Brasilien

Av Minja
6 aug. 2024 20:02
Visningar: 72
Vi är i planering vart vi ska åka , några i familjen vill till Brasilien men jag är inte så insatt just där.
Vi tänkte sommar och 3 veckor.
Rio såklart men sen?
Amazons men hur tar man sig dit?
Dyrt ?
Hur är det leva i Brasilien med boende , mat och transport?
Har ni förslag på bra rutt?
Dottern vill gärna dyka så gärna ständer och man får väl inte missa Amazonas .
Hjälp mig snälla!
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Keja
11 aug. 2024 10:20
Vet inte hur det är på sommaren men annars är det trevligt att passa in carnevalen i Rio, även om hotellpriserna är oförskämt upptrissade. Tror det är vid månasskiftet mellan februari och mars nästa år. Foz de Iguaco är värt ett besök och några dagar på en lodge i Amazonas är något som jag inte skulle missa. Förutom Ipanema och Copacabana i Rio så besökte jag bara en strand i Natal men jag hade nog större förväntningar.
Prisläget är högt för att vara Sydamerika. Leverne med boende, mat och transport påminner mer om det som är i sydeuropa, än det i ex Peru. Avstånden är stora så ett flygpass är att rekommendera.
Bra rutt..... Svårt att säga, men jag brukar, förutom ett par dagar i staden jag reser hem ifrån, avsluta med en vecka på någon ö eller strand. I övrigt så kan 5 dagar i Rio räcka om man bara vill se staden (även om man kan stanna mycket längre utan att ha tråkigt), 7 dagar i Manaus (inkl 3 på en lodge i djungeln), 2 vid vattenfallet, kanske innan ni tar er till orten ni åker hem från.
Av Minja
13 aug. 2024 19:21
På lodge var bodde du då?
Inrikes flyg va du ligger det på ca?
Av Keja
13 aug. 2024 22:32
Citerat från Minja:
På lodge var bodde du då?
Inrikes flyg va du ligger det på ca?
Jag var på ett lodge i Peru, där jag hade mina djungeläventyr och anlände till Brazilien i Tabatinga och kom till Manaus via Amazonfloden. Sen stannade jag i där i en vecka och inväntade starten på mitt flygpass, så vid Manaus gjorde jag inte någon tur till en lodge i djungeln. Däremot upptäckte jag att det finns massor av firmor som erbjöd lodger här och där, men man bör välja ett som ligger minst 10 mil bort för att det ska kännas genuint.
Tror det går på runt 300 US för en tor mellan Rio och Manaus men det är värt att dubbelkolla. Jag hade ett flygpass med TAM som var fördelaktigare, då i alla fall.
Av Marajo
14 aug. 2024 12:51 (redigerad)
Hej Minja,
Om det är en rutt du är ute efter så beror det ju på vad du och din familj är intresserade av. Jag avråder från att åka under karnevalstider. Hela Brasilien har semester då och det är folk överallt = mycket bokat och höga priser. Det är lätt att ta sig runt i Brasilien men avstånden är stora. Och långa flygresor tar tid. Mitt förslag är att ni väljer ut två eller max tre stopp på er resa. Om du har barn är mitt förslag följande: Rio (bo i Ipanema), Ilha Grande (två timmar med buss från Rio till Angra dos Reis sedan 30 minuter med speedboat till Abraão), och Manaus (för besök på en av lodgerna i skogen). Där har du din rutt. Jag har gjort den själv tillsammans med barn ett flertal gånger. Flyger du med det portugisiska flygbolaget TAP kan du flyget in till Rio och hem från Manaus (då slipper du en 3,5 timmes flygning söderut innan du kan påbörja din hemresa ...). Lycka till och hör gärna av dig om du behöver fler tips.