Bila i Florida eller ej, småbarn!

23 aug. 2024 11:17
Visningar: 104
Hej reseglada människor.

I september åker jag och mina två barn 1 och 10 år till Florida. Vi kommer vara där mellan 9-24 september. Mellan 9-15 september kommer min vännina vara med oss.

Vi landar i Miami och kommer bo på hotell i Miami beach till 11 september då vi sen åker på minikryssning till Bahamas från west palm beach.

Vi kommer tillbaka från kryssningen 13 september och jag har inte planerat nåt mer därefter.

Min fråga är, vad är bäst att göra? Jag velar mellan att att hyra bil sedan köra runt mot västkust upp mot Orlando sen tillbaka mot miami eller bara hitta en lägenhet via VRBO/ Airbnb i kanske Hollywood nånstans och hyra bil, sen göra dagsutflykter.

Jag önskar huvudsakligen satsa på självhushåll då det lönar sig bäst för mig och vill helst barnen äter mer hemlagat och har även en ”begränsad” bugdet.

Min fråga till er, vad är bäst att göra ? Vill såklart få ut så mycket av resan men är inte så sugen på bli trött dessa två veckor med att bara köra runt osv.. känns som kontinuitet framför kvantitet är prio. Alla tips är jag tacksam för för den som orkar svara.
23 aug. 2024 21:32
Jag tycker Air BnB med pool i Kissimmee är perfekt, lagom avstånd till Daytona, KSC, Clearwater beach, Bush Garden och många outlets. Går ju kombinera med Hollywood, men städavgiften gör det mer ekonomisk hyra ett ställe.
24 aug. 2024 01:40
Tusen tack för svar, ska överväga även det.

Jag uppskattar sol och bad, men tror mina töser kommer tröttna, åtminstone den äldsta. Funderar på om det är värt att åka till Disney parkerna… läser det finns så mycket annat också, vill gärna även ta en tur till dolphin research center om det rekommenderas.
24 aug. 2024 13:28 (redigerad)
Det drar fruktansvärt med pengar i parkerna, när vi var dit första gången -96 trodde man inte att det var sant, men ett besök på Magic Kingdom är en oförglömlig upplevelse för liten och stor, och man sparar säkert en tusenlapp med bbq chicken wings, potatis sallad, mackor och mängder av eget vatten i en rygga som vi brukade göra för det kostar 200sek pp att äta därinne.
Har inte kollat priser men gissar 12-1300 sek pp, åssa frestar de med 3,5,7,9 dagars pass, men då blir ju totalsumman astronomisk. Fast ettåringen är ju gratis så kör för 17!
Jag trodde inte att Bush Garden skulle vara något särskilt, men med kombon Sea World så får man 2 parker för kanske 1300 sek och det är verkligen prisvärt. Det är som Furuvik men 10 gånger större med ett tåg som kör runt savannen med vilda djur, och Seaworld har ju sina djur så kanon för alla. KSC är kanske inget för er, men Daytona beach är fränt att köra ut på stranden å bada om man vill..
2 sep. 2024 08:18
Tack så jättemycket för svar. Jag har ännu inte funderat på var vi ska bo, men tror det blir nån Airbnb i Hollywood några nätter, sen kör jag vidare med töserna mot västkusten också och spenderar nån natt där, hört att det är finare på västkusten än östkusten. Stora tjejen vill inte till disneyparkerna, men KSC vill hon gärna till, så jag tar mig nog en sväng dit också. Sen tar jag en dag i taget. Har förstått det är dyrt där men vi har med in case of pengar också ..
3 sep. 2024 05:48
Det är väldigt varmt här just nu, och fuktigt. Regnskurar som är otroligt kraftiga med mycket åska och blixtrar. Men en stund senare skiner solen igen.Tycker också västkusten är finare,Siesta Key tror jag ni skulle gilla, eller Clearwater Beach. Om du menar den Dolphin Research center ut mot Key West så tyckte jag den var sådär.Om ni ska till Clearwater Beach så finns det ett ställe där med rescue delfiner(Winter) och en del andra djur. Clearwater Aquarium. På många hotell så finns det rum med litet självhushåll, spis, micro och kylskåp. Många restauranger erbjuder boxar för att ta hem mat om det blir kvar när ni ätit, vanligt att man gör här och har till t ex lunch dagen efter, det kan man spara många slantar på. Kul med Minikryssning från WPB! Som Brucecanyon säger så finns det mycket att hyra i Kissimmee som är prisvärt.
3 sep. 2024 07:43
Å är det så pass med vädret? Väldigt varierande alltså? Är det ens lönt då att ta med sig badkläder :-(
Bra du sa , då är jag mer övertygad om västkusten, tror det blir det mer av tiden. Jag tänkte på kennedy space center, då äldsta är mer intresserad av astronomi än Disney 😅😂, ska kika på vad som finns i Kissimmee annars tänkte jag bara boka Airbnb längst västkusten , några nätter här o där , tusen tack för svar! Antar du är där nu, önskar dig en fin upplevelse
3 sep. 2024 14:52
Vi är. här nu, det stämmer. Såklart ni ska ta med badkläder, regnet kommer mest på eftermiddagarna, om det blir regn. Vi har haft många helt regnfria dagar också. Stränderna är fantastiska så ni ska absolut ta er till några stränder och bada. vattnet är jättevarmt och fint. Vi har ca 33-37 grader just nu och solen skiner för fullt. Eftersom ni först är i Miami på östkusten så badar ni väl där, om ni sen åker över till västkusten så kan du ju jämföra stränderna och vattnet. Och Bahamas, helt underbart turkost vatten passa på att bada där också! Det var länge sen vi besökte KSC så vet inte hur det är nu men vi gillade det mycket då. Ni är ju på den kusten efter kryssningen så då kan ni fortsätta upp mot Daytona och KSC. Från Daytona så är det inte långt över till Orlando. Ni kommer att ha en härlig resa med både bad och tid för upplevelser.