Erfarenhet av lägenheter i Cefalù och förmedlingen cefalù.it?

Av Cekla
4 jan. 2012 10:17
Visningar: 2203
Jag och min familj har bokat en resa till Sicilien och Cefalù i slutet av juni. Vi har bokat en lägenhet via förmedlingen cefalù.it och undrar om det finns någon som har erfarenhet av den förmedlingen, vet om den är seriös etc?

Vår lägenhet ligger i närheten av piren, i gamla stan, med bara 50 meter till havet. Någon som bott i det området och som har tips och tankar kring det?

Alla tips kring Cefalù tas gärna emot, då det är första gången vi åker dit.
Av Desires
4 jan. 2012 16:55
Känner tyvärr inte till den förmedlingen, men jag har varit i Cefalu 2 ggr så jag tipsar dig gärna om annat där!
Cefalu är en väldigt charmig genuin liten ort! Vi trivdes verkligen i denna miljö med små myllrande gränder och det dagliga italienska vardagslivet in på knutarna. Här vimlar det av pittoreska restauranger som serverade utsökt siciliansk mat och vin. Förutom detta ligger en väldigt fin strand nästan mitt inne i stan, precis i utkanten av denna mysiga stad!
Från Cefalu är det inte långt till nationalparken Madonie, hyr bil eller ta en guidad bussresa dit. Landskapet består av kullar, bokskogar och vidunderliga utsikter. Flera små riktigt genuina byar finns här - där det känns som om tiden stått stilla. Byn Savoca har lockat många besökare pga byn varit inspelningsplats för många scener i Gudfadern-filmerna.
Etna är naturligtvis ett måste! Eller ta en båttur ut till någon av öarna, t ex vackra Lipari eller välkända vulkanön Stromboli.

Mer tips och foton om Cefalu och Sicilien hittar du på min reseblogg http://www.desires.se/#post90
Av Ivan
8 jan. 2012 18:58
Glöm Cefalu. Det är "charterstaden".
Leta dig hellre ner utefter östsidan. Hoppa över Taormina. Fortsätt utefter södra kusten och sedan upp mot Agrigento. Du kommer inte att bli besviken.
Ställen att hitta för att bo på finns det gott om. Välj de lokala och privata.
Av Cekla
8 jan. 2012 19:57
Tack desires för bra tips! Har kollat din blogg också. Kul att få se både bilder och reflektioner. Har du några specifika tips vad gäller aktiviteter för barn? Vi har två barn - i sommar sex och fyra år gamla. I och för sig inte särskilt krävande, de är nöjda med bad, glass och ledighet. Men finns det något som är särskilt passande för barn - typ en bra lekpark eller liknande i stan så är vi tacksamma för sådana tips.

Ivan - det får bli "charterstaden" för oss denna första gång på Sicilien. Vi känner oss jättenyfikna på Cefalú och har hört mycket gott om staden. Testar gärna dina tips nästa gång på Sicilien.
Av Ivan
8 jan. 2012 21:41
Med barn i den åldern du har tror jag säkert att det blir bra i Cefalu..
PS: Undvik iaf Palermo. DS.
Av Desires
9 jan. 2012 15:40
Hej igen Cekla!
Vad jag känner till så finns det i själva staden Cefalu i alla fall EN lekpark, som man ser när man går ner till den större stranden.

Tror inte att det finns ytterligare barnaktiviteter just i Cefalu utan då får man ta sig till nedanstående parker som jag hittade på denna utmärkta sida: http://www.barnsemester.se/index.php?option=com_attraktioner&Itemid=202&func=viewcategory&catid=283&att=99
Här hittar du t ex Etnaland & Etnaland Aquapark som är en temapark med en förhistorisk park och en vattenpark, belägen i närheten av Catania.
Även Aqua Park Monreale som ligger i Monreale är en park med ett par vattenruschkanor, ett område för små barn samt en lagunpool.

Tror säkert hela din familj kommer att trivas i charmiga staden Cefalu, och härligast är att just bo mitt i gamla stan som ni ska göra, det gjorde vi också! Lycka till!
Av Sisilia
10 jan. 2012 00:18
Hej
Eftersom jag arbetar inom turistindustrin och har en del anknytningar tillCefalu genom mitt arbete; och har besokt cefalu atskilliga ganger under alla mina ar som jag bor pa Sicilien. Kanner int e till sajten(arbetar med andra foretag>) som du namner- men Cefalu ar en utomordentligt trevlig plats......aven for familjer med sma barn. Bra om ni kan hyra bil och resa runt pa egen hand.
Ligger er lagenhet i narheten av piren- det ar fint. Sakerligen bra promenad-avstand.

