Cykla i usa

Av Gussi
19 juli 2013 21:44
Visningar: 357
Hej funderar på att cykla hela usa västkust från Seattle till San Diego och ev vidare genom centralamerika.
Nångång mellan oktober- december planerar jag att det ska ske:) nån som gjort nåt liknande och har tips eller nån som skulle vilja hänga på? skriv:)
Av Karino
20 juli 2013 12:58
Hej där!
Jag är lite inne på samma sak, dock hade jag tänkt över hela USA, men kusten låter ju väldigt fint :) Kommer vädret vara ok i dessa månaderna?
Hur mycket tänkte du cykla per dag och hur hade du tänkt bo?
Av Gussi
20 juli 2013 19:40
Hej:) kul att du också har samma tankar. Har inte riktigt funderat på hur långt man skulle cykla varje dag men kanske 5-15 mil och sen stanna nån eller några dagar på ställen man gillar.
Kommer väl vara runt 10 grader i början men sen när man kommer ner mot Californien tror jag att det är typ 20-25:)
Funderar på att ta med tält men vet inte riktigt hur det skulle funka annars blir det väl vandrarhem eller motell.
har du redan funderat ut nån annan bra resväg?
Av Karino
21 juli 2013 09:47
Hmm ah låter som en bra plan med 5-15 mil (vet inte om jag fixar 15 men ah man kan ju försöka ;))
Tält är nog också det jag hade tänkt och ev som couchsurfare men ja kan ju vara skönt att sova över på ett hotell någon gång då och då.
Jag har ingen koll på ev resväg då jag mest kollat cross country förr, vet du om det finns cykelvänliga vägar? :)
Hur ska du göra med touringcykel? Jag tänkte ev köpa en i USA.
Ha det bra!
Av Gussi
22 juli 2013 01:03
haha aa 15 mil är kanske lite väl långt men med bra medvind kanske det går:) ja coachsurfing skulle kunna vara en bra grej har aldrig provat det men det kanske du har?
okej har väl inte speciellt bra koll på bra vägar att cykla på men en bra grej är väl att försöka hitta lite mindre vägar där det kanske inte är så mycket trafik:)
Ja det är en bra ide att köpa cykel i usa för det är säkert lite billigare där men jag jobbar i en cykelaffär så jag kan köpa cykel ganska billigt här och om vi skulle cykla ihop kanske jag skulle kunna ordna en billigt till dig också:) Men det kan iof vara dyrt att skicka den på flyget så sånt kanske är bra att kolla upp innan man bestämmer var man köper:)
Av Karino
22 juli 2013 13:16
Jag har heller aldrig provat couchsurfing men kan ju vara ett trevligt alternativ kanske :)
Läste dock på http://www.adventurecycling.org/routes-and-maps/adventure-cycling-route-network/pacific-coast/,
och det verkar finnas bra möjligheter till att campa, men man kan ju säkert göra både och :)
Kollade även den hemsidan ovan och det verkar vara möjligt att köpa kartorna för cykelvägarna, vet inte vad du säger om att cykla från Vancouver? Inte för att man behöver det men hade varit kul att fixa en hel route ;)
Jaha så du jobbar på ett cykelställe, nice! Jag har kollat upp vad det kostar att ta med cykeln på flyget och sen vad man kan köpa en cykel för i USA, visserligen har jag inge vidare koll på vilken typ av cykel som är den bäst lämpade men jag valde en touringcykel.
Pris frakt flyg med virgin atlantic är: 0kr + väska att lägga cykeln i (sammanlagt får det inte väga över 23kg).
Touringcykel; väldigt varierande från 300-1000$ på de jag kollade på. Vad hade du tänkt lägga på denna resan?
Alltså i och med att jag inte har en långdistanscykel at the moment så känns det nästan bättre att köpa i USA, då kanske man kan köpa en med väskor och sen sälja vidare. Fast det beror såklart på vad du skulle kunna få för pris :) o grattis att frakta dessutom, men kanske inte gäller på alla flygbolag.
Du har inte Facebook, så kan vi snacka mer där? :)
Av Gussi
23 juli 2013 23:56
Nice att du har hunnit kolla upp så mycket:) sorry att jag inte är världens snabbaste på att svara men har jobbat lite för mycket senaste veckan:P
Ja har också funderat på Vancouver det skulle va kul men kanske dyrare att flyga till och ev svårt att komma in i Usa den vägen men om dom två grejerna inte är nåt problem så skulle det vara en bra plats att starta på:) det kan vi ju kolla upp typ på amerikanska ambassaden eller nåt.
Det är ju perfekt om det finns bra ställen att campa på så länge det är bra väder så är det ju bara nice att campa iallafall en del nätter:)
Ja en touriungcykel är ett bra alternativ eller en cykelcross som det oftast går att få på lite smalare däck på så att det rullar lättare men båda varianterna funkar:)
typ 30000 för hela resan men det är bara en gissning. hur mycket hade du tänkt?
Jo jag har facebook det är säkert lite lättare att prata där:)
Av Gussi
23 juli 2013 23:57
Gustav Giske på Fb
Av Pete_
24 juli 2013 12:38
hej

Drar till Vancouver i slutet av Aug och ska se mig om i B.C några veckor. Har sedan funderingar på att köpa en cykel och ta mig ner längs kusten. I mitten/slutet av september dock. Det verkar vara en bra tid att köra sträckan genom WA / OR. Är alltid glad att möta upp med folk som har liknande planer:) El bara utbyta tips och idéer.

Ett tips när det gäller boende kan vara http://www.warmshowers.org/
Har ingen personlig erfarenhet av det men det verkar ju onekligen vara ett passande koncept för resan du beskriver
Av Karino
25 juli 2013 11:18
Hej Pete!
Va kul att du också ska cykla, hade du tänkt från Vancouver till södra Californien? Är nog den rutten jag är lite sugen på :) om du kollar på den hemsidan jag länkade ovan så kan du se den rutten jag hade tänkt :)
För min del kan jag nog komma iväg tidigare också, vet inte hur det är med Gussi?

Tack för tipset om boende, verkar lovande :)
Av Pete_
25 juli 2013 19:32
hej!

A det ser i stort sett ut som rutten jag tänkt mig. Antagligen med lite sidospår på vägen beroende på vad man känner för osv. Verkar vara en riktigt vacker (och lång) sträcka. Mkt fin natur osv.

För inspiration kan jag tipsa om http://www.crazyguyonabike.com/
Klicka Journals och sök på pacific coast el liknande. Finns mängder av reseberättelser från folk som kört sträckan.
Av Karino
26 juli 2013 12:48
Pete!
Du kan inte tänka dig att cykla senare? Annars, som du sa, kan vi ju mötas någonstans eller bara höras med erfarenheter :)