Mongoliet, Kina

10 jan. 2012 20:50
Visningar: 413
Funderar pa en ryggsacksluff med start i Mongoliet o vidare till Kina. Blir lite konfunderad over Kinas nya Visumsregler med bl. a Resplan, hotellbokningar mm.
Har ca 2.5 manader till mitt forfogande.
Nagon som varit i Mongoliet kanske har forslag for den vistelsen. Hur mycket tid jag bor spendera dar, kanske forslag till boende o kanske nagra bra tips vad jag bor gora.
Vidare till Peking med tag, hade jag tankt. Fixar jag tagbiljett pa plats?
Finns det nagon mojlighet att ta sig till Taiwan? Kan jag fixa visum till Taiwan pa plats eller maste jag gora det har hemma?
Tackar pa forhand for svar, respons o feedback.
Maila mig garna pa (Logga in för att se e-postadress)
/B
Av Trea
10 jan. 2012 21:39
Här kan du läsa lite om de nya visumreglerna i Kina:
http://kristeribeijing.blogspot.com/2012/01/nytt-ar-och-nya-krav-for-turistvisum.html

Vi har varit några dagar i Mongoliet (under en resa med transmongoliska järnvägen). Vi kan absolut rekommendera att ta sig ut i någon nationalpark, bo i jurta, kanske vara ute och rida osv. Väldigt vacker natur! Självklart intressant att se sig om i Ulan Baatar också! Kika gärna i vårt resealbum:
http://www.reseguiden.se/forum/resor/transmongoliska-jarnvagen-802
11 jan. 2012 18:08
Stort tack for svar. Jag tar gladeligen emot tips o idéer.
Efter att ha pluggat lite o haft kontakt med bl.a "Mittens Rike" o "visumdirekt" ar jag inte lika oroad. Det racker tydligen att redovisa En hotellnatt, sa spontanresa ska inte vara nagot problem.
Jag ska absolut kolla in erat resealbum for mer inspiration.
Mvh/Johan
24 jan. 2012 00:02
Fixar man tagbiljett fran Mongoliet till Kina pa plats eller bor jag gora det hemifran, nagon?
Av Trea
24 jan. 2012 06:50
Vi gjorde det hemifrån, via resebyrån Bas International. Jag tror iofs inte att det borde vara några problem att göra det på plats heller. Vet inte om tåget kan bli fullbokat vissa tider? Men annars kan det ju inte vara några problem att boka på plats.
27 jan. 2012 00:05
Tack igen for svar!!
Om jag nu borjar min resa i Mongoliet. Borde jag fixa boende hemma eller ar det lika latt att gora det pa plats. Har inte kollat Hostels mm i Mongoliet an.
Kanske ska jag boka en natt eller tva, for att "komma igang" sa att saga. Sen kanske man kan hitta nagot Hostel. Behover ju inget Hotell precis utan bara "tak over huvudet".
6 feb. 2012 19:12
Hur lange ska man stanna i Peking o vad Maste jag gora dar?
Mongoliet tva veckor o sen vidare med tag till Peking.
Kanske nagon har forslag pa bra Hostel?