Flyg till New york

15 juni 2011 19:37
Visningar: 883
Hej! Vi ska åka till New york under jul, 21 - 28 Dec, Jag undrar nu
om vi ska vänta med att boka flyg tills närmare resan eller om vi
ska boka snart. Stiger priserna eller hur förändras dom, om de gör det?
Det billigaste jag hittar nu är ca. 4900kr t/r men vi vill ju såklart komma
undan så billigt som möjligt, och därför lägga lite mer pengar på boende!

Någon som varit där vid jul, eller bara har bra tips?

Tackar! :) Sandra
Av Erc
16 juni 2011 08:09
Mitt förslag är att avvakta ytterligare en stund men räkna inte med att komma undan speciellt mycket billigare. Gissar att du kan komma hitta en flygbiljett för ca 4500.
Av Peter_o
16 juni 2011 19:28
Ja, vi prioriterar ju alla olika. Personligen föredrar jag direktflyg, och då gärna med SAS. En sådan resa kostar nu 6.054 kr, alltså 1.154 kr mer (2.208 för två). Det är då 315 kr/dag = 45 dollar. Jag är inte säker på att man får så mycket bättre hotell för 45 dollar.

Jag kan inte se vad Delta har för pris i jul för en direktflygning (men deras tider är ju lite sämre än SAS'). Tidvis har de legat 1.000 kr under SAS, men det är mindre plan.

Jag har bara varit där före jul så jag har inga tips som rör juldagarna. Före är det ju mest julstämningen som gäller.

/PeterO

16 juni 2011 21:11
Tack för era svar! För oss är inte direkt flyg jätte viktigt, så länge väntetiden inte blir för lång.
Av Asok
16 juni 2011 21:50
Trenden brukar väl vara att priserna går upp ju närmare i tiden man kommer, speciellt innan jul då flygen brukar höja priserna ändå.
17 juni 2011 11:36
Jag skulle precis säga som Asok - min erfarenhet är att priserna ökar spec till dagarna kring högtider då "alla" vill åka.
Som Erc säger blir nog inte biljetterna så mkt billigare. De billiga lockpriserna verkar oftast gälla flygen med långa flygtider.

Ska ni bara åka en vecka kan det vara lönt att kolla direktflygen som PeterO säger. Eftersom ni kommer behöver tidsmarginaler på några timmar både innan avfärd och efter landning så kommer 2 dagar gå bort bara i restid. Skall ni till det lägga transfer på ett par timmar (i bästa fall) så... Jag säger inte att det är omöjligt, dumt och hopplöst, bara påpekar det så att ni är medvetna om det. Det är lätt att glömma bort.

Det är som Peter säger inte många kronor extra att lägga på boende genom att spara en tusing på flyg. Eller i värsta fall, att flyget inte blir billigare utan dyrare med sämre valmöjligheter till flygtider. Som sagt glöm inte att ju mindre flexibla med datum ni är desto större risk tar ni.

Jag säger som Erc vänta lite till och kolla hur det utvecklar sig, men vänta inte till i höst med att slå till :)
Av Pelle77
17 juni 2011 17:46
Håller med Nisse och övriga här. För en sådan kort resa skulle jag definitivt tagit direktflyg. Varje byte gör resan längre, samt ökar risken att inte hinna med sitt anslutningsflyg. Ni åker också en tid då vädrets makter kan spela in. Jag minns Floridaresan för två år sedan. Kom till Washington DC och var incheckad till Miami, trodde jag. Möts av ett hundratal resenärer som slogs i gaten och försökte hinna med. Det hade varit snöstorm i nordöstra USA och United hade (som alla bolag iofs gör) överbokat. Nu dök alla dessa överbokade upp, ihop med alla som hade missat tidigare flyg. Det minnet glömmer jag aldrig, att stå på en flygplats på julafton, utan bagage(som hade gått vidare till Miami) och få höra att nästa lediga avgång är om 3 dygn.
Var inte dumsnåla utan lägg kulorna på en säkrare biljett är mitt tips.
Jag skulle boka så fort som möjligt. Julkampanjer är väldigt sällsynta.
17 juni 2011 19:28
Alla pratar om direktflyg...tyvärr finns inte den möjligheten för oss på Sveriges framsida (Göteborg), och då spelar det väl ingen roll om man byter i Stockholm, Köpenhamn, München, Bryssel...lr bara tiderna är bra..bokar man på samma gång som en biljett så är man väl så säker som möjligt...

Tror inte heller det kommer billiga flyg vid den perioden? Svårt veta vad som är rätt tid, 3 dar efter jag bokat min resa 4-9 maj (i slutet av januari) för 4250 med bra tider, kom Lufthansa med en kampanj för 3 300 med i stort sett lika bra tider på mina datum... kunde bokat med sämre tider för ca 6-700 mindre men valde tidig utresa o sen hemresa...

