Bästa safariarrangören Tanzania

16 juli 2012 21:34
Visningar: 10354
Ni som åkt på safari, Andersons, Dahls eller Kenzan? vad rekommenderas?
Privat bra guide, bra fordon, mellanklass lodger, flyg till Kilimanjaro, avsluta på Zanzibar.
18 juli 2012 11:11
För prisets skulle hade jag rekommenderat att sy ihop det själv. Vill du ha tips på en bra lokal safariarrangör så säg till, jag bodde hos en värdfamilj där pappan hade företag. Jag besteg Kilimanjaro och mina vänner var ute på safari. Vi var väldigt nöjda!
18 juli 2012 11:43
ok, tack för svar, vilket lokalt företag var det? har mejlat en del lokala och väntar på prisuppgifter från dem. De svenska är hutlöst dyra faktiskt , men man kanske får vad man betalar för vad vet jag :)
Av Annl
18 juli 2012 15:08
Vi har varit på ett safari som liknar det som du beskriver att du vill åka på.

Jullovet 2010 närmare bestämt hade vi två veckor i Tanzania - sex nätter safari och en veckas bad på Zanzibar. Att åka till Tanzania på jullovet var helt perfekt - klimat- och tidsmässigt med tanke på djuren och värmen.

Vi hade en helt fantastisk tid där och hade bokat hela paketet via en svensk resebyrå - Kilimanjaro Safari Agency som är ett litet företag i Malmö. Alla andra resor som vi gjort/planerar att göra har vi alltid bokat själva men när det gäller Afrika så kände vi att det var mest tryggt att boka allt hemifrån (kan ju vara annorlunda om man känner till en afrikansk resebyrå och vet att denna är pålitligt. Afrika är fantastiskt men man lattjar inte med det - säkerhetsmässigt.

Vi träffade en svensk familj som hade bokat sin resa via Kenzan och de var väldigt nöjda.

Vi flög till Kilimanjaro via Dar Es Salaam med Turkish och startade vårt safari där.

Vi besökte fyra nationalparker; Tarangire, Lake Manyara, Ngorongoro och Serengeti. Vi såg massor av djur; alla big 5 och trädklättrande lejon som är väldigt ovanliga. Jag tror att barnen räknade till 28 lejon och 8 leoparder m.m. Vår guide - Didas - var inget charmtroll men jäklar vad han kunde leverera djur.

I Serengeti bodde vi mitt i parken och det innebar att vi inte kunde få se migrationen. Skälet till att vi valde att bo är var att vi ville åka luftballong över Serengeti i soluppgången och då var man tvungen att bo i den delen av parken som vi bodde i.

Att åka luftballong var helt magiskt och verkligen något jag kan rekommendera. När vi hade landat så var det champagne ute på savannen och sen väntade engelsk frukost i buschen på savannen - en makalös upplevelse.

Vi hade en egen bil och det var väldigt bra.

Vår guide och chaufför - Didas - var med oss hela tiden till dess att planet lyfte från Serengetis flygplats för vidare färd mot Zanzibar. På Zanzibar väntade sedan nästa chaufför på oss och som körde runt oss till alla ställen där. Detta är ett bra upplägg för man måste ha respekt för att de är extremt fattiga där.

Vi bodde på mellanklasslodger och om dessa kan sägas att de var fräscha men att de i allmänhet var rätt stora och att maten var bedrövligt trist (buffémåltider). På Zanzibar bodde vi däremot väldigt bra på ett litet hotell med bara 18 rum och stranden delade vi med de lokala fiskarna.

Safari i Tanzania i de parker som vi besökte innebar en väldigt storslagen natur med enorma vidder. Att åka på safari till Zambia och Botswana, där vi befinner oss just nu, är något helt annorlunda, naturmässigt. Kan vara bra att veta beroende på om man har några särskilda önskemål.

Jag rekommenderar verkligen safari i Tanzania på jullovet - det är en makalös upplevelse och det var denna som förde oss tillbaka till Afrika nu när vi besökt Zambia och Zimbabwe och besöker Botswana.
18 juli 2012 15:18
Tack Annl, väntar på prisuppgifter från några olika nu. Såg du var i Afrika igen, spännande ! Men jag antar att Tanzania är en bra början om man aldrig varit där förut. Vad hette ditt hotell på Zanzibar? och var på östsidan låg det, i höjd med vilken by alltså? tyckte du att tidvattnet störde mycket, antar det inte är badbart vissa timmar på dagen. Kan du rekommendera hotellet?
Av Annl
18 juli 2012 15:37
Hej igen,

Hotellet på Zanzibar låg på östkusten och det var tidvatten där.

