Florida December?

Av Mie81
8 feb. 2010 14:23
Visningar: 22215
Hej!

Vi hade tänkt åka till Florida i December månad. Hörde något om att vädret inte var så bra då och att tornado säsongen är under tiden?
Vi har tänkt bila runt lite. Några tips om vart som är bäst att befinna sig vädermässigt?

Gärna tips om vad vi bör besöka och om det är bättre att boka hotell innan man reser eller ta det som det kommer?

Vi ska bila runt och när jag kollade så kostade en gps ungefär 2500 sek att hyra den tid vi är borta. Är det någon som har koll på om det är billigare att köpa en i stället i USA eller kanske i Sverige i stället. Hörde om att TomTom skulle vara bra om man köper i Sverige och laddar hem kartor för USA?
Är det någon i så fall som vet hur man gör?
Av Daytona
8 feb. 2010 15:48
shopper.cnet.com/buy-gps-systems/?tag=leftCol...

December kan vara kall, tom frost. Så långt söderut är väl bästa vädret. Boka första natten, sen kan man ta det som kommer.

tripadvisor.com forum united states florida
Av Hawaii
8 feb. 2010 17:39
Det finns ingen "tornado säsong" i Florida. Däremot "hurricane season", som officiellt gäller från den 1 juni till 30 november. Stor skillnad mellan tornado, som kommer mycket oväntat och kan vara över på ett par sekunder och bara passerar över ett mycket litet område ocn en "hurricane" (orkan) som täcker ett enormt mycket större område och kan påverka vädret upp till flera dagar. Bodde själv i södra Florida i många år. December är normalt (95% av tiden) som perfekt svensk sommar: c:a +25C med låg luftfuktighet. Mycket behagligt. Tyvärr kommer det ett par kallfronter norrifrån ett par gånger varje vinter. När det händer regnar det först i ett par dagar och sedan sjunker temperaturen rejält, ibland till fryspunkten eller rentav strax under, med en MYCKET kall nordanvind. Varar bara i ett par dagar och sedan värms det upp igen.
Av Mie81
8 feb. 2010 17:42
Tack då vet jag =) Har ni några bra tips på orter man bör besöka där vädret är säkrare? Hört så långt söder ut som möjligt?
Vad är mindre bra att besöka?
Av Hawaii
8 feb. 2010 18:09
Key West, och öarna ditut är de varmaste om det skulle komma en kallfront (eftersom de är omgivna av det varma vattnet). Annars, rent allmänt, om det är "normalt" fint väder kvittar det i princip var du är, från Orlando och söderut. Det kommer att vara behagligt väder oavsett var. Du har behagligare badmöjligheter på västkusten. Östkusten (Atlant sidan) och stränderna där är betydligt mera utsatta för större vågor t.ex. medan det är lugnare och något mera skyddade stränder på västkusten. Finns många fina stränder där. Ett par av våra favoriter när vi bodde där var Marco Island och Sanibel och Captiva. Vi gjorde ofta utflykter dit över helger t.ex. Men det finns många fina stränder längre norrut också. Men de här var de närmaste för oss. Vi bodde i Fort Lauderdale området.
15 mars 2010 22:14
Vi var i Florida under jul/nyår 2009. Vi hade kanske 15 grader i Orlando, 25 grader i Miami, 25 grader i Key West och 15 grader i Tampa. Det var den kallaste vintern de haft i Floria på 50 år eller något liknande, så vi hade lite otur. Men det blir vad man gör det till. Vi shoppade i Orlando när det var lite kyligare, solade och badade i Miami och Key West. Vi var på Disney World i Orlando och då var det bara 12-15 grader, men vi slapp alla köer där inne då det bara var halvfullt med folk.
Om vi hade åkt till Florida igen över jul/nyår hade vi dock spenderat mesta tiden i Miami och Key West, där det sällan är under 25 grader på dagarna. Orlando är genrellt mycket kallare.

Gällande GPS:en så tog jag med min GPS från Sverige och laddade in en USA karta. Jag "laddade ner min" karta från en välkänd sida med alternativ syn på upphovsrätt. Jag sparade filen på ett sd-kort och satte in i GPS:en och den hittade kartan på en gång. Allt fungerade sedan perfekt i USA. Vi hade INTE klarat oss utan GPS.