Koh Bulon/Sukorn/Lipe versus Koh kho Kao/Koh Phra Thong

29 dec. 2011 17:15
Visningar: 1528
Har planerat åka ner till Koh Bulon och vidare till Lipe och Sukorn men nu har jag sett att också Koh Kho Khao och Koh Phra Thong rekommenderas. Finns det någon som har besökt alla dessa öar och kan tipsa oss som vill ha lugna stränder men inte helt öde-ö. Har svårt hitta mysiga boende på Koh Bulon. Tips?
Av Bengtar
30 dec. 2011 00:25
Du blir sannolikt ej besviken om du reser till Koh Lipe med omnejd. Det beror helt på vad du önskar dig av din resa. Koh Lipe är en liten ö med trettio resorter och inget mer. Skitiga stränder (sunrise beach), ett satans oväsen från alla longtailar och inget mer. Överreklamerat. Koh Kao är en stor, mycket läcker ö med halvdussinet utmärkta resorter med stränder som slår allt som Koh Lipe kan prestera. Koh Phra Tong med en enda resort /Golden Buddha /+ ett enklare boende + boende hos lokalbefolkningen vid forskningsstationen i norr. Ingen shopping. men en superplats. Jag har varit på dessa platser och kommer inte att resa till Koh Lipe igen.
Av Suss58
6 mars 2012 20:04
Hej. Har samma tankar att röra sig i de södra regionerna. Redan bokat på Koh Lipe. Var ligger Koh Kao som Bengtar skriver om? och Koh Phra Tong?
Av Yessie
6 mars 2012 20:59
Hej!

Håller helt med, Koh Lipe är väldigt överöst med turister och inget mer en än massa resorts, jag rekommenderar er att bo på Koh Adang, finns bara en resort som ägs av nationalparken ca 600 bath per natt, jätte mysiga bungalows. Adang ligger såpass nära Lipe så du kan simma ;) eller betala 50 bath för en longtail. Då kan ni njuta i lugn och ro på underbara stränder på Adang och välja de kvällar ni vill ha lite mer nattliv och mat att välja på, då åker ni bara intill Lipe. Men boka innan eftersom de bara finns en resort.

Vi åkte till Bulon efteråt som blev vår absoluta favorit ö med det bästa prisvärda boendet, 1000 bath för en jätte fräsch bungalow. Resorten hette nåt med Bulon men det gjorde nästan alla på ön haha men den ligger på den andra sidan alltså inte vid de två stora kända resorten som ligger på vrsin sida av skolan. Stranden var tyvärr rätt stenig vid vår resort men det tog bara 5 min att gå tvärsöver ön till den fina stranden. Ni har även Marina resort som verkade mysigt.

Efter Bulon så tog vi oss till en ö som heter Koh Libong, man måste hyra privat longtail för att komma dit kostar ca 4000 bath men det var det värt! Libong är en större ö som inte är turistig här bor thailändare som försörjer sig på fiske och gummitillverkning. Vi bodde på Libong beach resort i en jättefin bungalow för 800 bath, det fanns massage och restaurang med väldigt trevlig personal. Vi hyrde även moppe där och åkte till fiskebyn och tittade på gummifabriken.

Har tyvärr inte vart på Khao och Phra Thong. Ha en trevlig resa!

:) Jessica