Cahuita?

21 juli 2024 08:35
Visningar: 76
Hej! Vi är två som vill besöka Costa Rica i glappet januari februari 2025. Ca 15-16 dagars. För att inte resan ska bli för mycket uppdelad tänker vi max två ställen som bas. Det ena är Cahuita men sedan är vi lite osäkra. Har ni tips på bra ställen? Vi gillar INTE stora städer eller turistiska platser. Men en fin nationalpark hade varit fint. Om någon har tips mottages det gärna🙏🌹
Mvh Lasse
Av Keja
22 juli 2024 10:46 (redigerad)
Cahuita är perfetkt för att ta det lungt några dagar. Jag bodde på Spencer Seaside som var trivsamt och nära till stranden där man kunde höra vrålapor i skogen bakom. Perfekt att softa på några dagar. Gångavstånd till busstation (om dom inte flyttat den). Nära med buss till Puerto Viejo. Jag åkte sen till Puerto Limon och tog båt till Tortuguero där jag såg bl.a havsskölpaddor som la ägg. Bara vägen dit som gick genom en kanal innanför kusten var värd besväret (har du tur ser du någon krokodil). Har för mig att jag köpte biljetten med buss och båt, redan i Cahuita. Stannade i Tortoguero i två nätter innan jag tog en ny båt (lång kanot) uppför floden till något jag inte minns namnet på. Tror den staden också hette Puerto Viejo. Därifrån gick buss till La Fortuna, där jag stannade ett par nätter och tittade på vulkanen Arenal, som då var aktiv och spydde ut lava och rök. Nu nämnde jag tre ställen att övernatta på, istället för två men färden mellan dom var halva upplevelsen.
Från Cahuita skulle ni istället kunnat ta buss till gränsen till Panama, gått över bron och ny buss eller taxi till båten motl Bocas Del Toro och stannat där ett par dar.
Finns säkert andra utflyktsmål också men detta var de platser jag var (då det vid tidpunkten var regnsäsong på Stilla havssidan, men det är det inte när ni åker)
22 juli 2024 21:34
Tack så jättemycket för svar! Detta är noterat i vår planeringskalender🙏😊