Recept på rotti

Av Airam68
15 jan. 2016 21:04
Visningar: 361
Hej! Vill göra rotti här hemma. Googlat lite på recept men blir inte klokare, vill inte göra sådana där tjockare kompakta, utan de som är tunna som säljs överallt på gatuköken. Degen ser lite seg ut, och de trycker ut den jättetunt innan den stekts i oljan. Nån som vet?
Tack på förhand!
Av Birgere
16 jan. 2016 01:58
Antar det är roti o inte rotti som är ett annat recept som du syftar på.

kavla tunt typ ett par mm, tar någon minut då degen är lite seg som du skriver och du ska ha lite olja i degen och inte i pannan.
använd grythandske när du pillar o vänder på den i den heta pannan.

mums
Av Airam68
16 jan. 2016 08:49
Ja, stavningen varierade väldigt från ställe till ställe, men det är de tunna jag menar. Men har du recept på degen?
Av Birgere
16 jan. 2016 09:17
prova ung 5dl vetemjöl och börja med 1dl vatten och knåda på, lägg till vatten max kanske 0,5-1 dl tills degen känns seg. 0,5msk olja o låt degen stå en stund innan du kavlar ut den. Är dom inte runda så brukar dom inte blåsa upp sig så bra när du steker dom i stekpannan.
Av Birgere
18 jan. 2016 00:06
Berätta gärna hur det gick. Det simpla receptet är från Indiska vänner bosatta i Sverige.
Av Airam68
16 apr. 2016 22:34
NU har jag äntligen gjort roti! Följde ditt recept Borgere men tog lite kokosmjöl också, och lite salt och olja, kavlade tunt, blev goda!