som reste till Australien utan som tyckte jag var trög som skulle betala så mycket pengar för något jag kan fixa själv mkt billigare så ska nog utmana mig själv och fixa själv:)
25 juni 2012 23:45
Jag är sjukligt intresserad!
Att åka till Australien är en stor dröm för mig och jag känner att det är nu eller aldrig lite för mig.
Jag har även tidigare rest md Work And Travel och tycker det är bra att göra om det är första gången man ska ut men sedan inser man att man kan göra exakt samma sak ensam. Speciellt om man har tillgång till internet, där finns ju istort sett alla svaren haha
Av Hallor
2 juli 2012 13:00
Jag är högst intresserad, hoppas inte mitt kön är till nått problem ;)? Jag är 92a och bor i Örebro. Kan åka när som helst med vem som helst var som helst. Mina intressen är sport (orientering/löpning) och är väl ganska spontan.. . Funderar på backpacking? jorden runt? finns på face, Anton Hallor.
Av Lina88
2 juli 2012 16:45
Haha, nejdå kön är absolut inga problem :P Undrade nästan vart alla killar tagit vägen här..
När jag åker kommer jag nog satsa på backpacking, sen kan man ju se vad som händer på vägen.
hade du tänkt åka till hösten? Blir förmodligen att jag inte åker förrens i januari, har fått nytt jobb så måste stanna till vintern iaf. Har jag lite tid att spara ihop pengar också.

Ha det gott
Lina
Av Hallor
2 juli 2012 18:15
haha ja det verkar vara lite dåligt med killar här. Okej, jag tror det rimligaste datumet för mig förmodligen är i November/December. Men kan nog absolut vänta till Januari om det är så. Blir det WTC eller egen resa?

/ Hallor
2 juli 2012 20:37
Hej allihopa,
jag hade tänkt att åka till Australien i Januari, tänkte fixa ett working holiday visum för att kombinera jobb med nöje. sedan tänkte jag ta mig vidare till sydamerika, centralamerika och till sist nordamerika. Även om man inte åker hela vägen tillsammans då man kanske vill till olika ställen så hade det varit kul att träffas upp någonstans och resa en bit iaf!
Har pluggat i Australien 2010-2011 så känner till det en del och skulle nog säga att det är lättare att fixa med working holiday visum själv, men man väljer ju helt själv hur man vill göra.

Jag är 24 år och kommer från Lund, tycker om att resa och se nya ställen. Precis som man kan gå ut och ha kul så kan jag även ta en lugn hemmskväll!

hör gärna av er om något av det låter intressant!
/Anna
4 juli 2012 19:40
Hej Anna! Du sa att det var enkelt att fixa working holiday visum själv, har pratat med en del andra och en del säger att det är svårt att fixa och en del säger att det är lätt!! Vet du hur man på enklaste sätt fixar det själv?:)
11 juli 2012 17:12
Hej,

antingen så kan man fixa det genom Australiens ambassad eller så hjälper STA Travel en med det om man åker med dom.
Det är så alla mina kompisar har fixat det och dom hade inga problem med det =)
/Anna
2 aug. 2012 20:22
Hej tjejer! Jag är avslappnad och social 21 årig tjej som ska besöka Australien i November.
Planen är att bara uppleva landet och ha kul, gärna ta dykarcert. Men vill även jobba och resa runt kanske åka till Nya Zeeland också. Planen är att stanna i ett halvår, men tar det som det kommer.

Jasmine karlsson-Ryss på fb, bara att höra av sig!

Kram på er!
6 aug. 2012 21:15
Hej alla! Även jag har planer på att åka till Australien i höst/vinter för att upptäcka något nytt, ha kul o jobba lite! Skulle gärna ha resesällskap eftersom det är första gången jag reser till Australien och det känns nog bättre att ha någon som man kan diskutera med :) min mail är (Logga in för att se e-postadress)
Av Lispers
22 aug. 2012 13:11
Hej folket!
Jag håller mig lite kort. Jag och en tjejkompis på 19 år åker till Australien nu den 1 september, flyger till Darwin och hemresan från Sydney i februari. Så blir att backpacka oss neråt, jobba resa, uppleva! vore jättekul att ses där nere!! :D

Skriv gärna till mig på facebook, carolina lina lispers

ha de riktigt bra allihopa!! :D
22 aug. 2012 22:16
Hej allihopa! Sjukt kul att se att det finns fler som vill iväg till Australien! Jag tänkte åka dit i slutet på 2012/början på 2013 för att jobba lite, ha kul och såklart se Australien. Hör av er!
26 aug. 2012 18:35
Jag drar till Cairns 11/9 för at tförsöka få jobb på kringliggande fruktfarmarna och skaffa ett andra årsvisum.. men får se vad som händer! Efteråt tänkte jag iallafall försöka ta mig neråt i landet så jag når Sidney till jul/nyår!
Bara att skriva på jag är öppen för förslag! Reser själv och utan någon organisation, gillar äventyr och spänning så dem praktiska sakerna fixar jag gärna utan organisationer :) känns roligare så!

Skriv skriv skriv!!!!!
Av Erica92
27 aug. 2012 16:09
Hej! Jag är en 20-årig tjej från Falkenberg som tänkt dra till Cairns i slutet på oktober. Resa ner längs östkusten och fira jul/nyår i Sydney. Sen bär det väl av hemåt i januari nån gång. Vill se massa olika platser, träffa nytt folk, sola/bada, festa, lära mig surfa, hoppa fallskärm, se naturen...ja lite av varje helt enkelt! Hör gärna av er om ni har liknande planer eller vill mötas upp på vägen nånstans! :)
(Logga in för att se e-postadress)
30 aug. 2012 22:39
någon som ska vara i Cairns i början av december för att sedan ta sig ner östkusten efter några veckor/månad?
Av Mrrpace
28 okt. 2012 00:40
Jag är en glad, positiv 19 årig kille som åker ner med en vän den 20:e november Jag älskar att träffa nytt folk och att testa nya saker.
Jag brinner för träning och är sportintresserad,

som sagt vi åker ner den 20:e november och tänkte arbeta och träffa nytt folk och bara ha roligt och uppleva det bästa av Australien. Vore verkligen roligt att få kontakt med någon härifrån som har planerat att åka dit, så kan man kanske mötas upp där nere och prata och ha de roligt.
Hur har ni tänkt att göra när ni kommer ner dit? och vad har ni för planer med resan nu innan och vad har ni gjort inför resan ? :) finns på facebook Christoffer raki persson, adda mig gärna så kan vi prata mer, ha de bra :)
28 okt. 2012 21:07
Hej alla glada.

Min resekompis har fått förhinder för vår resa till Australien i november. Jag Heter Jennifer Eliasson och jag kommer från Halmstad, men bor förtillfället i Berlin. Då de tråkiga nyheterna kom så sent så söker jag nu efter en resekompis att hänga med lite under den fösta tiden i Sydney. Jag är spontan och positiv! Skicka gärna ett meddelande på fb Jennifer Eliasson eller mail: (Logga in för att se e-postadress) om någon känner sig sugen att mötas upp på kaffe, bira eller en längre resa ihop i sydney!