Vad galler "Etnaland" for barn-aktiviteter-- ( -maste ni absolut rakna med at resa tidigt pa morgonen-----tar atminstone 2 timme one way(motorvag Cefalu-Catania/ sedan till Belpasso.... (=minst 4 timmar tur o retur). Denna plats ligger INTE i narheten av Cefalù.
Halsningar
Av Cekla
10 jan. 2012 16:36
Tack för bra tips och tankar! Dock lite oroväckande att ingen känner till cefalú.it. Jag hoppas dock att vi hittat en bra lägenhet och att det är en seriös förmedling...

Av Desires
10 jan. 2012 17:11
Jag har som sagt aldrig hyrt någon lägenhet i Cefalu, men har gjort det på många andra ställen i italien, Grekland, Kroatien.
Har alltid hittat lägenheterna via nätet och det har inte blivit problem någonstans så jag hoppas verkligen - och tror - att ni hyrt via en seriös förmedling! Var inne o tittade på deras hemsida och den ser ju bra ut alla fall.

Ni har väl bara betalat för någon natts hyra eller?
Det brukar vara brukligt att man betalar in i förväg för en natt som en definitiv förbokning. Så betalar man resten på plats, det har alltid funkat för oss med alla lägenheter! Är det så för er också att ni fått betala en depositionsavgift i förväg?

Jag tror/hoppas ni kommer att få en fin vistelse i Cefalu!
Av Cekla
11 jan. 2012 21:52
@Didres Precis som du säger har vi bara betalat en bokningsavgift, typ 10% av priset för vistelsen. Resten betalas på plats. Så det verkar inte vara något konstigt på så vis. Är dock första gången vi bokar något hemifrån som inte är charter. Annars (innan vi fick barn) har vi alltid fixat boenden på plats, så vi är lite ovana vid det här. Men vi hoppas och tror också att det är en bra förmedling och att lägenheten är lika schysst som den verkar på bilderna. :)
Av Cekla
7 juli 2012 13:58
Vill bara berätta att förmedlingen cefalu.it funkade utmärkt och vår lägenhet (Casa del Molo) var underbar. Superfräsch med mysigt läge i gamla stan, precis på stranden. Kan varmt rekommenderas!
23 juli 2012 09:19
Cafalu är helt underbart! Vi åker dit igen nu i Augusti :)

Tror jag har ett inlägg om vår förra resa i min blogg..

www.elenandersson.blogg.se

Ni kommer att få det underbart och glöm inte att tesa "bullglassen" som alla äter på ;)
Av Minnao
24 juli 2012 20:05
Hej Cekla,
Jag tyckte det lät jätteintressant med den här förmedlingen , har funderat på en resa till Cefalù med familjen. Har också 2 barn (7 och 10 år) och har tittat lite efter lämpligt hotell, men de här lägenheterna verkar ju perfekta . Har du några tips för övrigt på vad man kan hitta på i och omkring Cefalù ? Hur länge stannade ni ? Var det bra strand i närheten ?
Av Cekla
24 juli 2012 22:26
Jag kan verkligen rekommendera Cefalù på alla fronter. Vi var där i en vecka och bodde i gamla stan som påminner väldigt mycket om gamla stan i Stockholm i sin arkitektur och struktur med trånga gränder och torg. Från gamla stan finns portaler ut mot stranden som därifrån sträcker sig en bit utanför staden. Vi bodde precis vid piren och den stranden var perfekt, fin standstrand, långgrunt och superhäftigt att bada med den gamla vackra staden och berget La Rocca som fond. Vi gjorde ingen utfärd under vår vecka där. Det var väldigt varmt i slutet av juni och det lär vara ännu varmare i juli/augusti, så vi orkade inte så mycket mer än att bada, äta glass, ta siesta och strosa omkring i staden när mörkret lagt sig. Vi var väldigt nöjda med "bara" det. Cefalùs miljöer är nästan overkligt vackra och det är en njutning i sig att bara leva där. Det finns dock utflykter att göra - till exempel till Etna osv, men det var inget vi gjorde denna gång. Om ni funderar på att hyra bil så kan det nog vara klokt att göra på plats. Det är ingen lek att köra bil i gamla stan och det måste vara nästan omöjligt att parkera där. Det enda jag tyckte var lite negativt är att det är relativt dyrt att leva där, som svenska priser och ofta något högre. Exempelvis kostade det 15€ för att hyra två solstolar och ett parasoll på stranden, ett glas vin ca 7€ osv. En vanlig lunch går oftast på cirka 40€-50€. Vi lagade dock en del mat i lägenheten och handlade på en av de större supermarkets som låg i staden. Som sagt - resmålet är helt fantastiskt och vi kommer definitivt att återvända.
Av Minnao
25 juli 2012 18:37
Tack snälla för att du tog dig tid att svara!
Nu har vi verkligen något att fundera på , ska diskutera med familjen så får vi se om det blir Cefalù som blir vårt nästa semestermål , det låter onekligen mysigt att bo så i stan . Toppen med aktuella prisuppgifter och jättebra tips - tack igen ! Ha en fortsatt bra sommar !