Boka flygbiljetter till Filippinerna med stop-over

Av Hpap
9 maj 2011 10:05
Visningar: 1602
Inom kort ska vi boka/köpa flygbiljetterna inför vinterns februariresa till Filippinerna. Jag brukar alltid boka själv över nätet men har alltid köpt biljetter till och från resmålet utan stopp.

Nu kommer vi troligtvis flyga via Hong Kong till Cebu och hade då tänkt att stanna en natt eller två i Hong Kong på hemvägen. Jag ser inte att det går att göra en sådan bokning själv på nätet utan misstänker att man måste kontakta någon resebyrå för det.

Finns det någon som har erfarenhet och tips att dela med sig av angående detta?
9 maj 2011 16:12
Det varierar från bolag till bolag. Själv åker jag nästan alltid med KLM och på deras websida är det enkelt med stop overs. Annars kan man alltid boka sverige - hong kong, ToR. Och mellan hong kong - philippinerna med något asiatisk bolag, dock bör man tänka på att en del asiatiska bolag har lägre gräns på bagage vikt. Eller så går man till resebyrån
Av Jesperw
10 maj 2011 10:53
Man kan boka 2 separata biljetter, men om du missar anslutningen från Hong Kong och vidare pga försenade flyg, så har du som resenär inget skydd. Är det en genomgående biljett, så måste flygbolaget ta hand om dig.

Ring och prata med en resebyrå säger jag! :)
Av Hpap
10 maj 2011 20:29
Ja, den biljett jag har ögonen på innefattar flera olka bolag, så då får det nog bli resebyrå. Ska dessutom ha en inrikes Cebu-Davao ToR, så då kan man kanske köpa den samtidigt, med tanke på det där med anslutningsflyg och försening, så blir det istället stop-over i Cebu (och Hong Kong).
Tack för svar.
Av Hpap
8 aug. 2011 12:22
Vi har bokat flyg ToR Göteborg-Cebu den 3 resp. 24 februari, via Frankfurt och Hong Kong med Lufthansa/Cathay.
Nu ska vi boka flyg Cebu-Davao ToR vidare den 4 feb och åter Cebu den 12, och jag lyckas inte med detta på Cebu Pacific Air´s hemsida. Omöjligt att betala med kort. Får bara upp alternativ via asiatiska banker. Är det någon som har erfarenhet av detta här hemifrån? Väljer jag vilken bank som helst vill de ha mitt kortnummer OCH pinkod! Har jag inte tänkt lämna ut.

Hjälp någon!!??

Undrar också över Malapascua, som vi har tänkt att åka till och stanna fyra nätter. Ingen av oss dyker, men snorklar gärna. Det verkar som de flesta boenden där inte är så intresserade av gäster som inte dyker. Har inte fått svar när jag mailat förfrågan om ledigt boende. Någon som har erfarenhet av detta?
8 aug. 2011 18:54
Hej, ICAs bankkort funkar! Då har man dessutom fria uttag utomlands.

Vi skaffade rum när vi kom fram till Malapascua. Svarar dom inte på mail kan man ju i värsta fall ringa dom. Kostar inte så mycket i sammanhanget. Tidsskillnad, google: time manila.

Det finns ett korallfält nord-ost om ön som man kan fridyka på. Be någon ta er ut med båt. Dessutom ett vrak strax c:a 100m från fyren. Vid lågvatten sticker fören precis upp ovanför vattenytan.

8 aug. 2011 18:56
Hej,
Bokar du med Cebu pacificair måste du knappa in pinkoden på ditt bankkort annars funkar det inte,
men du kan vara säker, det ligger i ett säkert system.

//Micke
Av Hpap
8 aug. 2011 22:18
Tack för svar. Känner mig osäker på att lämna ut pinkod. Hur säkert är nätet egentligen??!! Ica-kort, skulle det fungera utan pinkoden?? Låter bra med fria uttag i alla fall.
9 aug. 2011 19:46
Yes, Cebu Pacific kopplar upp sig till ICA banken och så betalar man med BUY-knappen på dosan.

Det är ett känt problem att CP är kinkiga med kort. Jag skaffade faktiskt kortet bara för att kunna boka dom. Har ICAs plus-kort med kredit. Bra om det händer något på resan.

