Hur tidigt hyr ni bil när ni ska till USA?

Av Lindak
18 aug. 2011 19:25
Visningar: 715
Nu är resan och hotell bokat. Vi längtar redan! Hur tidigt brukar ni boka bil?

Tack alla för bra tips!

/Linda
18 aug. 2011 20:44
Det är väl alltid bra att boka så tidigt som möjligt om det är en spec bil ni vill ha.
Men eftersom jag sällan bokar själva resan så jättelångt i förväg, så brukar det bli bilhyra i samma veva, typ 3 mån innan. Men då bokar jag nästan alltid till det billigaste priset vilket innebär att jag förbetalar allt.

Men varför vänta?

Här har du btw en tråd med exakt samma fråga som har många svar. Kanske kan vara till hjälp :)
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/hur-langt-i-forvag-ska-man-boka-hyrbil-14931
Av Pelle77
18 aug. 2011 21:59
Boka bil direkt! Det kommer knappast att bli billigare närmare avresan. Vi bokade vår hyrbil på Malta flera månader innan avresa och det kostade runt 7-800 spänn för en medium size automat i en vecka! USA är känt för att ha billiga hyrbilar så slå till på en större modell. Har man tur får man en Audi Q7 som vi fick när vi skulle köra Highway 1 (men gud vad de skruvade på sig på Hertz när den modellen vi SKULLE ha haft inte fanns och först erbjöd oss en mindre bil..)
Av Erc
18 aug. 2011 22:54
Bokat hyrbilen för vårens USA-resa redan. På Avis med SAS EuroBonus-rabattkod. Ingen förbetalning, fullt avbokningsbart vilket är trevligt om det skulle dyka upp något enormt bra erbjudande.

Betalar USD370 (nu ca SEK2500) i veckohyra för en familjebuss (ex Dodge Caravan, Chevrolet Uplander/Traverse, Chrysler Town & Country).
Av Loulin
19 aug. 2011 15:29
Hej Linda!

Går du in under fliken "hyrbil" här på reseguiden.se så kan du söka, jämföra samt boka bland alla de etablerade bolagen samt förmedlare som vi samarbetar med. http://www.reseguiden.se/hyrbil

De flesta av bolagen som vi samarbetar med erbjuder personlig service på alla Nordiska språk både före, under och efter man har haft sin hyrbil, samt att de har förmånliga avbokningsregler. Hos vissa kan du avboka utan kostnad ända fram till en timme innan upphämtning.

Lycka till med att boka och ha en trevlig resa!

Louise
Produktchef hyrbil
Reseguiden
Av Lindak
22 aug. 2011 08:47
Hej Louise!

Jag har provat att kolla på er hemsida och får inga resultat för min förfrågan. Däremot när jag kollar via Mrjet har de flera bilar. Något bör vara fel på er sökning, eller?

/Linda
Av Leicy
22 aug. 2011 09:20
Hej !

Jag ringde Avis för ett tag sedan och frågade, tidigast ett halv år innan och gå in och boka när dollarn är låg så får du ett bättre pris (men då måste man bet. direkt )
22 aug. 2011 09:33
Citerat från lindak:
Nu är resan och hotell bokat. Vi längtar redan! Hur tidigt brukar ni boka bil?

Tack alla för bra tips!

/Linda
Vi bokar i regel ganska långt i förväg, 3-5 månader. håller man lite koll på priserna, man kan söka på lite olika datum fram i tiden t.ex. 1 2 3 4 5 månader framåt och se hur priserna ligger då så får man en bild av vad som är billigt. Sen är det bara att kolla lite på det datum man tänkt hyra och när man hittar ett pris som man tycker är bra slår man till, skulle det bli ytterligare några kronor billigare vid ett annat tillfälle får man ta det, nästan omöjligt att pricka in absolut lägsta pris. Gör man sökningar långt framåt ser man att utbudet är mycket litet, bolagen lägger helt enkelt inte ut bilarna hur långt fram i tiden som helst.

Rådet från Avis som nämdes är ju märkligt, hur ska man veta när dollarkursen är låg? Dessutom kan det bli dyrt även med bra kurs om priset är högt (vilket oftast är fallet med AVIS i Sverige (som egentligen inte är AVIS utan en återförsäljare) (oftast billigare att hyra direkt av Avis i USA men detta har diskuterats tidigare i en annan tråd)).
Av Loulin
22 aug. 2011 09:39
Hej Lindak!

Jag behöver veta vad det är för sökning du har gjort så jag kan återskapa den, vart bilen skall hämtas, lämnas, datum och tid osv.

Mvh
Louise
Av Lindak
23 aug. 2011 15:24
Hej!

Här kommer det jag sökte Orlando 120617-Miami 120704. Jag kollade nog ingen särskild tid för lämning och hämtning. Bil Midsize tror jag.