Några frågor angående sommarens Floridaresa

Av Jatsee
27 jan. 2011 19:48
Visningar: 465
Hej
Då var beslutsvåndan över. Bokade idag flyg Köpenhamn-Miami mellan 14 juni och 4 juli. Fick bra pris med Lufthansa och korta flygtider. Nu till mina frågor:

Vi åker med LH 747-400 både till och från Miami. Hur är det med deras uppgradering till egna skärmar? Har alla hunnit bli uppgraderade?

Vi landar i Miami kl 13:50. Hur hade ni gjort de första nätterna? Orkar man sätta sig i hyrbilen och köra några timmar eller ska man sikta på ett flygplatsnära hotell första natten/nätterna. Vi ska naturligtvis köra till Orlando men vi tänkte först acklimatisera oss några dagar innan vi träffar Musse & Co.

Hur är det med körkort, behöver man ansöka om något tillstånd för att köra bil i USA?

Tja, det blev ju några frågor...
Av Maddeck
27 jan. 2011 20:42
Vad härligt!

Skulle inte åka speciellt långt första dagen, man är ändå lite trött efter resan. Det tar ju också lite tid att vänta på bagage, gå genom tullen och hämta hyrbil. Så du får ändå plussa på några timmar på en gång =)

Kan också vara nog så svårt att orientera sig på ett nytt ställe om det börjar bli lite mörkt, även om jag tycker att det är ganska lätt att hitta i Florida!

Jag skulle rekommendera att börja med en natt i närheten av flygplatsen, och köra vidare nästa dag istället. Har ni tänkt börja med ett par dagar i Miami, så behöver ni ju inte stanna i närheten av flygplatsen ;) Då ska ni ta er direkt ner till South beach istället!

Det behövs inget tillstånd för att köra bil, det räcker med svenskt körkort.

Mvh M