Glutenintolerans

Av Hera05
15 juni 2014 22:23
Visningar: 1015
Hej!
Någon som har erfarenhet av att rest till Thailand med glutenintolerans? Lätt eller svårt? Något särskilt att tänka på?
Av Ewa_h
16 juni 2014 08:05
Hej,

Vi har varit i Thailand 2 ggr och ska iväg i vinter igen. Våran son är glutenintolerant och det har fungerat jättebra varje gång. Frukost är det som kan vara "svårt" om man vill äta bröd.. det har vi inte lyckats med. Vi brukar ta med lite bröd sen beställer vi in ägg mm. Han får ta det som finns till frukost =) Funkar kanon.
Tänk på att en del nudlar är gjorde av vete( yellow nudles), men de flesta gånger finns det risnudlar(vanligast).
Thailand är kanon när det gäller mat och glutenintolerans eftersom de själva inte använder specellt mycket mjöl i sin matlagning.

Om du är osäker finns det översättningskort (på celiakiförbundets hemsida) att printa ut och ta med och visa, men som sagt, vi har aldrig haft några problem men maten i Thailand.

Lycka till och ha en underbar resa!