Biljettpriser återförsäljare kontra flygbolag, skillnader

28 nov. 2013 01:33
Visningar: 869
Jag har t..ex nu via en återförsäljare hittat en ok biljett med thai airways till bkk för ca 7000kr, lite dyrt men har inget val ;) Nu har återförsäljaren fått en del kritik så jag ryggar lite o vill boka direkt av Thai airways, men på deras hemsida ligger priset på ca 14000kr.

En parentes är att de flesta återförsäljare har kritik när man läser på nätet, o det är klart att företags misstag sker. Jag försöker alltid boka direkt av flygbolaget men ofta ligger dem lite högre i pris.

Detta va ingen direkt fråga men vill nämna det :)
Av Bibby
28 nov. 2013 07:15
Jag bokar bara via flygbolagens sida och min erfarenhet är att de ofta är en smula billigare men den största fördelen tycker jag är säkerheten. Du har bara en part att förhandla med ifall nåt går snett. Händer nåt när du flyger och planet är inställt eller försenat så måste de lösa det för dig, de kan inte skylla på nån resebyrå.

Samma när du bokar, blir det nåt fel där så löser de det åt dig, ingen tredjepart som krånglar till det som i ditt fall i en annan tråd här.

Jag har en kompis som råkade boka dubbelt hos Finnair nyss men ett mail till dem så var det löst, pröva det med en resebyrå...

Ett pris må se lockande ut men under själva bokningsprocessen så dyker det upp den ena avgiften och tillägget efter det andra och till slut så är biljetten dyrare en hos flygbolaget.

Vet inte varför men just Thai har väldigt höga priser på sin hemsida.

Det bästa är givetvis att hålla koll på kampanjer och erbjudanden för där kan man göra riktiga klipp, och inte sällan går dessa bara att boka direkt på bolagets hemsida.

Hade tänkt vara hemma i jul/nyår men fick ett erbjudande som jag inte kunde säga nej till, halva priset, som bara gick att boka direkt på deras hemsida och via en länk man fick från dem via mail eller facebook.
.
Av Hille2
28 nov. 2013 07:19
Ofta går det inte att boka med kampanjpriser på flygbolagens egen hemsida. Det gör att man tar risken att boka via en återförsäljare. Jag bokade nyligen en resa till Bangkok för 5100 på en sådan, samma resa med Thai skulle kosta mig 13500. Likadant med Finnair, på hemsidan kostade den 9000 men via en återförsäljare 6500.
Av Marilcj
28 nov. 2013 07:57
Vi flyger oftast Qatar o tidigare i höstas var deras egna hemsida klart billigast o hade bästa alternativen gällande mellanlandningen, sen bestämde vi oss för att ha is i magen o vänta in i de sista!
Nu när vi boka så var resorna på deras hemsida betydligt mycket dyrare o istället hitta vi på Flygstolen för nästan halva priset.

Vi har bokat andra resor via nätsajter och sådana som fått negativ kritik men inte stött på problem, en av döttrarna blev sjuk o skulle bokas av och Vi fick pengar tillbaka inom någon dag o inget krångel m papper, råkade missa en bokstav i mailen så bilj kom ej, ett snabbt samtal senare o vi hade våra bilj.
28 nov. 2013 08:15
Agenterna har köpt ett allotment - typ 25 bilj per flight - och inte lyckats sälja. Då dumpar man eftersom lite pengar in är bättre än inget.

Har du otur översäljer de sitt allotment och det är då du kan hamna i knipa eftersom det är bättre ur en finansiell synpunkt att ge tillbaka den lägre summan.
Av Hille2
28 nov. 2013 08:40
Jag har aldrig haft något problem när jag bokat med återförsäljare, dock väljer jag inte någon okänd eller nån som verkar suspekt/har väldigt mycket klagomål på sig. Helst bokar jag ändå direkt med bolaget, men när det handlar om prisskillnader på flera tusen så är jag inte beredd att satsa det.

