Playa Paraiso ?

Av Wader
17 sep. 2012 06:35
Visningar: 3176
Tänkte höra om ngn har erfarenhet av Playa Paraiso ?
Vi är ute efter att vara en bit från mass turismen och kunna laga egen mat. Finns det stormarknader etc här?

Mvh
17 sep. 2012 09:08
Citerat från wader:
Tänkte höra om ngn har erfarenhet av Playa Paraiso ?
Vi är ute efter att vara en bit från mass turismen och kunna laga egen mat. Finns det stormarknader etc här?

Mvh
Hej! Har inte varit där och personligen skulle jag inte åka till ett sådant ställe, funkar kanske om man vill sitta på hotellet och ligga vid poolen eller stranden som det nog finns någon liten. Eller om man bara sover där och sen rör sig runt på ön under dagarna. Men som alltid tycke och smak är olika.

Jag tittade lite på Google Maps https://maps.google.se/maps?q=map+playa+paraiso+tenerife&hl=sv&ie=UTF8&ll=28.124583,-16.774954&spn=0.004712,0.009238&hnear=Playa+Paraiso,+Adeje,+Santa+Cruz+de+Tenerife,+Kanarie%C3%B6arna,+Spanien&gl=se&t=m&z=17&layer=c&cbll=28.124829,-16.775191&panoid=8EtaEV4_LtWpdxhf6qDKYg&cbp=12,118.61,,0,6.18
det verkar ju vara en ganska ny och liten (ca 600x500 meter totalt) samling med hotell och antagligen lite restauranger, förhoppningsvis finns det några butiker, men tror knappast det finns större livsmedelsaffärer där, antagligen också betydligt dyrare än i mer genuina orter.
Vet ju inte exakt när Google var där men det ser inte speciellt trevligt ut. Minns kanske fel men skrev du inte något om Januari i en annan tråd? Det är ju en årstid då det kan vara lite ostadigt väder om man har otur, skulle det vara så hade jag ju hellre (skulle jag i.o.f.s. alltid ) varit på ett ställe där det finns annat än pool och strand att sysselsätta sig med. Själv åker vi alltid till Puerto de la Cruz, men även Santa Cruz är intressant, har mer att erbjuda men inte lika mysigt då det är en större stad.
Av Wader
17 sep. 2012 12:21
Är det inte ganska kallt i norra delarna? Vi har tänkt åka i jan-feb-mars
17 sep. 2012 13:04
Inte kallt direkt, vi har varit där i Sep, Feb, Mar och Apr och på våren har det varit runt 20 och ofta varmare (i skuggan alltså). Vi har alltid solat och badat, havet är lite svalt, ca. 19 så en uppvärmd pool på hotellet är ganska skönt.

Dessvärre är det ju den blötare årstiden och det kan periodvisregna rejält överallt på Teneriffa, Puerto ligger norr om bergen och vanligtvis gör det att det ofta mulnar upp lite några timmar på dagen för att sen klarna igen men regn har vi mest fått på nätterna. Vi var där samtidigt som bekanta var i Playa de las Americas och de hade faktiskt sämre väder än vi men vanligtvis är det solsäkrare och lite varmare på sydsidan, tycker dock det uppvägs mer än väl av att det är grönt och vackert samt mycket trevligare än i söder ;-)
Det blåser ofta på Kanarieöarna vilket ger ganska mycket sjögång så man knappt kan bada, där har Puerto en fördel med sina fantastiska havspooler "Lago Martianez".
Om ni kan så passa på att åka dit under Karnevalen, det är en upplevelse, besök också Santa Cruz, (åker ni under karnevalen så är faktiskt detta världens näst största efter Rio men den i Puerto är inte dålig heller). Kolla gärna lite i mina fotoalbum finns en hel del från Teneriffa och främst från Puerto. http://www.foto.floridasidan.se/