Boende Krabi

Av Micke23
13 juli 2011 22:28
Visningar: 2191
Någon som kan rekomendera ngt bra och barnvänligt hotell runt Krabi...?! Även vad man bör se och uppleva när man är där!
14 juli 2011 09:08
Ao Nang är fortfarande en mysig by som tar en kvart att strosa igenom längs strandpromenaden. Här finns det mesta i matväg, små affärer och många indiska skrädderier. Utanför Ao Nang finns en fin ö-värld med kända stränder ex ön Poda, Chicken Island och stränderna Prang Nga och Railey (fastlandet). Du tar enklast en taxibåt/longtailbåt ut och bestämmer tid om upphämtning. På flera av öarna finns en enkel restaurang och "matbåtar" där man kan köpa färsk frukt, dricka, wokat mm.

Vi gillar Ao Nang Villa resort (ingår i Fritidsresors katalog men kan också bokas direkt ex via sawadee.com) som har två fina pooler som kidsen gillade och som har perfekt läge vid Ao Nang beach och taxibåtarnas station (den längst söderut). Bra frukost, trädgård, spa & gym mm http://www.aonangvilla.com/

Läs mer på http://www.aonang.se/ och http://www.alltomthailand.com/ - den sistnämnda sajten har bra och gratis reseguider att ladda ner. Sök även här på Reseguiden då det finns många bra tips om just Ao Nang!

Om ni har tid och möjligt så åk också till Koh Lanta - antingen via färja eller minibuss (boka ex via hotellet). Tar ca 2 1/2 timme dit från Ao Nang. Klong Dao-stranden är populärast och mycket långgrund. www.lanta.se
Av Legusta
15 juli 2011 00:41
• Ao Nang

Ao Nang, en ort som påminner om Phuket, fast i mycket mindre skala. Huvudgatan som löper utmed stranden kantas av rasslande palmer, souvenirbutiker, marknadsstånd, skaldjursrestauranger och caféer.

Från november till April är den här vackra viken en populär destination bland turister som söker en mindre hektisk miljö än Phuket. Ao Nang ligger 18 kilometer väst om Krabi stad.

Stränderna Ao Nang och Ao Railey Beach ligger utanför Krabi i ett surrealistiskt berglandskap med skrovliga toppar liksom fodrade med djungelgrönska. Under säsong är Ao Nang en bra bas för dagsutflykter med långsvansbåt till den intagande Ao Railey Beach och Phra Nang, annars finns det härliga öar som Kho Hua Khwan (Kycklingön), Koh Hong, Kho Poda, Koh Tup, Koh Mai Phai, Kho Yung och Phi Phi Island.

Krabi och då i synnerhet Ao Railey och Phi Phi Island är de enda platserna i Thailand där det finns organiserade bergbestigningsplatser. Annars så kan du hyra en havskanot och paddla i det turkosfärgade vattnet i skuggan av de 100 meter höga klipporna som mejslat ut Krabis speciella utseende. Stränderna Ao Nang och Ao Railey ligger utanför Krabi i ett surrealistiskt berglandskap med skrovliga toppar liksom fodrade med djungelgrönska.

Läs mer här:
http://www.reseguiden.se/forum/blogg/guide-omkring-krabi-6599
Av Mpc
15 juli 2011 12:52
kan rekommendera di o din familj Wannas Place ligger bra till mitt över gatan så fins det långbåtar som tar er ut på era valda öar

länken till hotellet får du här http://krabiguiden.se.r24.asia/675164/Wannas-Place&cur=SEK&lg=en

sen

sen ett måst är besök dessa ställen Railey Beach
Koh Poda
Koh Hong
Wat Tham Sua 1272 trappsteg 600 meter
Khlong Thom Hot Spring

""Men en varning åk dit på högsäsongen mycket folk trängs ut på öarna samt Railey Beach ""
Av Cina36
19 juli 2011 11:57
Ao nangs strand är ingen superhit. hyr en longtail en hel dag och åk runt på de fina öarna i närheten, på Poda köper man lunch vid någon av de båtar som ligger vid stranden....hur mysig som hellst=) ska ni vara i krabi hela tiden?? Vi har varit på koh lanta och den enligt mej finaste stranden där KLONG NIN! det är en skön känsla över hela det stället!