Det läckra svenska köket.
Läckergommar!
Kräftor.
Surströmming!
På fredag dukar jag till fest i himmelriket (Bromölla).
Svenska kräftor (Vättern), med tillbehör.
Linieakvavit,Bäsk, Grolch öl, lite bröd och västerbottenost.
Som mat blir det Hällevikslax med romsås, svensk sommarpotatis och ett hyggligt vin från Alsace.
Desserten blåbärspaj och nåt sött.
Sen dröjer det inte många minuter till årets kulinariska höjdpunkt.
Surströmming.
Vad sägs?
Matcha det Grekland eller Thailand!
Chanslöst.
Kräftor.
Surströmming!
På fredag dukar jag till fest i himmelriket (Bromölla).
Svenska kräftor (Vättern), med tillbehör.
Linieakvavit,Bäsk, Grolch öl, lite bröd och västerbottenost.
Som mat blir det Hällevikslax med romsås, svensk sommarpotatis och ett hyggligt vin från Alsace.
Desserten blåbärspaj och nåt sött.
Sen dröjer det inte många minuter till årets kulinariska höjdpunkt.
Surströmming.
Vad sägs?
Matcha det Grekland eller Thailand!
Chanslöst.
Haha, ja det finns nog ingenting bättre än att komma hem efter en semester och få göra sin egen mat man längtat efter.
En favorit som kanske är riktig tråkig mat som vi brukar laga är stuvade makaroner med muskotnöt och köttbullar.
En riktig svensk kräftskiva är en riktig höjdpunkt på året, varm augustikväll när mörkret faller på, det är grejer det!
Men surströmming..... Hmmmmm, har smakat en gång, inte min favorit kanske men det smakar inte som det luktar iallafall.
Hoppas ni får en trevlig kväll!
Micke
En favorit som kanske är riktig tråkig mat som vi brukar laga är stuvade makaroner med muskotnöt och köttbullar.
En riktig svensk kräftskiva är en riktig höjdpunkt på året, varm augustikväll när mörkret faller på, det är grejer det!
Men surströmming..... Hmmmmm, har smakat en gång, inte min favorit kanske men det smakar inte som det luktar iallafall.
Hoppas ni får en trevlig kväll!
Micke
Citerat från bengtar:
Läckergommar!
Kräftor.
Surströmming!
På fredag dukar jag till fest i himmelriket (Bromölla).
Svenska kräftor (Vättern), med tillbehör.
Linieakvavit,Bäsk, Grolch öl, lite bröd och västerbottenost.
Som mat blir det Hällevikslax med romsås, svensk sommarpotatis och ett hyggligt vin från Alsace.
Desserten blåbärspaj och nåt sött.
Sen dröjer det inte många minuter till årets kulinariska höjdpunkt.
Surströmming.
Vad sägs?
Matcha det Grekland eller Thailand!
Chanslöst.
gott som bara den bengtar
Läckergommar!
Kräftor.
Surströmming!
På fredag dukar jag till fest i himmelriket (Bromölla).
Svenska kräftor (Vättern), med tillbehör.
Linieakvavit,Bäsk, Grolch öl, lite bröd och västerbottenost.
Som mat blir det Hällevikslax med romsås, svensk sommarpotatis och ett hyggligt vin från Alsace.
Desserten blåbärspaj och nåt sött.
Sen dröjer det inte många minuter till årets kulinariska höjdpunkt.
Surströmming.
Vad sägs?
Matcha det Grekland eller Thailand!
Chanslöst.
Citerat från mpc:
trode ni där upp på väst kusten bar åt havskräfter
Det finns tjejer från Norrland som bor på västkusten.
trode ni där upp på väst kusten bar åt havskräfter
Trots farsans nolaskogstattarblod så fixar jag inte surströmming.
Sill, kräftor, nubbe, västerbottenost och paj, gott bröd, kall lager mm skriver jag dock gärna under på.
Hade en vän från Australien över nu i sommar... Hon gillade varken kaviarochostmackor eller kaviar på ägget. Konstigt? Jag avskydde ju i o f s Vegemite och ost. :-D
Sill, kräftor, nubbe, västerbottenost och paj, gott bröd, kall lager mm skriver jag dock gärna under på.
Hade en vän från Australien över nu i sommar... Hon gillade varken kaviarochostmackor eller kaviar på ägget. Konstigt? Jag avskydde ju i o f s Vegemite och ost. :-D
Citerat från bengtar:
Läckergommar!
Kräftor.
Surströmming!
På fredag dukar jag till fest i himmelriket (Bromölla).
Svenska kräftor (Vättern), med tillbehör.
Linieakvavit,Bäsk, Grolch öl, lite bröd och västerbottenost.
Som mat blir det Hällevikslax med romsås, svensk sommarpotatis och ett hyggligt vin från Alsace.
Desserten blåbärspaj och nåt sött.
Sen dröjer det inte många minuter till årets kulinariska höjdpunkt.
Surströmming.
Vad sägs?
Matcha det Grekland eller Thailand!
Chanslöst.
Mmmmmm,, surströmming är nog snäppet godare än kräftor, senare i höst kommer ju krabbarna med,,,,, urläckert
Läckergommar!
Kräftor.
Surströmming!
På fredag dukar jag till fest i himmelriket (Bromölla).
Svenska kräftor (Vättern), med tillbehör.
Linieakvavit,Bäsk, Grolch öl, lite bröd och västerbottenost.
Som mat blir det Hällevikslax med romsås, svensk sommarpotatis och ett hyggligt vin från Alsace.
Desserten blåbärspaj och nåt sött.
Sen dröjer det inte många minuter till årets kulinariska höjdpunkt.
Surströmming.
Vad sägs?
Matcha det Grekland eller Thailand!
Chanslöst.
Citerat från bengtar:
Läckergommar!
Kräftor.
Surströmming!
På fredag dukar jag till fest i himmelriket (Bromölla).
Svenska kräftor (Vättern), med tillbehör.
Linieakvavit,Bäsk, Grolch öl, lite bröd och västerbottenost.
Som mat blir det Hällevikslax med romsås, svensk sommarpotatis och ett hyggligt vin från Alsace.
Desserten blåbärspaj och nåt sött.
Sen dröjer det inte många minuter till årets kulinariska höjdpunkt.
Surströmming.
Vad sägs?
Matcha det Grekland eller Thailand!
Chanslöst.
Stifado, Souvlakia, Midja saganaki, Tirokafteri, Choriatiki, Kritarakia, Keftedes, Moussaka, Pastitsio, Gemisto mm. mm...Läckergommar!
Kräftor.
Surströmming!
På fredag dukar jag till fest i himmelriket (Bromölla).
Svenska kräftor (Vättern), med tillbehör.
Linieakvavit,Bäsk, Grolch öl, lite bröd och västerbottenost.
Som mat blir det Hällevikslax med romsås, svensk sommarpotatis och ett hyggligt vin från Alsace.
Desserten blåbärspaj och nåt sött.
Sen dröjer det inte många minuter till årets kulinariska höjdpunkt.
Surströmming.
Vad sägs?
Matcha det Grekland eller Thailand!
Chanslöst.
Lite kall Mythos eller ett schysst vin från Samos..Duka upp det på en liten ö i Grekland på en taverna i en by uppe i bergen med utsikt över andra öar och härliga Medelhavet så är ovanstående meny både matchad och utklassad:)