Continental från Stockholm flög jag, gillar att komma fram tidigt på dagen, o dom landade vid lunch...
Av Pelle77
17 juni 2011 19:31
Jag kommer att undvika flyg som kräver byte i USA i framtiden efter min erfarenhet. Visst kand et vara kaotiskt på Heathrow och CDG men det kommer inte i närheten av hur det var på Dulles i Washington.
Av Hawaii
17 juni 2011 20:05
Sådant är rena slumpen och totalt omöjligt att veta på förhand. Om ett par stora långdistansflygplan råkar anlända inom 15-20 minuter av varandra kan det lätt bli långa köer och "kaos". Har själv bytt flyg åtskilliga gånger på samtliga de stora amerikanska flygplatserna och också på de stora europeiska. Även om jag tycker om Heathrow så kan det mycket lätt vara långa köer där också, plus att man ofta måste byta terminal. Och CDG skall vi inte ens prata om. Har alltid varit kaotiskt när jag passerat där. Om jag har ett val, föredrar jag alltid ett byte på en amerikansk flygplats. I dagens läge är det ofta ganska snabbt och smidigt. Kaotiskt hör nog till undantagen. Oavsett vilken flygplats det gäller.

För att svara på den ursprungliga frågan - när det gäller att flyga under jul och nyår; bra att slå till när man tycker priset är acceptabelt, och inte vänta för länge. Chansen att priserna kommer att sjunka nämnvärt MYCKET långsökt.
17 juni 2011 20:16
Citerat från reselover:
Alla pratar om direktflyg...tyvärr finns inte den möjligheten för oss på Sveriges framsida (Göteborg), och då spelar det väl ingen roll om man byter i Stockholm, Köpenhamn, München, Bryssel...lr bara tiderna är bra..bokar man på samma gång som en biljett så är man väl så säker som möjligt...
Du har helt rätt, jag förivrade mig! Jag bor ju på samma sida som du...
Men jag tänkte i första hand (förutom direktflyg) att inte snåla på billigaste biljetten som ofta innebär lång transfertid.

Sorry, my mistake!
Av Peter_o
17 juni 2011 20:23
Normalt har vi 3 bolag som flyger direkt mellan ARN och NYC men nu (juni) går det bara att boka med SAS under juldagarna.

Med Delta kan man bara boka fram till 5 september.

Med Continental verkar det också bara vara till någon gång i september man kan boka.

Continental har ju ungefär samma pris som SAS, så det är inte så intressant (utom att de startar lite tidigare från Arlanda).

Delta kan ha billigare biljetter än SAS.

/PeterO
17 juni 2011 23:51
Tack för alla bra svar! kanske ska satsa på direktflyg ändå. Av de jag hittat har jag däremot inte sett nått flyg som mellanlandar i USA? bara London och något mer i eu. Det är nog som ni säger, vädret. Det skulle ju vara en pina om det är snöstorm och planet blir försenat m.m. Vi har nu lite att fundera på :)
Av Pelle77
18 juni 2011 00:25
Vilka alternativ har du hittat? Servicen på bolagen skiljer sig ju åt också, om man bryr sig om sådant. (skärmar, gratis dricka etc).
Av Annl
18 juni 2011 11:38
Hej,

Och även jag kan bara instämma i vad som sagts - boka redan nu, dels för att julkampanjer är ovanliga, dels för att det kan vara högt tryck på de bästa flighterna. Jag hade inte väntat...
21 juni 2011 20:49
Hur mycket pengar tror ni att vi behöver på en vecka? Vad kostar saker och ting?
Mat och dryck bl.a
21 juni 2011 22:06
När vi är ute på semester brukar vi räkna ca 1000 kr / dag per person. Sen beror det lite på vad man äter, nöjen & shopping :-)
Av Annl
4 juli 2011 21:25
Martinez,

Vad mat och dryck m.m. kostar i NYC är väldigt varierande och beror på vllka krav du har; du kan komma snörbilligt undan genom att inte äta middag utan ta med take away hem till hotellet och leva på pizzabitar eller liknande under dagen. Eller så äter du lunch och middag på stan med vin och så springer det ju förstås i väg.

Generellt kan väl ändå sägas att NYC inte är ett billigt resmål.

Dock skall man då det gäller mat tänka på att det är enormt stora portioner i USA så man kan med fördel dela en rätt på två och det har restaurangerna inget emot. Det sparar ju förstås en del pengar.

Jag har inte varit i NYC över juklhelgen men kom efter nyår och den stora julgranen och det övriga julpyntet kring Rockefeller Center är väldigt fint. Där finns det ju dessutom då den legendariska isbanan där man kan åka skridskor.

Ett bra tips är att ta med långkalsongerna - det var urkallt när vi var där i början av januari och det blåste snålt och kallt. Men tar man bara på sig är det ju inga problem.