Jag tyckte inte att det störde att vattnet försvann - det försvann runt elva och var tillbaka runt två halv tre vill jag minnas. Och vi hade ju poolen också så det var inget problem. Dessutom kunde man vada ut till en lagun och bada där under den tiden då vattnet var borta och det var också rätt speciellt.

Jag kan absolut rekommendera hotellet; det var helt fantastiskt. Sanden var så vit som den ser ut att vara på bilderna och havet turkosblått. Och badtemperaturen i havet var fantastisk - säkert 33 grader (underbart när ma är en badkruka). Man kunde ligga där och guppa i vågorna i timmar utan att frysa. underbart!

Hotellet har som sagt bara 18 rum och det var ett oerhört fint hotell och med bra standard. Frukost och middag ingick vill jag minnas. Maten var sådär - råvarorna var fina men det var ingen finess på maten om du förstår hur jag menar.

Jag har inte koll på vad hotellet heter och jag kan inte kolla det just nu eftersom jag sitter i Afrika i Botswana men är du intresserad så är det enkelt att kolla upp när vi är hemma igen.

Tanzania är ett fantastiskt safariresmål och ni kommer att få det kanon där. Fördelen är att det är rätt mycket resor dit så det går att få till ett OK pris dit, jämfört med Zambia och Botswana som inte alls har så mycket turister.

Tänk på att det krävs gula febern-vaccination för att man ska släppas in i Tanzania liksom att det är bra med ett antal standardvaccinationer samt att malariaprofylax är nödvändigt (men jag vill minnas att du skrivit att du arbetar som sjuksköterska så det där har du bättre koll på än vad jag som lekman har).
Citerat från resemaja:
Tack Annl, väntar på prisuppgifter från några olika nu. Såg du var i Afrika igen, spännande ! Men jag antar att Tanzania är en bra början om man aldrig varit där förut. Vad hette ditt hotell på Zanzibar? och var på östsidan låg det, i höjd med vilken by alltså? tyckte du att tidvattnet störde mycket, antar det inte är badbart vissa timmar på dagen. Kan du rekommendera hotellet?
18 juli 2012 15:44
Yes tack, kolla gärna upp det när du kommer hem. ha en fortsatt underbar semester ! mvh Nina
Av Annl
18 juli 2012 15:46
Lägg ett meddelande till mig så kollar jag upp det så snart vi är hemma - inga problem.
Citerat från resemaja:
Yes tack, kolla gärna upp det när du kommer hem. ha en fortsatt underbar semester ! mvh Nina
18 juli 2012 19:04
Hej igen.
Nu fick jag kontakt med min vän där nere.

Du kan få maila dem på (Logga in för att se e-postadress) eller (Logga in för att se e-postadress)
18 juli 2012 19:09
Tack , men har de ingen hemsida?? då e det nog inget för oss tyvärr, har andra företag på gång nu...ett måste är att de är medlemmar i TATO !
Citerat från victoria__:
Hej igen.
Nu fick jag kontakt med min vän där nere.

Du kan få maila dem på (Logga in för att se e-postadress) eller (Logga in för att se e-postadress)
19 juli 2012 10:24
har du frågat Andersons i Sverige? Där har du i alla fall samma priser som du skulle få lokalt. Sedan kanske det kostar lite olika beroende på vilken standard man vill ha. De gör inga "dåliga" safarier. www.andersons.se
19 juli 2012 10:30
Har frågat men verkar svårt att få ett svar....vill ev bara ha safaridelen
Medlemmen har tagit bort svaret
19 juli 2012 18:12
Ok ska kolla tack! Ruskigt dyrt överlag ändå hos de flesta....
Citerat från marywood:
Hej!

Jag kan rekommendera JM-tours. Drivs av en finlandssvensk-tazaniansk familj, dom pratar svenska är lätta att föhandla med och gör bra safari-turer. Inte så dyra heller.... En annan fördel är att en del av vinsten går till ett projekt för handikappade i TZ. Begär deras guide som är massai, han är jättebra.

