Disneyworld Orlando

4 juni 2014 22:46
Visningar: 2960
Försökte leta efter det jag är nyfiken på, men lyckades inte hitta exakt det jag letade efter.

Vi är två vuxna och två barn (5,3 år) som ska åka till Orlando för första gången. Vi har 5 hela dagar i Orlando innan vi åker söderut.

Det jag funderar över är hur vi ska få ut mest av Disney, är det stor skillnad att boka hotell utanför jämfört med Disneyhotell? Får man nåt extra om man bor inom området?

Vi vill gärna slippa att ha hyrbil hela veckan då vi mest kommer vara i någon av parkerna.

Finns det någon chans att få bättre paketpris på boende/inträde någonstans?

Är det mycket folk där i början på oktober?

Något annat som vi bör tänka på när vi är där?

Många frågor har jag, även mer än detta också. Fast dessa känns viktigast att få svar på i nuläget.

Tacksam för svar, Robin
4 juni 2014 22:50
Om du bor på disneys egna hotell så får du shuttle från flygplatsen och du kan åka buss resp tåg mellan parkerna resp mellan hotell och park kostnadsfritt. Inträde ingår i hotellpriset. Ja det är väl det du får extra bl a. Plus riktigt coola hotell.

Bor du utanför kan du fortfarande få shuttle mellan hotell och park men det kanske bara går en gång på morgonen och en gång hem igen. D v s mindre flexibelt om ni inte har bil. Ni kan ju alltid åka taxi.
Av Birgere
4 juni 2014 23:00
Ska man bara stanna en natt eller två o bara satsa på Disney parkerna så blir inte Disney hotellen så hutlöst dyra. Ska man däremot stanna längre och göra en massa andra saker så får du kanske 5-10 hyrbilar till merpriset av en Disney natt jämfört med att bo utanför staketet i hus eller lägenhet :-)
4 juni 2014 23:06
Jag känner också att det blir lite väl dyrt med boende innanför området hela veckan, men men det är ju inte ofta vi kommer åka dit.

Är området så pass stort att det behövs shuttle, eller finns annat transportsätt där inne?

Ja, att bo just utanför kanske är den bästa idén. Att sätta halva resans budget på boende och biljetter känns ju inte såå roligt även om man får en upplevelse för pengarna.
Av Birgere
4 juni 2014 23:16
I oktober hittar du tex kanonlägenheter 10min bort för en femhundring natten.
Väljer du ett bra ställe så har du med pooler, lekplatser, gym, sportaktiviteter, barer o resturanger som vilket lyxhotell som helst men till en bråkdel av priset.

Kollade just vad det kostar där vi hyr o dom ska ha $70 /natt i oktober, men den är kanske för stor för er så ni kan nog hitta mindre ställen för $50/60 per natt.
5 juni 2014 07:11
Det som också ingår om man bor på Disneys egna hotell är "Magic hours" dvs vissa dagar i veckan antingen öppnar eller stänger parkerna en timme tidigare respektive senare för boende på de egna hotellen. Det innebär en extra timme i parkerna med mycket mindre folk, mindre köer etc.
Det kan ju också vara värt något.
5 juni 2014 13:22
Kloka ord har ni, en timma extra på parken är ju inte alls dumt.
Är oktober en månad då det är mycket folk där?
Det lutar mot att ha hyrbil hela veckan, 2000kr för den är ju inte mycket om man jämför med vad man sparar på att hitta helt OK hotell bara i närheten.
Det mesta lutar mot att försöka hitta hotell i relativ närhet till Disney, men med möjlighet att åka på andra ställen med.
Finns det fler matnyttiga tips för småbarnsfamiljer så är jag väldigt tacksam för svar
Av Kerhed
9 juni 2014 21:38
Hej! Vår familj var i Florida 3 veckor våren 2012. Vi tillbringade en vecka i Orlando. Vi förbokade parker innan, fick sedan hämta biljetterna i vårt hotells reception. Smidigt!
Vi bodde en liten bit utanför parkerna och vi betalade 3500 kr för 1veckas hotell ( comfort suites i kissimmee) inklusive frukost, helt ok hotell och billigt tyckte vi, speciellt därför att det var ett stort poolområde på hotellet också. Vi hade hyrbil och det var nödvändigt, men hade ju den också pga vi åkte till västra sidan sen i 2 veckor.( clearwater) vi tog även shuttle-bus från hotellet en dag.
Värt att tänka på: man behöver 1 dag per park för att inte stressa.
Dessa parker var vi i:
Sea World
Magic kingdom
Animal kingdom
Blizzard beach( vattenpark)
Disney Hollywood studios
Vi tyckte Sea World var fantastisk!
Magic kingdom är STOR och värt ett besök, de har fyrverkerier vid 24.00 varje kväll. Om ni vill se dem tänk på att åka till parken efter lunch-tid, annars orkar ni inte stanna kvar så länge!
Man kan köpa till "fast pass" ticket, dvs man kan gå före kön, ibland är det över 90 min kö!
Det är värt pengarna om man har mindre barn.
Sedan besökte vi även en park på västra sidan i tampa, bush garden.
Om ni inte varit i Florida innan kommer ni ÄLSKA DET!
Ha en underbar resa!