Reskompis australien 2012!

4 juni 2012 21:58
Visningar: 600
Hejhej, Johanna här! är en 19 år glad tjej som är grymt sugen på att backpacka, kanske eventuellt också jobba lite i Australien nu till hösten/vinter! :) planerar att kanske vara borta i 3 månader eller mer beroende på ekonomin och hur man trivs osv :)
skulle vara skönt och ha nån att åka med eller kankse bara hänga tlsm med ett tag då jag aldrig gjort nåt likande förut :p

jag älskar att resa, festa o upptäcka och inte rädd för att testa på nya saker!
jag är också väldigt öppen för förslag så det är bara o peppra på, ingenting är ju helt bestämt än liksom :D

skriv gärna om ni är intresserade! :) finns även på facebook johanna thorslund :)
5 juni 2012 11:52
Hej! :) Jag heter Amanda, är 20 år och funderar också på att jobba/backpacka i australien höst.
Har funderat lite på att åka med Work and Travel Company, (vet inte om du har läst om deras program?) och alltså börja i Sydney, hänga där ett tag, kanske försöka hitta ett jobb och sedan dra vidare till andra "måsten" i australien. Är sugen på att bland annat ta dykcertifikat och kanske en och annan surfingkurs!
5 juni 2012 11:57
Du hittar mig på facebook: Amanda Hjerpe :)
6 juni 2012 12:42
Adrian, 19. Jag och en kompis har avresedatum den 28e augusti och vi kommer vara borta i 9 månader, detta är första gången vi gör något sånt här också så du kan haka på oss ett tag eller fråga om tips om du kommer lite senare
6 juni 2012 15:28
va kul! :) jag skrev till dig nu på facebook amanda, jag hoppas jag skrev till rätt bara hehe :)

ja absolut adrian, jag kommer ialf komma senare än augusti.. kanske mer runt november elr nåt, men skulle va kul o haka på ett tag isf! har ni för planer då, backpacka runt elr jobba mer ?:)
15 juni 2012 16:03
Jag tror vi kommer ha väldigt blandat, när vi känner att vi är klara med en stad/by så åker vi vidare och kollar vad det finns för kul på nästa ställe, men jag är inte säker, som sagt så är ju detta första gången jag gör något sånt här :)
24 juni 2012 19:16
Hejhej allihopa! Alexandra här, låter som vi alla ha samma planer när det gäller Australien och jag letar också efter resekamrater då alla kompisarna inte har råd eller kan vara borta så länge! Jag har tänkt mig att åka sep/okt någon gång och vara borta 9 månader ungedär!

Har heller aldrig gjort något liknande innan skulle därför kännas mycket roligare och tryggare att ha några att åka ner med. Låter som ni alla är väldigt härliga personer! Min tanke är som ni att åka ner resa, jobba för att kunna fortsätta resa och framförallt se mig om på östkusten, tanken är även en tur över till Nya Zeeland någon månad! Lära mig surfa och ta dykcertifikat är också något som ligger högst upp på min lista, jag vill alltså göra allt man kan förmå sig att göra där nere! Jag har även hört att Sydney ska vara ett grymt ställe att fira nyår på så det skulle vara grymt att vara där då!

Skriv jättegärna till mig på facebook: Alexandra Johannesson så kan vi snacka mer om våra planer och lära känna varandra ännu bättre!

Ha de gött!!
Av Hannavh
24 juni 2012 22:51
Hej! Du är inte sugen på att se mer än australien? Jag hade tänkt backpacka i sydostasien och sen ta mig ner mot australien och nz. Hade tänkt dra i november och vara borta ca 6 månader. Vill uppleva natur, kultur och massor med äventyr! :) /Hanna
25 juni 2012 00:05
Hej hej Victoria heter jag och fyller nu 20 i sommar, nyss hemkommen från 3 månader resa i thailand där jag gått bartenderkurs, och har redan tröttnat på Sverige! Australien lockar som fan! Som de ser ut nu så blir det nog att jag reser själv eftersom ens vänner varken har råd eller möjlighet till de så de hade vart kul att hitta några resekompisar som är likasinnade sig själv :) Jag älskar att resa och träffa nya människor festa sola bada!

Hade vart kul med lite svenskt resesällskap när man åker så långt själv ;) Min "plan" är att åka till östkusten, prova på att surfa bland annat och antagligen leta jobb så man får möjlighet att stanna längre om jag gillar australien! Men jag är en spontan person så jag är öppen för andra förslag osv! Som sagt jag vill ut och se & göra saker och bara ha de allmänt gött! :D

25 juni 2012 16:52
Hej allihopa!
Jag vill resa runt jobba och uppleva allt vad australien har att erbjuda :)! Eventuellt också åka till Bali och nya Zeeland om pengarna räcker :)

