Mellanlandning i Thailand

Av Josephk
18 juni 2024 11:03
Visningar: 78
Hej!

Jag kommer att åka till HongKong via Thailand den 28e augusti, och det är så att jag åker Thai-Air både från Sthlm till Bangkok samt från Bangkok till HongKong. Jag kommer också ha bagage med mig, och tiden som är mellan dessa två flyg är 2 timmar och 10 minuter. Jag undrar två saker:

1- Ni som varit i BKK flygplats, är 2 timmar och 10 minuter tillräcklig tid för att hämta mitt bagage och gå vidare till nästa plan eller blir det alltför tajt?
2- Jag kommer ju mellanlanda i Thailand, innebär det att det man går igenom immigration? Jag ställer just den frågan för att jag inte vill att denna mellanlandning ska påverka mina chanser att komma in i landet (utan problem) senare under året.

Hälsningar,
JK
Av Zoega
19 juni 2024 11:34
Jag hoppas och tror att du har köpt en biljett från Stockholm till Hongkong och inte en biljett till Bangkok och en annan mellan Bangkok och Hongkong.
Med en biljett hela vägen behöver du inte hämta bagaget i Bangkok eller passera immigration. Du går airside hela tiden och två timmar räcker gott och väl om det inte är jätteförseningar.

Med 2 biljetter måste du passera immigration innan du kan hämta bagaget. Jag brukar räkna med en timme för immigration och bagage, ibland går det fortare, ibland tar det längre tid.

Kommer du med flyg till Thailand från utlandet kan du i princip komma in hur många gånger som helst under året, jag har dock bara provat med 4 gånger och fått 30 nya dagar varje gång.
Av Evoline
19 juni 2024 21:43
Jag mellanlandade i Bangkok på samma sätt för jag hade köpt 2 olika biljetter men inte till Hong Kong.
Du måste gå igenom passkontrollen och få en stämpel, hämta bagaget, checka-in väskan igen och igenom säkerhetskontrollen och passkontrollen för en stämpel igen.

Men jag hade mer än 2h.
Det räcker med 1h försening för dig och du kommer känna dig stressad och kanske inte hinner.
Av Josephk
22 juni 2024 00:44 (redigerad)
Ja men då är vad Zoega säger väldigt positivt för att jag har bara en biljett så det lär gå bra om inga förseningar dyker upp. Och najs att du har kunnat komma in i Thaliand flera gånger utan problem. Tack Evoline också för ditt svar! Det uppskattas otroligt mycket.