Pass

Av Phini
13 aug. 2024 15:17
Visningar: 78
Hej!

Jag och min blivande fru planerar en resa till Playa Del Carmen via Tui från England. Dock så går mitt pass ut 5 månader efter resan och det står lite dubbla svar angående detta.

Kan jag ändå komma in i Mexiko, njuta av semestern, fast att mitt pass går ut innan 6 månader? Står att så länge man inte stannar länge och passets giltighetstid inte går ut under resan. Svenska ambassaden sa att kontakta Mexikanska och de svarade inte.

Så är lite oroad över att betala mycket och sedan inte bli insläppt i Mexiko. Har inte tid heller att förnya passet.

Tack för alla svar
Av M4sta86
18 aug. 2024 21:02
Verkar vara jävligt mycket olika information när man googlar. Enligt swedenabroad etc ska det vara giltigt under hela resan. Andra sidor skriver rekommenderat 6 månader efter hemresa. Bör vara lugnt men hade nog mailat med ambassaden o kollat. Alternativt skaffat nytt pass för att va säker
Av Phini
18 aug. 2024 21:11
Ja de sa att snacka med Mexikanska ambassaden som gav annorlunda än vad det står på deras hemsida. Så alla ger lite olika info. Men vi har bokat så vi får se. Vi kommer ha allt utskrivet vad det står på deras ambassads hemsida
19 aug. 2024 15:58
Mexicos regler säger att passet bara ska vara giltigt så länge du är där.
Av Phini
19 aug. 2024 16:06
Det är det jag har sett på Mexikanska ambassadens hemsida samt fler har sagt det. Skickat mail till svenska ambassadens hemsida angående pass tid men det kommer ta ett tag innan de kollar på det för de kollar nu folk som skickade in i Mars.
20 aug. 2024 13:51
Svenska ambassaden har ingenting med det att göra.
Av Phini
20 aug. 2024 19:26
Åker ju med svenskt pass så ambassaden ska kunna svara på frågor angående resor till andra länder från England eftersom jag är bosatt där och inte i Sverige. Men passet varar under tiden jag är där och det står på Mexikanska ambassadens hemsida som information för folk som reser dit samt TUI bekräftade också att om det inte är en längre resa, typ 1 månad, så kommer det inte vara några problem. Men kommer skriva ut allt så har det i pappersform samt har screenshotat redan med svar från resebolaget med.
21 aug. 2024 00:15
Ja, men svenska ambassaden sitter inte på särskild information om andra länders olika inreseregler.
Man får vända sig till aktuellt land direkt eller till Timatic som vi på flygplatsen använder.
Av Phini
21 aug. 2024 10:10
Tack för informationen. Har bokat resan och kommer ha alla papper med mig som stöttar inresan. Första gången dit med så det kommer passkontrollen se.