//M
Medlemmen har tagit bort svaret
19 juli 2012 18:47
Hej

har deras hemsida redan, vart i kontakt med dem innan ser jag !
Citerat från marywood:
Hej igen!

Jag glömde skicka länk till JM-tours hemsida...Vi bokade safarin via mail och sen när vi väl kom dit kunde vi pruta på priset visade det sig.....

http://www.jmtours.co.tz/

När jag reste i Sydafrika anlitade vi ett företag som heter Trackers som också är väldigt bra, men där
blir priserna högre, men då får du också det bästa hotellet eller tält om du önskar det - plus bra safari.
Deras hemsida hittar du här;

http://www.trackers.se/

De har resor till flera länder i Afrika.

Jag har en kompis som bor i Tanzania som håller på att starta ett företag men tyvärr är det inte klart ännu.
Efter tre resor till Tanzania kan jag bara säga att hur du än gör kommer du att få en upplevelse för livet med vacker natur och fantastiskt vänliga människor! Om du kan är det alltid uppskattat att kunna säga några ord på swahili....tex Hujambo som betyder Hej.
Safari Njema! (Trevlig resa!
/M
2 sep. 2012 09:46
Citerat från resemaja:
Ni som åkt på safari, Andersons, Dahls eller Kenzan? vad rekommenderas?
Privat bra guide, bra fordon, mellanklass lodger, flyg till Kilimanjaro, avsluta på Zanzibar.
Hej Resemaja!

Jag har åkt med Dahl Tours and Safaris och var nöjd. För mig var det ett ganska enkelt val av researrangör. Jag tror jag skickade förfrågan till fem olika arrangörer. Hos Dahls fick jag svar på en gång. När de andra ”vaknade” så hade jag i praktiken redan bestämt mig för att resa med Dahls. Jag lät dock i slutändan priset avgöra mitt val.

