Boende NewYork för 7pers i december

4 sep. 2013 00:22
Visningar: 364
I början av december åker vi 7 vuxna ner till NewYork och funderar vilka sidor som är bäst när det gäller boende för inte en allt för dyr peng?

Lägenhet, hotell spelar ingen roll. Eftersom vi prioriterar att se allt samt shopping och sport!
Finns det stadsdelar/områden man bör undvika och finns det billigt boende i Manhattan eller måste man söka sig utanför smeten och pendla med tunnelbana?

/ André
Av Peter_o
4 sep. 2013 07:43
Billigast borde vara om du kan hitta en lägenhet som rymmer 7. Kolla
http://www.apartments.com
https://www.airbnb.se/s/Manhattan--NY
http://newyork.craigslist.org/mnh/aap/
Men obs att det kan vara problem med lägenheter. Nyligen efterlyste en person nytt boende eftersom bokningen blev annullerad en månad före besök.

Det du främst ska tänka på är att bo nära en tunnelbana. kolla mta.info samt googles kartor. Där finns stationerna utsatta med linjebeteckningar och sträckning.
Jag skulle inte bo uppe i Bronx, men annars är det inga problem med områdena i NYC. Men det är ju från Battery Park i söder upp till Central Park vid 60th Street som det mesta finns.
Om ni väljer hotell så är det nog knepigt att få mer än 4 personer i ett rum, men obs att det då ofta är två dubbelsängar.
Om det är ok med dubbelsängar så har Carlton Arms (carltonarms.com) rum för 3 resp 4 personer. Skulle kosta $370/natt (rabatt vid 7 dagar). Fast det är nog i senaste laget att boka december nu.

/PeterO
Av Peter_o
4 sep. 2013 08:10
Vill ni ha enkelsängar och billigt boende är det nog typ vandrarhem som gäller. De har ofta små rum med två våningssängar. Ni bör nog betala för 8 personer då, så ni inte riskerar att få en utomstående i samma rum. Kolla t ex kedjan Jazz in the park.
/PeterO
4 sep. 2013 21:03
Tack för svaren! Har fastnat lite för New Island City i Queens, ligger nära Manhattan och betydligt billigare där än inne i Manhattan. Har du någon erfarenhet från bra hotell därifrån för 7pers / två rum.

Brooklyn hade också fungerat har jag fått för mig, känns på något sätt bättre att bo på denna sida om Manhattan än på New Jersey sidan?

/André
4 sep. 2013 22:33
Peter, vet du något om Ramada Hotell, Long Island City?

Verkar ligga 10minuter från tunnelbanan och ändå ett lugnt område?

/ André
Av Peter_o
4 sep. 2013 23:14
Tyvärr, har bara bott på några hotell på Manhattan.
Stora fördelen med Brooklyn/Queens är ju att kommunikationerna är bättre och billigare. Metrocard gäller ju och köper ni ett 7-dagars så kan ni åka obegränsat dessa dagar.
Enligt mta.info tar det 6 minuter att gå till tunnelbanan och sedan 7 minuter till första stopp på Manhattan. Det är en bra linje som sveper över södra delen av Manhattan.
Enda nackdelen som jag personligen ser är att det är frukost på hotellet (ingår och det finns inget alternativ utanför heller). Jag tycker det hör till att man kommer ut 'i smeten' så fort som möjligt. Men det är ju en smaksak.

Har de bara dubbelbäddar på det hotellet? När jag provbokade 4 personer fick jag förslag på två rum men två dubbelsängar i varje, dvs de tycke att man bara ska ligga en i dem. Det finns ju bredare dubbelsängar, Queen Size och King Size, men visst kan man sova två i en dubbelsäng, om man är sams.
/PeterO