Backpackning Asien

Av Lotran
23 nov. 2016 12:43
Visningar: 806
Hej!
Jag och min kompis börjar vår resa i Thailand om endast 3 veckor. Har dock inte börjat packa än och behöver lite tips på vad jag bör ha med mig och vad jag kanske ska lämna hemma! :)

Sedan har jag hört att det är bra att ha kopia på pass och reseförsäkring, är det några andra viktiga papper man bör ha kopia på?

Hur är det med visum till Malaysia och Indonesien? Fixar man det på plats? Måste man ha en utresebiljett när man kommer till respektive land?

Tacksam för alla tips! :)
/Louise
23 nov. 2016 15:48
Hej Louise
Tips när det gäller packningen, beroende på vart du/ni skall i Malaysia och Indonesien är klädsel, tänk på att det är 80% muslimt i dessa 2 länder, dock skiljer Bali sig som är 80 % hinduer.

Malaysia
EU-medborgare kan resa in i Malaysia för vistelse i upp till 90 dagar. Pass måste ha en kvarvarande giltighetstid på minst sex månader vid inresa. Utresebiljett ska kunna uppvisas. Detta gäller i stort sett alla länder i Asien. Kontrollera ditt pass innan avresan från Sverige.

se även http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Kuala-Lumpur/Reseinformation/Reseinformation-Malaysia-sys/

Indonesian
Enligt gällande regelverk, presidentreglering 21, mars 2016, undantas svenska medborgare med ordinarie pass kravet på visum till Indonesien för turistbesök upp till 30 dagar. Det är inte möjligt att förlänga vistelsen eller omföra den viseringsfria tiden till annan kategori visum eller tillstånd.

Se även http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Jakarta/Reseinformation/Reseinformation-Indonesien/
23 nov. 2016 18:23
Vad roligt med resa, hur länge blir ni borta?
Man använder alltid mkt mindre saker än man tror så försök packa lite snålt.
Kopia på pass är bra att ha även om vi aldrig behövt använda det. Samt försäkring som du skriver.
Tänk på ev vaccinationer. Visa i de länder du nämner kräver ingen biljett ut ur landet, dock annorlunda med Filippinerna!
Jag har samlat vad man bör tänka på vid långresa på min hemsida om det kan vara av intresse.
Lycka till!

http://lyckligochlevande.nu/blog/att-resa-l%C3%A5ngt-del-1
http://lyckligochlevande.nu/blog/att-resa-l%C3%A5ngt-del-2
Av Hille2
24 nov. 2016 08:58
Jo, Thailand och Malaysia kräver en utresebiljett. Men ni kanske redan har bokat flyg till de andra länderna så att det löser sig på det sättet?
24 nov. 2016 09:56
Ja Thailand kräver utresebiljett.
Packa ej så mycket. Jag har aldrig haft med reseförsäkringspapper eller kopior av pass. Har aldrig behövt det heller som tur är.
Men överallt på hotell och andra ställen kan man lämna in smutstvätt. Så tvätta gärna var 10e-15e dag så slipper du ha olika kläder för hela resan ifall du skall vara borta nån månad eller liknande.
Handdukar finns ju alltid på hotell så räcker att man har med en egen bara. Adapter finns att köpa där ifall du ej har det och uttaget inte passar din laddare osv.
Vaccinera sig bör man ju kanske göra innan, Twinrix är vanligast.
Flipflop och cycklop mm köper jag alltid där nere =)