Som person är jag mycket positiv, prat glad och framåt. Jag älskar att resa, lära känna nya människor, festa och träna :) vore jätte kul om någon av er ville ta sällskap ner till Australien då det skulle kännas skönt att ha någon med sig på ett sådant stort äventyr. Jag tror jag skulle vilja börja resan i Sidney då jag har två vänner som tidigare åkt på en liknande resa och de säger att det är bäst jobb möjligheter där :) Hör av er på facebook om ni tycker det låter intressant, Camilla Andersson :)
25 juni 2012 19:54
Camilla, låter som vi har väldigt liknande planer det där med Bali låter inte helt fel om pengarna finns! Skulle vara kul att prata närmare, men hittade inte dig på facebook finns ganska många med dit namn haha :)
25 juni 2012 20:42
Hallå! Josefin här, 20 år, älskar att resa och är också sjukt sugen på att åka till Australien för att jobba och resa runt, har varit det länge men har inte börjat kolla upp det riktigt än då jag inte kommer kunna åka förns tidigast Jan -13, ni som planerar att åka/ska åka, hur har ni burit er åt med visum etc.? Åker ni via förmedlingar? Och hur mycket får man räkna med att det kostar innan man är på plats? Alla tips är välkomna!! :)
2 juli 2012 21:33
Hej på er, jag har nu läst alla era inlägg och förstått att det finns många där ute som har samma plan som jag inför den kommande hösten. Jag heter Jonna och är 20 år, jag har under åren gjort en del kortare resor i Europa för att komma bort från tristessen och tråkiga rutiner samt för att möta nya människor och vackra platser. Jag har nu tillsammans med en barndomskompis planerat att åka iväg en längre tid till Australien för att känna lite på livet och höra så många nya skratt som möjligt.

För tillfället arbetar jag med dokumentation och löner och min kära vän Madeleine på Din Sko, efter jobbet fikar vi, fotograferar, skriver, målar och sjunger och på fredagar välkomnar vi helgen med god öl och dansar till söndag morgon..Har studerat journalistik och musik och är lika intresserade av kärnan i landet som ytan. Kultur och historia är någonting vi kan vara hänförda över i flera dagar och vi kan vandra tusen mil lika väl som vi kan läsa en sjukt bra bok på stranden.

Om någon skulle vara intresserad av att uppfylla några drömmar och mål med oss så skulle det vara oerhört trevligt, hör av er på facebook eller maila mig.

Facebook- Jonna Claesson
Mail- (Logga in för att se e-postadress)
Av Chloes
6 juli 2012 17:37
Hallå där allihopa!!

precis som alla andra så är jag extremt insiktad på att bege mej ut till det okända och bara uppleva nya marker. Har fullständigt tröttnat på kalla trista sverige och nu är det fanimej dags att göra något åt saken haha.

Jag hade tänkt att åka runt sep/okt någon gång, har inte riktigt bestämt hur jag ska göra. Tanken är att stanna där till åminstone maj/juni, beroende på hur man trivs såklart. Funderar på om jag ska åka via ett work and travel företag eller på egen hand. Känns lite jobbigt att behöva åka heeelt själv utan någon hjälp alls, men å andra sidan så fixar inte dem så mycket som man inte kan fixa själv. Men, jag vet inte. Skulle ju vara kul och iaf att få kontakt med andra svenskar som är i liknande position och som skulle vilja göra sällis ner dit :D

om någon är intresserad så är det bara att höra av sig, chloe silen på facebook. :D

hare gött!! :D :D
12 juli 2012 23:55
Hej Johanna och alla andra!!

I skiftet mellan september och oktober tänkte jag, en 19-årig sprallig och äventyrslysten tjej från Skåne, bege mig ner mot Austalien! Planerar att börja med lite jobb och fest i Sydney för att senare resa runt lite. Hade varit skönt att ha sin första tid i Sydney tillsammans med någon annan, och det kanske är någon här som är sugen? Leta boende, hitta på saker och allt sånt blir lite roligare och enklare i början om man gör det tillsammans.

Finns även på facebook, Felicia Leveau, skriv gärna om ni tänker lite som jag! :)
Av Lispers
22 aug. 2012 13:13
Heej alla!
Jag och en tjejkompis åker till darwin den 1 september och är i australien ett halvår innan vi reser hem från sydney. vi tänker oss att backpacka oss neråt, jobba, resa och göra massa kul saker! vore roligt att träffa andra svenskar där nere och hitta på äventyr tillsammans så hör gärna av er!

facebook: carolina lina lispers
26 aug. 2012 18:08
Tjena allihopa!

Jag flyger 11/9 från köpenhamn till Cairns och tänkte börja leta arbete i områderna runt omkring där (dem är ju kända för sina bananodlingar) till en början, och kanske få chansen til ldet där andra års visumet man kan skrapa ihop på 88 arbetsdagar via frukt,fiske arbeten. Efter Cairns tänkte jag ta mig söderut på något vis..Jag älskar äventyr och adrenalin så att köpa en cykel och ta sig fram på det viset har lockat ett tag men det skulle ju krävas en del. Men faaan vad mycket man får vara med om på cykelturer (iallafall vad jag läst om hehehe). Men det är som sagt bara en idé jag har, är öppen! Åka genom Brisbane och alla andra coola ställen för att sedan nå södra delarna!

Tänkte iallafall se till så man når Sidney lagom till jul/nyår för där ska man ju tydligen vara vid dem högtiderna.

Jag har polare som redan är där nere men jag flyger själv ner och ingen permanent resekompis. Så om någon vill ha kontakt och hänga eller resa på någon av sträckerna tillsammans, hör gärna av er i pm eller något!!!

MVH TAGGAD TJEJ