För att hitta en billig safari så måste man kolla ifall det finns en massa ”man in the middle” mellan den som säljer safarin och den som utför arrangemanget. Jag valde Dahls eftersom de inte är en resebyrå, utan ett safaribolag och har med andra ord inte återförsäljare som även de skall känna pengar. För att få tag på billig safari så kan jag rekommendera att du även kollar med Tanzaniska safaribolag. Var noga att kolla ifall det har TALA som är en safari licens.
2 sep. 2012 15:13
Tack för tipset, bokat och klart med Dahls, hoppas vi blir nöjda :O)
7 sep. 2012 15:11
Citerat från resemaja:
Ni som åkt på safari, Andersons, Dahls eller Kenzan? vad rekommenderas?
Citerat från andersmonika:
Jag tror jag skickade förfrågan till fem olika arrangörer. Hos Dahls fick jag svar på en gång. När de andra ”vaknade” så hade jag i praktiken redan bestämt mig för att resa med Dahls. Jag lät dock i slutändan priset avgöra mitt val.
Hej! Eftersom det i sammanhanget låter som att alla andra safariarrangörer sitter och sover i stället för att jobba med resor så kan jag bara säga av egen erfarenhet att i alla fall Andersons i Sverige brukar svara samma dag. Något som kan ta lite längre tid är t.ex. om det är en tid då mycket lodger är fullbokade som kring jul/nyår. Det finns inte heller några konstiga mellanhänder i det fallet. Däremot olika innehåll och kvalitet. Tycker också det är helt naturligt att fråga ett par arrangörer för att jämföra men att det finns en stor fördel att boka hela resan med en svensk arrangör i stället för att stå på gatan i Arusha och inte veta något om vad man får.
7 sep. 2012 15:35
Nej ni på Andersons sov inte utan svarade ganska snabbt, dock lite dyra och inte lika trevliga i korrenspondensen. Har dock bekanta som rest på er safari och var nöjda.
Citerat från safarispecialist:
Citerat från resemaja:
Ni som åkt på safari, Andersons, Dahls eller Kenzan? vad rekommenderas?
Citerat från andersmonika:
Jag tror jag skickade förfrågan till fem olika arrangörer. Hos Dahls fick jag svar på en gång. När de andra ”vaknade” så hade jag i praktiken redan bestämt mig för att resa med Dahls. Jag lät dock i slutändan priset avgöra mitt val.
Hej! Eftersom det i sammanhanget låter som att alla andra safariarrangörer sitter och sover i stället för att jobba med resor så kan jag bara säga av egen erfarenhet att i alla fall Andersons i Sverige brukar svara samma dag. Något som kan ta lite längre tid är t.ex. om det är en tid då mycket lodger är fullbokade som kring jul/nyår. Det finns inte heller några konstiga mellanhänder i det fallet. Däremot olika innehåll och kvalitet. Tycker också det är helt naturligt att fråga ett par arrangörer för att jämföra men att det finns en stor fördel att boka hela resan med en svensk arrangör i stället för att stå på gatan i Arusha och inte veta något om vad man får.
7 sep. 2012 16:26
Ja, jag vet inte exakt vad det gäller, men roligt att de som hade rest med Andersons var nöjda. Får passa på att önska dig en riktigt trevlig resa med Dahls också. Tack!
Av Ake
7 feb. 2013 14:34
Såg denna tråd och tänkte på vår arrangör: www.afrikaresor.se
kanske inte de största men visste i detalj vad som var bäst för oss.
Vi likt många åkte med dem till Selous + Zanzibar över jul&nyår.
7 feb. 2013 18:44
Citerat från ake:
Såg denna tråd och tänkte på vår arrangör: www.afrikaresor.se
kanske inte de största men visste i detalj vad som var bäst för oss.
Vi likt många åkte med dem till Selous + Zanzibar över jul&nyår.
Jag åkte till sist med Dahl safaris nu över jul och är mkt nöjd !
3 apr. 2013 15:20
Vi ska åka till Tanzania och Zanzibar i december och har bokat safari själva med lokal safariarrangör och även hotell i Dar Es Salaam och på Zanzibar. Det finns många lokala arrangörer. Vi kommer att landa i Dar Es Salaam och åka till Mikumi National Park, vara där i 4 dagar och sedan 10 dagar på Zanzibar, 2 nätter i Stone Town och 7 nätter i Paje på ostkusten. Det är enklare att boka en paketresa med ex Dahl eller Anderson men man får betala för det förstås. Ungefär halva priset kostar den här resan oss men det tar mycket tid att kolla runt och undersöka allt så långt det är möjligt för att förhoppningsvis få en bra resa. Om man bokar med en lokal safariarrangör så är en rekommendation att de är medlemmar i TATO, Tanzania Association of Tour Operators. Det känns lite tryggare i alla fall.
Efter många turer med e-mail och "reviews" så hade vi 4 kvar som vi valde mellan. De låg prismässigt likvärdigt och med ungefär samma rutter. Dessa "itineraries" kan man skräddarsy nästan som man själv önskar, de är väldigt flexibla. Den safariarrangören vi till sist valde hade en monter på TUR-mässan i Göteborg så vi träffade MD himself och fick ställa en massa frågor och bilda oss en uppfattning om företaget.
3 apr. 2013 16:02
Citerat från katarinaf:
Vi ska åka till Tanzania och Zanzibar i december och har bokat safari själva med lokal safariarrangör och även hotell i Dar Es Salaam och på Zanzibar. Det finns många lokala arrangörer. Vi kommer att landa i Dar Es Salaam och åka till Mikumi National Park, vara där i 4 dagar och sedan 10 dagar på Zanzibar, 2 nätter i Stone Town och 7 nätter i Paje på ostkusten. Det är enklare att boka en paketresa med ex Dahl eller Anderson men man får betala för det förstås. Ungefär halva priset kostar den här resan oss men det tar mycket tid att kolla runt och undersöka allt så långt det är möjligt för att förhoppningsvis få en bra resa. Om man bokar med en lokal safariarrangör så är en rekommendation att de är medlemmar i TATO, Tanzania Association of Tour Operators. Det känns lite tryggare i alla fall.
Efter många turer med e-mail och "reviews" så hade vi 4 kvar som vi valde mellan. De låg prismässigt likvärdigt och med ungefär samma rutter. Dessa "itineraries" kan man skräddarsy nästan som man själv önskar, de är väldigt flexibla. Den safariarrangören vi till sist valde hade en monter på TUR-mässan i Göteborg så vi träffade MD himself och fick ställa en massa frågor och bilda oss en uppfattning om företaget.
Priset påverkas ju oxå av vilken/vilka och hur många parker man besöker. Mikumi hör tydligen inte till topp-parkerna för djurliv vad jag har hört. Högsäsongen där är på sommaren och hösten. Säkert därmed billigare inträdesavgifter och billigare boenden.Vi besökte Serengeti, Ngrongoro och Tarangire och fick se mkt djur samt migrationen och väldigt skilda landskap och bodde fint hela tiden.
Paje på Zanzibar har mest budgetboenden och inga dyrare hotell.
Vi skräddarsydde allt via Dahls men fixade flyget, Zanzibardelen själva.Dessutom var vi borta över jul och nyår som är absoluta peaksäsongen för safari i dessa parker och på Zanzibar! Så smakar det så kostar det :) Hoppas ni blir nöjda hur som helst!
3 apr. 2013 16:30
Kan du berätta lite mer om djurlivet i Mikumi? Har du varit där? Det är Tanzanias 4:e största park och jag är väldigt nyfiken på "vad du har hört".
3 apr. 2013 17:40
Citerat från katarinaf:
Kan du berätta lite mer om djurlivet i Mikumi? Har du varit där? Det är Tanzanias 4:e största park och jag är väldigt nyfiken på "vad du har hört".
Rekade ju innan jag själv reste,så här säger Dahls tex:

