Hyra bil i Australien?

Av Abuddy
11 dec. 2014 15:03
Visningar: 846
Jag å en vän ska iväg och resa och tänkt börja med Australien med bila Sydney-Cairns. Vi kommer stanna 6-8 veckor så vi vill inte köpa en bil så min fråga är . ska man förboka bil redan nu, eller är det lätt att ordna på plats? Menar en campingvan.

Någon som gjort det, och vill dela med tips och allt, mer än gärna, tack :)
Av Linae
11 dec. 2014 16:32
Hejsan!
Jag har själv bott i Australien och jag har aldrig upplevt att det skulle vara svårt att hyra en bil eller campingvan där. Jag vet inte när ni ska åka dock, men från december till februari är ju trycket lite högre då det är många som vistas i Australien under den perioden.
Jag var där under ett år så vi valde att köpa en bil, men många av mina vänner köpte eller hyrde en minivan genom Travellers Autobarn ( http://www.travellers-autobarn.com.au/) eller Wicked Campers ( http://www.wickedcampers.com.au/ ). Kolla gärna redan hemifrån vad det kostar och vad det är som gäller.
Man kan ju alltid hyra redan innan man reser dit, men risken är då att man kanske ändrar planerna lite på plats och är då mindre flexibel för att man bokat upp sig på ett visst datum.

Lycka till med allt och hör gärna av er ifall ni har fler frågor. Ni kommer få ert livs äventyr i världens mest underbara land.

Mvh Lina
Redaktör Reseguiden
Av Asok
18 dec. 2014 14:28
Min erfarenhet säger att det oftast är bättre priser om man hyr hemifrån och beroende på när i tiden ni skall åka så kan det vara högt tryck hos uthyrarna så hyr redan nu.