Bokning av boende i Thailand hemifrån eller på plats?

11 nov. 2016 22:34
Visningar: 1729
Hej!

Vi är två par som i Januari/Februari kommer backpacka i Thailand och har hört oss runt lite om man borde boka boende hemifrån eller på plats och har fått delade tips om det.
Så vi tänkte ge det ett sista försök här och se vad ni kan ge för tips till oss.

Rutten vi tänkt ta är Koh Samui-Koh Tao-Koh Phangnan-Ao Nang-Phi Phi Island-Koh Lanta-Koh Lipe-Langkawi-Bangkok.

Tack på förhand!
12 nov. 2016 02:11
Det är ju en smaksak. Det kan ju t.ex. vara skönt att ha de första nätterna när man kommer ner bokade i förväg. Om ni ska åka ner i början av januari när det fortfarande är jullov så kan det vara bra att boka innan. Det kan också vara bra att kolla upp var man ska vara under kinesiska nyåret - om det är ett ställe som är populärt bland Thailändare (eller kineser) så kan det vara smart att boka i förväg. Annars beror det ju på vilken typ av boende ni har tänkt er - om man vill bo på billiga guesthouses och bungalowställen så funkar det oftast bäst att gå runt och kolla och ta ett på plats. Vill man bo med lite högre standard så kan man boka i förväg (räcker ofta med några dagar innan) så att man vet vart man ska när man kommer till en ny plats.
Av Lucifus
12 nov. 2016 02:55
Jag skulle helt klart boka på plats, så man kan välja och vraka . Även så att man inte är bunden till ett ställe om man inte gillar det. Det kommer förmodligen finnas hotell/bungalows/hostels så att det räcker.
12 nov. 2016 08:05
Tack då hemskt mycket för era svar!
Vi har kollat upp olika hotell hemifrån på dom ställena vi tänkt stanna, och vi väl hellre ha lite högre standard och inte bara bungalows.
Vi har bokat första boendet när vi kommer ner till Koh Samui och det är de ända.

Så är det fler som har erfarenhet av detta, skriv gärna hur ni gjorde :)
14 nov. 2016 11:57
Vi har rest flera gånger och alltid bokat i en app i mobilen bara. "Agoda". Vi brukar boka samma dag eller ett par dagar innan vi vet vart vi vill åka. Är vi på en ö och känner oss klara där så bokar vi färjan tills nästa dag och sätter oss på nätet och kikar vad som finns för hotell på nästa ö vi skall till. så bokar vi på nätet och visar upp bokningsnummer när vi kommer fram till det hotellet bara. pengarna dras ifrån kortet. Det är enkelt och smidigt för oss. Men ibland är vissa populära hotell fullbokade så vill man till ngt specifikt får man vara ute i god tid.
Men det finns Alltid hotell så ni behöver aldrig vara oroliga för att ej få sovplats. VI brukar alltid ha ett rum för två med okej standars, från 180 kr natten till 1000 kr natten för ett rum. Vi har i stort sett alltid hotell med pool. För vi gillar det =)
14 nov. 2016 13:36
Jag rekommenderar att boka på plats, dels för att många visar gamla eller förställda bilder på nätet. Är ni på plats kan ni förhandla om pris och se standard direkt. Vi bokar alltid på plats med undantag de första nätter när vi anländer från Sverige.
Här har du tips att tänka på vid långresa
http://lyckligochlevande.nu/blog/att-resa-l%C3%A5ngt-del-1
http://lyckligochlevande.nu/blog/att-resa-l%C3%A5ngt-del-2

Lycka till och hör av dig vid frågor!
15 nov. 2016 12:21
Tack så hemskt mycket för era svar!
Det är till stor hjälp :)