Australien/Asien i början av Januari

25 sep. 2018 21:12
Visningar: 201
Hej! Jag är en 19 årig tjej som nyss tagit studenten och nu skulle vilja ut och resa och komma bort från kalla Sverige ett tag. Jag är just nu mest sugen på Australien men även Asien och jag vill gärna vara borta 1-3 månader och eventuellt jobba lite i Australien. Jag är en glad tjej som både gillar att sola och bada, upptäcka nya platser, åka på utflykter, äventyr och festa. Jag vill helst åka i början av Januari men är öppen för förslag. Tyvärr har ingen av mina vänner samma planer som jag så det hade varit jätteroligt om någon här hade velat åka med mig!

Låter detta intressant så skriv gärna till mig på instagram, hannaagrens heter jag där. Kram! :)
26 sep. 2018 10:03
Hej! Jag är också 19 år och vill så gärna backpacka i Asien. Har liknande planer som dig och vill vara borta runt 3 månader.
Låter det intressant kan du skriva till mig på instagram, stinastenbock heter jag där
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Sarahe
23 okt. 2018 11:02
Har själv backpackat i asien och sedan åkt till australien och jobbat så ville bara ge dig ett litet tips att välja antingen eller då 1-3 månader nog inte räcker till för att både hinna uppleva och flytta för jobb. Australien har ändrat sina regler för work&holiday visum nu och det är rätt svårt att hitta ett jobb och risken är att man slösar alldeles för mycket pengar i väntan på att något ska komma upp.
23 okt. 2018 21:49
Sarahe: Åh tack för tipset! Är just nu mest inne på att enbart resa runt och jobba i australien, vad är det för regler som har ändrats och när ändrades dom? Har hört att det ska vara relativt lätt att få jobb men det kanske var innan de nya reglerna, är lite rätt att inte hitta jobb eftersom det är dyrt i australien.
Av Sarahe
19 nov. 2018 12:01
Om du bara vill resa kan du ansöka om 3 månaders visa men eftersom du även vill arbeta så ska du ansöka om work&holiday där du får stanna upp till ett år. Det var 1,5 årsen jag kom tillbaka nu så kommer inte ihåg exakt vad som gäller och det kan även vara så att de ändrat något igen men det blev ändrade lagar gällande skatt vilket innebär att man får mindre kvar samt mer fördelaktigt för arbetsgivaren vilket innebär att du kan tvingas jobba långa timmar (inte som i sverige där det är lag på att man inte ska arbeta x antal timmar utan rast). Det enklaste jobb att få är någon typ av farm-work eller restaurang (svart). Jag skulle nog rekommendera dig att söka jobb så fort du kommer dit och resa det sista du gör för att inte slösa alla pengar direkt för som du säger är det dyrt, samma prisklasser som i sverige så har man ingen inkomst är det rätt surt att betala boende och mat. Jag skulle också rekommendera dig att campa om du har möjlighet (när du har semester) för det är både det billigaste alternativet och alldeles underbart! Den månaden jag campade från melbourne till brisbane var den absolut bästa i mitt liv!
Om du funderar på att åka till melbourne skulle jag kunna rekommendera dig att söka jobb på ett café där jag jobbade där jag vet att dom alltid söker folk, de många backpackers som kommer och går hela tiden :)