Hjälp, hur pass farligt är det?

30 okt. 2009 12:15
Visningar: 752
Jag ska resa jorden runt, med start i december. Stora delar av min resa kommer jag resa ensam. Själva Asien-delen oroar jag mig inte för, då jag har varit på två längre resor där och kan det. Asien är ju väldigt backpacker-vänligt. Däremot nojar jag över Kalifornien, att vara ensam där en tid. Hur pass farligt är det? Vad kostar boende (tänker så billigt som möjligt), hur tar man sig runt på smidigaste sätt? osv.
Efter Kalifornien (vilket jag startar i) tänker jag Fiji. Har väl inte större planer på att vara där så länge innan jag drar till NZ, men kanske två veckor. Även tips på öar osv som man ska besöka vore toppen. Hur pass dyrt är det osv?

Mycket frågor, men jag hoppas på tips och hjälp, då det faktiskt börjar närma sig.

Det är möjligtvis ingen som ska till kalifornien, Fiji i dec-jan som vill hooka up och resa runt lite tillsammans?

/M
30 okt. 2009 16:11
Cali är ofarligt även om det givetvis finns mindre bra områden där. kolla upp vandrarhem i förväg så lär du inte känna dig så värst ensam. Den största svårigheten är att ta sig från A-B. Greyhound finns förstås men det enklaste är att hyra bil om man har råd för Californien är stort..The green tortoise är så backpacker på västkusten som det finns:) http://www.greentortoise.com/adventure-bus-tours-california.html de har visst oxå vandrarhem..
Lycka till..mvh A-L
30 okt. 2009 20:52
Tack så mkt :) Ska kolla det!!!
Av Bibby
31 okt. 2009 19:35
I Asien betraktas ett paraply som ett livsfarligt vapen så akta dig för det. Jag fick mitt beslagtaget av säkerhetstjänsten nu i veckan.