Helkroppsröntgen LHR?

9 jan. 2013 21:11
Visningar: 2613
Jag ska åka till miami nu i feb och kommer mellanlanda på LHR.
Det jag undrar är om någon vet om det är en helkroppsröntgen på LHR eller om det är en vanlig säkerhetskontroll.

För saken är den att jag har en titanskruv i knät efter en korsbandsoperation, och det jag har fått höra är att den här nya x-rayen ska ge utslag på höftkulor och att de då ska ha behövt visa läkarintyg.

Till huvudfrågan, kommer jag behöva ett läkarintyg om att jag har en titanskruv i knät eller kommer jag slippa det?
Av Bibby
9 jan. 2013 23:03
Hur tänker du nu?

Kan förstå att man kan behöva läkarintyg för mediciner men om de ser att du har en titanskruv i knät, hur tror du att de ska ifrågasätta det?
"Hmmm, how did you get that screw into your knee? Do you plan do use that as a weapon?" Do you have a license to export titanium products?"
10 jan. 2013 00:33
Nog kan de konsten att vara nippriga där och se ett hot i det mesta men att de skulle ifrågasätta ett ihoplappat knä skulle jag inte tro,det lär nog inte bli nåt problem.
Av Daytona
10 jan. 2013 07:57
Jag har titanskruvar i munnen (tandimplantat) och gått igenom röntgen, inte på LHR men väl på Amerikanska flygplatser- utan problem. Dom ser ju vad det är, en titanskruv någonstans INNE i kroppen ses nog knappast som ett vapen.
10 jan. 2013 12:51
Nej jag tänkte bara eftersom dom med höftkulor hade fått visa upp läkarintyg :)
10 jan. 2013 13:06
Kan det inte vara så att de visade läkarintyg för att slippa en visitation?
Om metall man har i kroppen ger utslag på någon metalldetektor (bör inte ha något med om de använder röntgen att göra) så brukar man få gå in i ett avskiljt utrymme så de kan se vad det är (om det inte är något man bara kan plocka av sig direkt så klart)

Flygplatsen har en FAQ om säkerhetskontrollen där man svarar på det mesta. Jag kan inte hitta någonting om att man behöver läkarintyg. Enda undantaget för att vara tvungen att gå igenom metalldetektor är om man är gravid eller har pace-maker. Alla går inte genom röntgen, det är stickprov.

De använder för övrigt Millimeter wave scanner, som Du väl menar, på LHR http://en.wikipedia.org/wiki/Millimeter_wave_scanner
10 jan. 2013 13:21
Ja precis, det var en sån jag menade! Visste inte vad dom hette :)

Men då vet jag, då tar jag inte med mig något läkarintyg,
Diskussionen är stängd för nya svar