Hjälp med Florida planering

11 aug. 2024 14:39
Visningar: 129
Här kommer en fråga ni aldrig hört förr...;) Jag behöver tips och råd för en resa till Florida. Ska kanske börja med att skriva att jag har läst hur mycket som helst på detta forum angående detta men har ändå behov av tips och råd.
Lite bakgrund: Vi är en familj på två vuxna och två tonårsbarn i övre tonåren som kommer att resa tillsammans med ett annat vuxet par och ev. mina föräldrar 70+. För att barnen ska kunna följa med är det endast sommaren som gäller, någon gång i juni, juli. Känner lite tveksamhet på grund av att det ska vara för varmt men det är Florida som står högst på önskelistan. Vi kommer att vara borta ca två veckor.

Vi kommer inte besöka universal eller disney eftersom vi gjort det i LA. Vi kommer inte besöka några andra parker heller och därför har jag tänkt bort Orlando. Vi som reser tycker det är roligt att uppleva så mycket som möjligt och har inga problem med kortare övernattningar. Vi gjorde en resa i USA sommaren 2022 (delar av södra USA samt San Francisco, HW 1 och LA). Då sov vi oftast två nätter vilket vi tyckte fungerade bra och gjorde att vi kunde uppleva mycket utan att det kändes stressigt för oss. Det vi hoppas på med denna resa är att få uppleva olika delar av Florida. Vi vill bl.a. bada, snorkla, leta snäckor men att ligga en eller flera dagar på stranden vill vi inte (och det orkar man väl inte heller den tiden av året)
Som jag tänker nu vill vi besöka KSC en dag och ev. besöka Everglades. Vi vill gärna till Key West samt området runt Clearwater beach. Att få bo strandnära åtminstone någon natt med gångavstånd till stranden vore en dröm. Rent generellt föredrar vi mindre orter än storstad. När vi reste i USA förra gången var höjdpunkterna när vi stannade till i någon vapenaffär eller pawn shop och började prata med ägarna. Även att vara gå på Walmart eller Target kan vara ett äventyr för att inte prata om Bass pro shop där maken och sonen kunde gå läääänge....

När jag läst på i detta forum har jag läst flera som påpekar att Florida inte är så jättestort och att man därför inte behöver ha för många korta stopp med många hotellbyten. Då tänker jag att det gäller att hitta orter som ligger strategiskt bra till och det är väl här jag behöver hjälp.

Jag har ännu inte börjat med någon detaljplanering angående med hur många nätter som behövs på varje ställe men har någon tips på detta mottages det tacksamt.

1. Flyger in till Atlanta - anledningen till det är att jag för länge sedan bodde där och vill återse staden. Bor där någon natt.
2. Åker till Daytona beach eller St Augustine och bor där. Hade även funderat på att börja med att åka till Jacksonville och bo där någon natt för att sedan fortsätta till ovan nämnda orter men tror det blir bättre med Daytona beach eller St Augustine. Därifrån tänker jag att man kan göra olika dagsutflykter tex till KSC.
3. Sedan tänkte jag att vi skulle dra oss neråt Key West och här finns flera olika alternativ:
Alt 1. Åka direkt ner till Key West
Alt. 2. Åka till Homestead och sova där för att kunna besöka Everglades och sedan ner till Key west.
Alt 3. Åka till Marathon och bo där några nätter för att sedan åka till Key West.
Alt. 4. Åka till Homestead, besöka Everglades, sedan marathon några nätter och sedan till Key west
4. Från Key west upp till västkusten. Frågan är bara vart och om det ska delas upp något. Att åka raka vägen från Key west till tex Clearwater kanske blir långt?
Tänker att det här blir dagsturer tex till Ybor city, Tampa, Siesta Key mm

Efter det blir det hemresa från ev. Atlanta eller någon annanstans.

Jag tar tacksamt emot tips och råd kring detta. Har redan fått flera bra tips från Dalton17 men tänker att det kan vara bra med olika tankar och synpunkter

12 aug. 2024 18:37
Alla alternativ funkar, däremot behövs inget boende i KW då ni gör det med en dagstur å parkerar vid Duval street och promenerar åt ett håll å sedan paralellgatan å promenerar åt det andra.
Evergades NP + Aligotorfarmen utanför med Airboats rides tar en full dag så då äre bra med 2 nätter i Homested så ni kommer iväg direkt på morgonen.
Marathon - Clearwater är inga problem.