Dricks på Diner i USA
Hej
På många Diners i USA vill de att man betalar vid kassan som de ofta har nära utgången. Skall man då lägga dricksen vid bordet för att vara säker på att serveringspersonalen får dricksen och sen inte betala dricks vid kassan?
Mvh
På många Diners i USA vill de att man betalar vid kassan som de ofta har nära utgången. Skall man då lägga dricksen vid bordet för att vara säker på att serveringspersonalen får dricksen och sen inte betala dricks vid kassan?
Mvh
Citerat från bananskalet:
Hej
På många Diners i USA vill de att man betalar vid kassan som de ofta har nära utgången. Skall man då lägga dricksen vid bordet för att vara säker på att serveringspersonalen får dricksen och sen inte betala dricks vid kassan?
Mvh
Man kan så klart lägga pengarna på bordet så gör personalen som de vill med dem, lite olika på olika ställen om personalen får dricksen själv eller den delas. Lägger man vid kassan (brukar ofta finnas en burk för dricks (även på snabbmatsställen)) delas den ju antagligen.
Hej
På många Diners i USA vill de att man betalar vid kassan som de ofta har nära utgången. Skall man då lägga dricksen vid bordet för att vara säker på att serveringspersonalen får dricksen och sen inte betala dricks vid kassan?
Mvh
Precis som floridasidan säger, det är olika på olika ställen vem som får den - det är inte (alltid) bara serveringspersonalen som får dricksen.
Jag tycker själv att det är mer rimligt (logiskt) att alla inblandade får ta del - det är ju en som tar dig till bordet, en som tar beställningen, en som lagar maten och kanske ytterligare en som kommer ut med eller dukar av.
Vem har gjort sig mest förtjänt av dricksen kan man fråga sig :) Måste jag välja en, skulle jag säga kocken :) (förutsatt att maten var god så klart).
Jag har lagt dricksen på bordet och då har den som dukat av ibland tagit dricksen, ibland lämnat den (till annan att plocka upp) - så det är svårt att veta vem exakt som får den. Oftast betalar jag i kassan (inkl dricks) med kort så har jag små sedlarna kvar till annat när det kniper.
Jag tycker själv att det är mer rimligt (logiskt) att alla inblandade får ta del - det är ju en som tar dig till bordet, en som tar beställningen, en som lagar maten och kanske ytterligare en som kommer ut med eller dukar av.
Vem har gjort sig mest förtjänt av dricksen kan man fråga sig :) Måste jag välja en, skulle jag säga kocken :) (förutsatt att maten var god så klart).
Jag har lagt dricksen på bordet och då har den som dukat av ibland tagit dricksen, ibland lämnat den (till annan att plocka upp) - så det är svårt att veta vem exakt som får den. Oftast betalar jag i kassan (inkl dricks) med kort så har jag små sedlarna kvar till annat när det kniper.