Resa till Florida

12 nov. 2013 14:26
Visningar: 266
Hej! Vill gärna ta del av er erfarenhet av Florida. Alla säger att bil är en nödvändighet. Vi kommer att bo i Fort Lauderdal på ett lägenhetshotell, och ha det som "bas" under vår 10 dagars vistelse. Läste att hotellet tar 24 dollar/dag i parkeringsavg. Min tanke är att vi ska ta oss runt lite i Fort Lauderdale via taxi, buss och båttaxi. Skulle det gå? Är det möjligt att ta sig till t ex Miami via buss? Vi har planerat att hyra bil också, men kanske inte alla 10 dagarna. Visst måste man väl kunna hyra en bil på plats?
Har någon en aning om vad det kan kosta att åka taxi från flygplatsen till hotellet, bor på Fort Lauderdale beach. Vi landar så sent på kvällen och det känns inte bra att tillbringa flera timmar på flygplatsen för att hämta/kolla hyrbilen och dessutom inte riktigt veta hur vi kommer till hotellet. Är det en vettig tanke? Är så tacksam om någon kan ge mig råd även tips på kommunikationer som tar oss till några sevärda platser utan att använda bilen.
12 nov. 2013 18:41
Hej!
Ja självklart går det att ta sig runt utan bil, det kan dock ta tid om man ska åka kollektivt och ska man åka Taxi hela tiden så äter det snart upp det ni sparar på att inte ha bil. Kort sagt, bil underlättar för det mesta.

Ska ni åka buss till Miami så måste ni byta från Ft. Lauderdales till Miamis bussnät. Ett bra sätt att kolla hur man kan åka med kollektivtrafiken är att lägga in rutten i Google Maps och sen välja lokaltrafik som transportsätt. Här finns också en del information och länkar i ämnet http://www.floridasidan.se/FlTra.php#Buss_tåg: .

Jag tycker absolut trots allt inte att ni ska snåla på bilen, ni kan parkera billigare än hotellets taxa på allmänna parkeringar och ni kommer hinna så mycket mer med bil. Man kan så klart hyra bil på plats men risken finns att det blir dyrare. Det är mycket smidigare att ha det ordnat i förväg så man kan välja och vraka, jämföra priser och bilar i lugn och ro. Det tar inga timmar att hämta bilen, det är mycket, mycket smidigare att hämta bilen direkt och på så sätt ha transfern ordnad på bästa sätt.

Det är väldigt lätt att hitta i Ft. Lauderdale, studera kartan innan och skriv upp exakt hur ni ska köra (vägar, avfartsnummer och i vilken riktning ni ska vid varje avfart, har ni GPS så lägg in adressen i den i förväg.
Av Gevalia
12 nov. 2013 18:50
Här kommer lite hjälp på vägen:

Transfer kostar 25$ för två personer till valfritt hotel i FL alla tider på dygnet.
http://fortlauderdaletransfers.com/index.html?validation=NoZone

Visst kan du åka buss, det finns en gratis dessutom:
http://www.lauderdalebythesea-fl.gov/town/hopper.htm

Lite av varje. T.ex om du vill spana in stranden med live cameran.
http://www.sunny.org/ways-to-play/attractions/

Hyrbil är visst billigast hemifrån,men om ni har tillgång till internet på plats så kan du ju boka via svensk sidor och få med de försäkringar som annars kostar extra.
12 nov. 2013 19:19
En liten parentes angående hyrbil. Man bokar med fördel direkt hos uthyrarna, alltså gärna på en Amerikansk hemsida, man väljer bara att man bor i Sverige så visas i regel priserna med de försäkringar som man vanligtvis behöver. Man kan tänka på att AVIS.se t.ex inte är samma som AVIS.com. .se är en svensk agent som säljer AVIS tjänster och de har visat sig vara ganska okunniga om villkor o.s.v. när vi tidigare diskuterat dem här i forumet. Bokar man va Avis.se kan de mycket väl vägra hjälpa en och bara hänvisa till USA om något går snett, då kan man plötsligt sitta med två olika motparter som skyller på varandra.
Själv försöker vi numera alltid ta den kortaste vägen och boka direkt av företagen när det gäller bilar och flygbiljetter.

Vill man inte ha bil så är det bästa alternativet för att se mycket sevärdheter faktiskt att åka med utfärdsarrangörer, då hinner man få mycket information och en bra bild av resmålet på kort tid och ganska enkelt.