Florida - när?

26 nov. 2009 10:43
Visningar: 5356
Hej!

Vi har inte hunnit komma iväg på vår första USA-resa ännu (NY) förrän tankarna går till att åka till Florida 2011... :)
När på året skall man åka till Florida? Tips på bra och prisvärt boende - kommer resa med barn som då är 7-8 år och 4-5 år.

Tack på förhand!

Mvh/Therese
Av Hawaii
26 nov. 2009 16:42
Hej,

Florida, speciellt södra Florida har i princip 2 säsonger: vinter (nov-mars) och sommar (april-okt). På sommaren är det varmt (uppemot +33C varje eftermiddag) och MYCKET hög luftfuktighet. Är man inte i en luftkonditionerad bil eller byggnad är det mycket jobbigt och man blir svettig på ett par minuter oavsett vad man gör. Vintern är 95% av tiden som en perfekt svensk sommar. Omkring +25C, soligt och med låg luftfuktighet. Helt fantastiskt! De resterande 5% av tiden på vintern kan det tyvärr inträffa att det kommer en rejäl kallfront från norr, och då blir det normalt först regn i en dag (eller 2) och sedan sjunker tempen ner emot nollpunkten Celsius med en mycket kall och stark nordanvind. Bäst att ha varma kläder redo då! April och oktober är lite osäkra eftersom de ligger i "skarven" mellan vinter och sommar. Bodde själv i södra Florida i många år (nära Fort Lauderdale) så upplevde själv hur det är under de åren.

Kan inte tipsa om bra boende, men kom ihåg att där är i princip 2 områden av intressen: Orlando med all nöjesparkerna (Disney World etc.) och södra Florida (Miami/Fort Lauderdale området). Ja, faktiskt 3 områden eftersom västra Florida är mycket fint också, med många toppen stränder (finare tycker jag än på Atlant-sidan) hela vägen från Marco Island och norrut. Men man kan ju bara hinna med så mycket....!
Av Hkn
1 dec. 2009 19:28
Hej Therese,

jag kan bara skriva under på Hawaiis meteorologiska observationer: Sommaren kan kännas helvetiskt kvalmig och under vintern är klimatet makalöst.
Lite tillspetsat kan man säga att du får det bästa av allt på vintern – utom priset och trängseln.

Från och med ungefär nu (Thanksgiving till jul/nyår) är det ordentlig högsäsong. Amerikanerna är mer lediga nu än annars och många flyttar ner till sina andelslägenheter för att vara lediga och utnyttja klimatet. Bokningsläget gör att priserna far upp i taket och det kan svida ganska rejält om ni vill bo bra.

På sommaren kan du bo fantastiskt för en tredjedel av vad det kostar på vintern. Räkna med att svettas och att allt kanske inte är öppet (den fräna baren på taket till hotellet kan vara stängd, hotellen drar ner på personal – man övervintrar på sommaren). Dessutom är kortvariga skyfall – oftast under tidig eftermiddagen – ganska vanliga.

På hösten kan vädret vara ännu lite rörigare: Från augusti till oktober stormar det som värst i Karibien. Under denna tid inträffar:
- 78% of the tropical storm days
- 87% of the "minor" hurricane days
- 96% of the "major" hurricane days
Och under denna oväderssäsong är tiden från 1-15 september den allra värsta tiden.

Den här länken visar 2009 års tropiska stormar. Även om inte alla når det amerikanska fastlandet så ger det kanske en liten vägledning: http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_2009_Atlantic_hurricane_season

Hoppas att det hjälper er en bit, gör

:: håkan ::
Av Daytona
1 jan. 2010 17:33
Hej, har vart i Florida 11 gr, och har precis bokat våran 12e gång. Vi har varit där under årets alla månader, och alltid fått mer eller mindre sol men - början av nov till början av februari är nog sämsta tiden pga kylan, när det blir kallt i Florida så blir det ISkallt. Sen börjar det värmas upp, och april -maj är underbara , sen juni -augusti är det stekhett med närmare 100 % luftfuktighet. Sen september oktober är det skönt, och så i november börjar det kylas av. Maj- augusti är högsäsong för då har Amerikanarna själva semester. Under vinterhalvåret är det lugnare med många "winterbirds" dvs pensionärer från norra USA och Kanada.

Vi hyr lgh i Daytona Beach, kanonfint ställe, direkt på stranden och med massor av vattenaktiviteter för barn. Sedan rakt över gatan finns en Waterpark.

www.oceanwalk.com

Florida är fantastiskt!!
Av Daytona
1 jan. 2010 17:34
Tvärtemot vad Hkn skrev ang högsäsong,... ;0)

www.tripadvisor.com
Välj forum, sedan united states och så florida...

Good luck