Mikumi hyser inte lika mycket djur som de norra parkerna runt Serengeti, men i stället är det betydligt färre turister. Mikumi är ett bra alternativ för de som besöker Dar es Salaam eller Zanzibar och som vill åka på en kortare och billigare safari. Både transport, boende samt nationalparksavgifter är betydligt billigare i Mikumi jämfört med de dyrare nationalparkerna i norra Tanzania.
3 apr. 2013 17:54
Det låter ju bra. Men var har du hört att det inte är "en av topparkerna för djurliv"? På vilket sätt då?
3 apr. 2013 18:23
Tror jag läste det på Savannen.com, där står mkt samt där rejtas olika parker. I dec rejtas Mikumi som svag.
Bäst är att kombinera flera om man vill va säker på att se många olika sorters djur.
Av Basta
3 apr. 2013 21:18
Mikumi har inte alls samma äkta känsla av safari som de mera kända parkerna. Djuren är även färre. Parken är lättillgänglig, asfalterad väg från Dar. Jag tycker att det är synd att besöka Tanzania och endast åka till Mikumi. Om du inte vill åka norrut, så kan man kombinera med Selous och/eller Ruaha för att få en riktigt bra safari.
Av Kihansi
12 aug. 2014 00:43
Man måste vara 100% säker om man skall boka lokalt i Afrika. Inga regler/lagar gäller och företag säljs till lycksökare.
Förutom de tre nämnda bör www.afrikaresor.se också kontaktas.
De har mer än 15 års erfarenhet.
7 sep. 2014 17:10
Jag vet inte om denna tråd är aktuell fortfarande men om ngn trillar in hit vill jag ge tipset att boka er resa med Africana Travel. www.africanatravel.se. Jag har rest ganska mycket in mina dagar och även rest en hel del på egen hand i Afrika. Om ni har gott om tid så är det inga problem att ordna allt själv. Om ni har begränsad tid rekommenderar jag dock er att gå via ett reseföretag. Det finns mycket som kan gå snett när man reser på egen hand i Afrika.
Av Asok
12 sep. 2014 08:49
Skall åka till Tanzania om en dryg månad men är fortfarande lite förvirrad när det gäller pengar/betalning på plats. vad gäller/är mesta användbart? Dollar, TSH, Visa-kort eller Mastercard?? Läser så olika överallt.
Hur gjorde ni som har varit där?
1 juli 2022 16:59
Are you looking for lifetime safari experience you will never forget? You have to be 100% sure if you are going to book locally safari company in Africa. Foot Slopes Tours and Safaris Ltd https://www.footslopestours.com/ are the top notch local owns with best team of experience and travel experts who will help you to plan tailor made trip ranging from 1 Day till 5 Weeks.

In addition mentioned, https://www.footslopestours.com/ should also be contacted. They have more than10 years of experience.

The take a clients in every budget - Luxury, mid range and basic budget camping safari in private way are there top priorities to make the clients safari Unforgettable.