Första gången i Thailand

Av Ylva76
8 nov. 2010 23:20
Visningar: 297
Familjen, sonen är 8 månader, flyr mörkret i Finland och reser till Thailand 6 dec Vi ska vara där i 2 veckor. Vi flyger till Bangkok. Det är Thailands premiär för oss alla så jag vill gärna ha tips och råd, vart vi kan resa vidare, packning, ja dela med er av era restips.
Vart rekommenderar ni att vi åker efter Bangkok för sol o bad med liten baby? Vad bör vi undvika och tänka på.

Det finns ju gansk amånga trådar om Thailand men alltid dyker det upp något nytt!

-Ylva
9 nov. 2010 16:15
Vårt favoritställe är Koh Lanta som är mycket populärt bland svenskar - framförallt barnfamiljer!
Klong Dao-stranden är bred och långgrund och närmast vattnet är stranden hårt packad så det är lätt att dra en barnvagn på den! Perfekt när man vill leta upp en trevlig middagsrestaurang eller bara ta en promenad i månskenet.

Du flyger från Bangkok till Krabi (ex med Thai Airways) och därefter tar det ca 2 1/2 timme med minivan till Koh Lanta inklusive två färjor. Förboka hotell och så ber du hotellet ordna upphämtningen - enkelt och bekvämt!

En kändis som bloggat om livet på Koh Lanta med sin bebis är Camilla Läckberg - hennes man Martin Melin skrev samtidigt sin pappablogg. I deras bloggar finns en hel del tips!

Läs även om Koh Lanta på www.lanta.se och svenska www.lantadiver.com Svenska LantaDiver bokar även boende och transfer om man inte vill fixa det själv.