Boka flyg och hotell Los Angeles

Av Jenand
27 dec. 2017 01:12
Visningar: 237
Jag undrar hur långt i förväg jag ska boka flyg till Los Angeles för att få bra pris? Och vilken sida är bäst att kolla flyg? Vi ska åka hela familjen, jag min man och 2 barn. 11 och 14 år när vi åker.
Skulle också vilja ha tips på hotell, billigt men fräscht och i bra område.
Av Birgere
27 dec. 2017 10:45
börja leta 12 månader innan men du bör ha biljetterna bokade 3mån innan senast, beror även lite på säsong.
Finns ingen sökmotor som är bäst men testa momondo, skyskanner, reseguiden, google flights osv.
LA är så stort så du väljer hotell utefter vart i LA ni ska och det kan tom vara aktuellt att byta hotell inom LA.
Normalt sett gör man LA på 3-4 dagar innan man åker vidare.
Av Jenand
27 dec. 2017 11:40
Tack så mycket för svaret!😊
Av Hawaii
27 dec. 2017 18:09
Bästa rådet är att slå till och boka när du hittar ett pris du är (relativt) nöjd med. De flesta flygbolag släpper priserna 11 månader innan avresa och ibland kan det vara ett riktigt bra pris just då. Nackdelen är att ju tidigare man bokar, ju större risk att flygbolaget gör någon "tidtabells justering" eller rent av ställer in flyget (och föreslår en annan flygning). Jag har bokat så tidigt som 9-10 månader innan, men också bara 4-5 veckor innan, men normalt blir det ofta 3-4 månader innan. Priserna går upp och ner, ofta fram till några dagar innan avresan, och det finns ingen som kan säga när de är som billigast - förrän i efterhand. Bokar själv också alltid direkt med flygbolaget (även om jag ibland först använder en sökmotor för att se vilket flygbolag som är lämpligast).
28 dec. 2017 05:36
Jag bokade till september för några dagar sedan enkel till LA med Norwegian 1500 sek utan mat och baggage, fast andra priser om du ska åka på sommaren. Hotell kollar du på trivago. Norwegian är tyst, bekvämt och snabbt till västkusten.
Av Dryden
28 dec. 2017 10:06
När jag helt spontant fick för mig att åka till LA i maj ett år fick jag tag på flygbiljetter tre veckor innan avresa. 3500:- med Norwegian, direkt från Arlanda och inklusive bokad sittplats på utresan. Ingen mat och inget bagage men ryggsäcken sväljer en hel del. ;) Förra året fick jag biljetter till (förvisso) SFO för 3300:-, de bokades knappt ett halvår innan avresa. I våras flög vi till New York. Jag bokade ett halvår innan avresa och en månad före min bror. Han fick exakt samma flygresa 500:- billigare, trots att vi båda bokade direkt hos SAS.

Med det sagt. Svårt att säga när biljetter ska bokas. Gör research över någon eller några veckor och se om du kan vara flexibel i resdagar/datum. Då ser du snart vad som kan antas vara ett "normalt" pris för när du vill resa.

Jag brukar börja på Momondo och Flygresor.se. Ser jag att en resa flygs av samma bolag hela vägen så brukar jag kolla bolagets egen sajt. Diffar det inte allt för mycket så bokar jag via dem och skippar alla mellanhänder/resebyråer.