Ni som har varit på Koh Chang, vad tycker ni?

Av Jeri74
7 nov. 2013 21:20
Visningar: 821
Hej,

skulle gärna vilja att ni delar med er av just era erfarenheter av ön eftersom vi haft tankar kring att resa dit i februari med våra två grabbar (9 och 11 år, som gillar äventyr och gärna vill att det ska "hända saker" runtomkring).
Är Koh Chang ett bra alternativ för oss som både vill se en glimt av paradiset OCH ha lite fart och fläkt med tillgång till andra upplevelser än sol, bad och vackra vita stränder?

//Josefin
7 nov. 2013 21:56
Kan egentligen bara uttala mig om White sand beach på Koh Chang, då jag har varit där två ggr. Det finns ett litet vattenfall med möjlighet att bada i en sötvattenskällan i närheten av White sand beach, heter Khlong Plu. På vägen dit fanns det även en mindre elefantfarm med möjlighet till att rida och/eller bada med elefanter i en sjö. White sand beach är ju ganska lång och det är liv o rörelse på en stor del av den, däremot så får man vara observant på ebb/flod då vissa delar av stranden har flod en en bra stund in på förmiddagen, men det upplevde jag inte som något stort problem då man, beroende på vart man bor, bara får gå en lite längre bit ner på gatan för att komma åt stranden. Finns även en del trevliga snorklingsutflykter som utgår från hamnen, som är värt ett besök i sig. Mindre marknad uppbyggd där. Trevlig del av ön med många barnfamiljer de gånger jag har varit där, men ganska lugnt ändå, ur mitt perspektiv sett.
18 nov. 2013 17:32
Läs vad jag skrev i den andra tråden du skapat. Insåg precis att jag kanske skulle lagt den kommentaren här istället :)
18 nov. 2013 17:32
Glömde skriva det i den andra tråden. Jag rekommenderar white sand beach.
Av Jeri74
18 nov. 2013 17:55
Tack för svar! Nu har jag bokat största delen av vår resa, och efter att min man fått tycka till blev det Koh Chang (!)
Vi landar i BKK på fredag kväll och stannar en natt på Baiyoke Sky Hotel för att pusta lite samt fira våran äldsta grabb som fyller 11år. Lördag åker vi till Koh Chang där vi har bokat 4 nätter på KC Grande White Sand Beach, dyrt men ser fint ut med bra poolområden och trevliga rum. Därefter har jag bokat in oss 3 nätter på Koh Kood, om jag ar förstått det hela rätt är det lugnt, vackert och stilla med fina snorklingsmöjligheter. Efter det har jag inte bokat något boende, men tror att vi åker tillbaks till Koh Chang och stannar där 4 nätter innan vi åker till BKK där vi stannar 2-3 nätter inan hemfärd (har bokat rum på Bossotel Inn).

Nu räknar vi dagarna (som just nu känns som vääääldigt många) tills vi får åka iväg!
Koh Lanta, Koh Lipe och Ao Nang får vänta tills vi gör vår nästa Thailandsresa så vi har något att se fram emot när vi kommer hem till Sverige igen…;)
18 nov. 2013 18:06
Låter underbart! Har varit på baiyoke sky bar endast och tittat utsikten, men av det jag såg verkade hotellet helt otroligt lyxigt och utsikten var verkligen något speciellt.

Hela resan låter underbar och det hoppas jag den blir också!