Nyfiken på mer oexploaterade öar på Thailands västkust

27 dec. 2015 20:34
Visningar: 704
Jag har återupptäckt Thailand och föredrar de mindre exploaterade öarna. Skulle vilja åka till några nya (för mig) ställen och gillar generellt öar som Koh Ngai, Koh Mook, och Koh Maak. Klart fint vatten och promenebara stränder är också uppskattat.

Flyger in till Bangkok och kan tänka mig en flygtur till ett bra ställe att börja en tre veckors ö-luff på.
Är det någon som skulle kunna hjälpa mig med tips för en skön rutt? Eller några sköna öar.

Jag söker bara lugn och ro, det är allt :) Vill bara läsa, ligga i en hängmatta, äta god mat, gå strandpromenader, ta en cykel- eller paddeltur.

Ställen som Phi-Phi, Koh Lipe, Koh Chang, och Koh Lanta är inte min grej alls.

Stort tack på förhand :)
Av Winx
30 dec. 2015 10:16
Koh bulon kanske vore något för dig? Koh ngai är en remsa med massor hotell. Gillar det men kanske inte vad du söker..? Koh mook har vi varit ett par ggr och gillar men nog är det lite explaterat (men det beror ju på vad man har för referens). Koh maak gillar vi väldigt mycket men det var säkert 5-6 år sen vi var där senast. också där finns en hel del resorter och vattnet är inte så klart.
Lycka till!
30 dec. 2015 12:22
Hej, vi öluffade förra jul& nyår då gjorde vi bl.a. lanta, ngai, muuk och lipe.På Koh Ngai bodde vi längst upp i norr på ett okej hotell lite dyrt men det var jul då så det får man förstå, vi bokade strax innan vi åkte från Lanta så det var begränsat utbud då.Fanns inget annat att göra än bada o slappa, lite trist var lågvattnet. 200 m. söder om vårt hotell hade dom världens mysigaste/trevligaste "djungel bar" där firade jag min 50- års kväll, ett minne för livet. Annars är Koh Lipe thailands bästa ställe (enligt oss)
30 dec. 2015 12:43
Koh Bulon låter intressant :) Där har jag inte varit. Annars har jag nu satt upp Koh Kradan, Phayam, Koh Khao där jag heller inte varit, på min lista. Någon som vet om dessa öar är lagom lugna, eller helt sönderturistade?

Jag har varit på Koh Ngai flera ggr innan det exploaterats så hårt. Lanta och Lipe deppar jag ihop av... bara turister och nästan inga ej turistanknutna thailändare. Inget fel att gilla dessa ställen, de är fina och har fint vatten (lite väl mkt glas på stranden på Lipe...), men det aktiva turistlivet där där stressar mig.
Koh Mook (bodde på Coco Lodge lite vid sidan av, och väcktes varje morgon av helt fantastiska böneutrop i gryningen), och Maak passade mig utmärkt, men skulle vilja se några ställen jag inte varit på :)

Tack för tips och reflektioner. Vill gärna ha fler :) om möjligt :)
Av Walle
30 dec. 2015 16:47
Koh Bulon skulle nog passa dig perfekt.... väldigt lugnt.... vår favoritö :-) Pansand Resort är lite lugnare än barnhotellet Bulone Resort. Du lär boka i förväg.... Pansand har en egen hemsida där du kan boka via mejl.
Ko Kradan är också en lugn och härlig ö... jättefint snorkelvatten... Reef Resort är ett kanonställe att bo på där...

/Lycka till
Walle (Eva)
30 dec. 2015 20:34
Tack :) Bulon och Kradan blir de nya resmålen för denna resa!!
Av Walle
30 dec. 2015 21:36
Det kommer bli kanon 😀👍
Du kan läsa lite ang dessa öar i ett svar från mig i ett annat inlägg idag 😜

/Walle (eva)