Om du vill boka flyg när du är i Filippinerna, kom ihåg dosan!

Lycka till!
Av Chrisw
16 okt. 2011 20:35
Hej Hpap!

Har du löst problemet med Cebu Pacific? Försöker själv boka via deras hemsida men jag kommer bara till listan med asiatiska banker. Är det bara att välja vilken bank som helst i listan? Tänkte boka med master card.

/Chris
Av Hpap
17 okt. 2011 09:18
Hej Chris!

Tyvärr lyckades jag aldrig ta mig vidare på deras hemsida och boka biljetter. Försökte med både VISA och mastercard och jag valde bland nästan alla asiatiska banker i listan, men betalningen blev i slutändan aldrig genomförd.

Vi var på väg att lösa det genom att kontakta släkten nere på plats, föra över pengar till dem för att köpa biljetterna och skicka till oss.
Nu blev det att min man köpte dem på plats själv, då han hastigt fick åka hem på begravning i september. Han flög till manila och köpte biljett vidare till Davao med Cebu Pacific på plats på flygplatsen, samt familjens biljetter till februari.
Cebu Pacific sa att de har problem med bokningssystemet.

Innan försökte jag via resebyrå i Sverige men efersom det är ett lågprisbolag kan man "bara" boka via nätet.

Lycka till!
Av Dnsnlsn
17 okt. 2011 20:35
Hej!
Jag har kollat runt på inrikesflyg som en galning, men hittar inget billigt!
Vill åka till Boracy, vi e där mellan 13/2-5/3. Funderar på att hoppa över Boracay om jag inte hittar nåt billigt flyg, men vill så gärna dit!
Är jag kanske för sent ute??
Av Lasse79
18 okt. 2011 10:54
Hej! Gå in på cebupacific hemsida, de hr garanterat flyg till Caticlan som ligger nära ön Boracay. Om du inte är för tidigt ute. När ni ska därifrån kan de vara billigare att ta flyg från Kalibo. Jag skulle mer än gärna åka tillbaka till Boracay så missa inte det.
Av Hpap
19 okt. 2011 12:01
Jag tycker också ni ska åka till Boracay. Själv har jag inte varit där sedan -92. Har nog ändrats en del.
Vi har alltid köpt biljetter på plats, när vi bara var två. Nu med barnen är vi fyra och vill planera mer och försöker därför köpa i förväg.
Vi flög med ett litet bolag från Manila till Catilclan vet jag, så det finns nog fler än Cebu Pacific att välja på väl på plats.
19 okt. 2011 16:49
Cebu pacific, manila - caticlan (boracay) 1750php /pers 300kr är ok pris. Hemresan är alltid eller nästan alltid billigast att åka från Kalibo. Kaliboo - manila 1400php, 230kr är ok pris.
Av Lejtis
23 nov. 2011 12:49
Hej,

jag vet att jättemånga frågat redan men förstår fortfarande inte hur man går tillväga bör att betala en resa man bokar via nätet med Cebu. Jag hamnar i ett läge där jag måste välja en bank. Om jag nu har ett Ica kort så måste jag ju ändå välja med vilken bank jag ska boka. Hittar fortfarande bara asiatiska banker. Kommer aldrig så långt att jag det spelar någon roll vilket kort jag har liksom. Har sett i andra trådar att vissa verkar kunna boka med både vanliga bankkort och andra kreditkort än Ica bankenn.

Tusen tack för svar!
Av Hpap
23 nov. 2011 13:15
Som jag skrev, så lyckades jag aldrig boka/betala via nätet. Vi hade för avsikt att helt enkelt vänta och köpa biljetterna på plats när vi landat i Cebu, men nu blev de istället inköpta på plats i Manila när min man hasigt var tvungen att åka hem i höstas.
Han köpte däremot sin biljett på plats från Manila till Davao ToR.

Lycka till!
24 nov. 2011 22:04
Fick en kommentar, svarar i den här tråden.

"Hej,

nej. Jag blir hela tiden omdirigerad till Bancnet sidan och där är ATM kort redan förvalt. Det går alltså aldrig att välja vilket sorts kort jag har. Så har aldrig ens provat att fylla i bankuppgifterna."

Okej, det händer inte för mig. Vilken browser använder du?