Bästa stället på Zanzibar???

Av Mndy
10 jan. 2012 01:48
Visningar: 3127
Hej.

Vi ska ut och resa 3-4 veckor i mars men har ännu inte bestämt vart.
Vi funderar starkt på Tanzania och Zanzibar men då är frågan, vart på Zanzibar är bäst att bo?
Vi är ett par i 25-30års åldern och vi vill ha lite liv och party, det får inte vara för lugnt. Vi vill också bo nära havet.
Någon som har några bra ställen att tipsa om? :)
Av Trea
10 jan. 2012 06:23
Zanzibar är fantastiskt vackert och en plats som verkligen rekommenderas! Det är väl inte det allra mesta partystället dock... Alla hotell ligger nog vid havet, skulle jag gissa. Vi bodde på östra sidan, där var ganska lugnt. Har för mig att det är mer turism på norra sidan....?
Av Annl
14 jan. 2012 08:50
Zanzibar är oerhört vackert och kan verkligen rekommenderas.

Vi bodde på östra sidan och där är det som sagt lugnt men vi fick klart för oss när vi rekade boende att det är norra sidan som gäller om man vill ha party.

En fördel med norra sidan är dessutom att där är det inte tidvatten så där kan man bada i havet hela dagen.
30 jan. 2012 09:16
Generellt är det relativt lugnt på Zanzibar när man jämför med andra delar av världen. Det finns många fina små eller lite större hotell på östra kusten med mycket god standard och då är man mer hänvisad till det hotellet. Sedan finns lite mindre i t.ex. Paje där det finns lite annat med guesthouses m.m. Lite mer uteliv finns då uppe i norr vid Nungwi även om det inte är så mycket.

Stränderna är lite olika och det beror på vad man föredrar. Östra kusten är mer långgrund och tidvattnet gör att man inte kan bada 1-2 timmar per dygn men jag tycker om östra kusten väldigt mycket ändå. Norra kusten är inte lika långgrund och påverkas mindre av tidvattnet. Det finns många bra och intressanta alternativ.