En sak som många brukar klaga på när det gäller återförsäljare är när man bara betalat en bokningsavgift och får ett höjt pris när man ska slutbetala resan, oftast pga av att flygskatten höjts. Det är risken man tar när man inte betalar allt på en gång men beror ju inte på att återförsäljaren har gjort något fel.
Av Kajsa72
28 nov. 2013 10:49
När det gäller Thai så måste man kolla in deras offers och boka där, man får ett dyrare pris om man gör bokning på startsidan. De kör kampanjer mer eller mindre hela tiden. Just nu finns två kampanjer från Scandinavien. Gjorde en sökning i Mars då skiljer priset 4000 kr.
28 nov. 2013 20:15
Citerat från Kajsa72:
När det gäller Thai så måste man kolla in deras offers och boka där, man får ett dyrare pris om man gör bokning på startsidan. De kör kampanjer mer eller mindre hela tiden. Just nu finns två kampanjer från Scandinavien. Gjorde en sökning i Mars då skiljer priset 4000 kr.
Var hittar du deras offers?
Av Bibby
28 nov. 2013 20:27
Kampanjer och erbjudanden kommer varje vecka från olika bolag, en del varar i flera veckor medan några i bara 48 timmar, så man måste hela tiden hålla uppsikt om man önskar en billig biljett till drömresmålet.

Sen är villkoren olika hela tiden, hela spektrat.

Det krävs mycket kunskap, tur och tålamod om man ska hänga med där och faktiskt få en bra biljett.
Av Kajsa72
28 nov. 2013 23:10
Jag hittar Thai offers på thaiairways.com . De har ett erbjudande" Scan Promotional fare" som gäller från nu tom Mars och ett "Early bird "som gäller April-Juni.
29 nov. 2013 01:44
Ok, jag tänkte resa nu i mitten på Januari så det verkar inte finnas några billiga biljetter till denna period, i April vill jag åka lagg i alperna :) ....nu i vinter vill jag till Thailand :)

Jag måste betala 6200kr ungefär för en biljett med vettig flygresa tll bkk, tycker jag är okej, men visst så skulle jag nappa på ett bättre erbjudande om det dök upp :) Dessa "deals" som erbjuds gäller väl generellt bara "längre fram i tiden" ?
Av Hille2
29 nov. 2013 06:26
Du kan inte boka Thais erbjudanden via deras hemsida utan måste använda dig av någon av deras samarbetspartners. Erbjudandena fram till slutet av mars är nog rätt slutsålda vid det här laget då de fanns redan för tre månader sedan, då jag som sagt bokade en biljett till Bangkok för 5100.
Av Kajsa72
29 nov. 2013 08:44
Inga problem att boka kampanjer själv på Thais hemsida. Kollade precis. ( Hittade platser för 5700 kr i Mars. Bokning tom 30 November.)
Av Hille2
29 nov. 2013 10:53
Då har de ändrat system. När jag sökte resor för tre månader sedan fanns inte erbjudandena i deras bokningssystem utan jag blev hänvisad till deras återförsäljare. Det har man också blivit tidigare år.

Men det är ju jättebra! (utom för återförsäljarna förstås)
Av Hille2
29 nov. 2013 11:02
Lyckades själv inte hitta några resor för det priset i deras bokningssystem nu när jag provade. Billigaste resan jag hittade i mars kostade 8700. Men säger du att du lyckats boka där så måste det ju vara sant :)
Av Sierra
29 nov. 2013 11:11
Jag bokar alltid via flygbolagen direkt och är även med i de flesta bonusprogram.

Att vara med i bonusprogrammen innebär att jag alltid får ett mail från resp bolag när de kör kampanjer. Det kostar ingenting att vara med utan är bara fördelar.
29 nov. 2013 12:41
Citerat från Sierra:
Jag bokar alltid via flygbolagen direkt och är även med i de flesta bonusprogram.

Att vara med i bonusprogrammen innebär att jag alltid får ett mail från resp bolag när de kör kampanjer. Det kostar ingenting att vara med utan är bara fördelar.
tack bra att veta!