Enkelbiljetter, USA och karibien!?

Av Grodman
23 sep. 2010 11:59
Visningar: 602
Hej! Ska åka till brittish virgin islands över nyår och vara skeppare(obetalt) för en yacht. Efter det har jag tänkt att ta mig liftandes ner till sydamerika och fortsätta min resa där.

Kan jag åka till via NewYork med enkelbiljetter utan visum?, de står att jag behöver t/r på ambasadens hemsida(får ingen kontakt), men en vidarebiljett funkar väl också? Karibien med alla de små öarna, behövs visum där?

Någon som vet?
23 sep. 2010 13:48
För att komma in i USA måste du ha en t/r biljett, alt en "onward ticket" alltså en biljett vidare någonstans.

Till VG behöver du inget visum och samma sak gäller de flesta (om inte alla) länder i Karibien. Vissa länder kräver dock att du har en summa pengar med dig eller biljett vidare. Vet dock inte hur rigorösa konrollerna är i hamnar jämfört med flygplatser, så du kanske slipper det här "huvudvärket".
/M.
23 sep. 2010 17:53
De är EXTREMT hårda på British Virgin Islands med allting. Du har inte en chans att komma in utan en biljett ut därifrån.
Av Grodman
23 sep. 2010 18:06
Okej, maria det verkar som du har erfarenhet? Är öarna ett eget land eller tillhör de USA? Behövs visum eller bara en biljett där ifrån? Jag har ju tänkt segla vidare så en biljett är ju inte vad jag önskar. Åter inte fått kontakt på amerikanska ambassaden.

Tack för feedback!
23 sep. 2010 23:16
Grodman, min vän, mitt råd till dig är att du läser på bättre innan du gör en sådan resa. För att undvika problem om inget annat...

"Är öarna ett eget land eller tillhör de USA?" Du tänker alltså resa till British Virgin Islands... Det är en grupp öar som tillhör Storbritannien (en brittisk koloni om du så vill).

"Behövs visum eller bara en biljett där ifrån?" Det behövs inget visum om du har ett giltigt svenskt pass. Däremot behöver du visa upp en bokad och bekräftad biljett vidare ut från landet.

"Jag har ju tänkt segla vidare så en biljett är ju inte vad jag önskar." Jag förstår, det är inget du önskar, med det gör myndigheterna. Men du kanske har några papper på det?

"Åter inte fått kontakt på amerikanska ambassaden." Du kanske behöver ringa fler ambassader...

Lycka till.
/M.
Av Grodman
24 sep. 2010 00:46
:) Du har givetvis rätt.
Förhastat utlägg av mig, och självklart kommer jag att kolla upp alla regler. Tänkte bara gå den snabba vägen för att veta vilka frågor jag ska fördjupa mig i!

Tack för er hjälp ändå
29 sep. 2010 09:29
US Virgin Islands är också trevligt, i alla fall St John, en kort båttur från Tortola.