Resa/jobba i thailand.

1 juli 2012 12:54
Visningar: 3253
Hej, nästa år har jag och en kompis tänkt att åka till thailand i ett par månader, vi har tänkt vara där så länge pengarna räcker, och sedan boka flyg hem.
Läste lite snabbt för ett tag sedan att det kan vara svårt att komma in i thailand om du inte har biljett hem,stämmer det?
Vi undrar även om man behöver någon sort utav visum för att vara där nere? (ca 4 månader har vi räknat med)

Jobb
Vi har tänkt oss att resa runt till olika delar utav Thailand, inte västsidan. Vi vill då kanske jobba på en bar eller något liknande, vi gör inte det för att tjäna pengar, utan kanske för att få hjälp utav den som har stället med mat/boende så att våran vistelse kan bli längre.
Några bekanta åkte ner till Thailand och hjälpte en kille att bygga upp sin bar, sedan arbetare de som servitörer, de fick inga pengar utan gratis mat och dricka ungefär något liknande vi vill göra.
Någon som har erfarenhet utav ett sånt jobb?

Vi är även tacksamma för tips om vart vi kan åka i Thailand, har hittills bara vart på västsidan men vill se mer utav Thailand nu.
Vi vill till ställen där det inte är allt för mycket turister, men ändå inte där det är helt dött.

Vi ska även ta dyk certifikat där nere, någon som vet ungefärliga priser och vart man ska dyka ?*

Tack på förhand!
Av Hille2
1 juli 2012 19:01
Ni behöver ett dubbelt turistvisum. Då kan ni stanna i Thailand först i 60 dagar, som sedan kan förlängas på immigrationen med 30 till. Sedan måste ni resa ut ur landet och komma tillbaks för att aktivera visum nr 2 som sedan kan användas som det förra. Totalt knappt 6 månader blir det som max. Ambassaden/konsulatet vill se biljetter för båda resorna ut ur landet innan de beviljar visum. Det går bra att boka nån billig resa till något grannland för att ha något att visa upp.
Om ni arbetar utan arbetstillstånd riskerar ni böter och deportation ur landet, oavsett om ni tjänar något eller ej. Polisen är inte alltid så trevlig att ha att göra med i förekommande fall, men vill ni ändå chansa så är ni också medvetna om vad ni riskerar.
1 juli 2012 22:22
Så med vanligt turist visum kan man vara borta 60 dagar + 30 om det förlängs utav immigrationen ?
Vad krävs för att få arbetstillstånd?
Av Sierra
1 juli 2012 23:17
Citerat från antoon94:
Vad krävs för att få arbetstillstånd?
För att få ett arbetstillstånd, Non-Immigrant Visa “B” (Working), skall en inbjudan från den tänkta arbetsgivaren i Thailand bifogas ansökan.
Kontakta Thai Consulate i Göteborg för info ang Tourist Visa (TR) och Non-Immigrant Visa “B”. http://www.thaiconsulate.se/contact.htm
Av Hille2
2 juli 2012 08:31
...och för restaurangarbete eller byggjobbare är det helt omöjligt att få arbetstillstånd. Thailand har en lång lista på yrken som är förbjudna för utlänningar. Ni behöver ha en högre utbildning som är tillåten och eftertraktad på den thailändska arbetsmarknaden för att få arbetstillstånd.
Av Bonanza
10 juli 2012 01:46
Som de andra säger så är det krångligt med arbete. En grundregel kan väl sägas vara att om en thailändare KAN göra jobbet, så FÅR INTE NI göra det.

Lättast att få arbete är om man blir inbjuden som konsult av något slag. (den tjänsten ni erbjuder skall då inte kunna fås av en thaikonsult, utan skall vara "unik" för er.)
Såvitt jag förstår så får du inte ens hjälpa din thaitjej/kille att bära ut soporna när de stänger för dagen.

Förutom böter och deportation kan ni även bli satta i fängelse på lösa boliner och krävda på rejäla mutor för att få komma ut. Ambassaden löser inte ut er.

Arbeta hemma -> Spendera i Thailand! =)

Trevlig resa!

//Mathias