Äta på Sicilien
Hejsan! Skall åka med en väninna till Trapani 10-14 april. Har någon erfarenhet av Trapani? Är det dyrt att äta i Erice? Hur är vädret?
/Ingela111
/Ingela111
Hej,
När vi var på Sicilien märkte vi att det var påtagligt billigare där jämfört med restauranger på fastlandet, så det är ju inte fel och nu är ju dessutom kronan så stark jämfört med bl.a euron så det kan ju bara bi bättre.
Ha en fin resa - Sicilien är fantastiskt vackert och väldigt speciell stämning.
När vi var på Sicilien märkte vi att det var påtagligt billigare där jämfört med restauranger på fastlandet, så det är ju inte fel och nu är ju dessutom kronan så stark jämfört med bl.a euron så det kan ju bara bi bättre.
Ha en fin resa - Sicilien är fantastiskt vackert och väldigt speciell stämning.
Hej! I Trapani kan jag varmt rekommendera Pizzeria Calvino i gamla stan. Det var hon som vi hyrde rum hos som tipsade oss om Calvino. Hon sa att det kommer folk från hela Sicilien för att äta deras pizzor och att det var lätt att hitta eftersom folk brukar koa utanför dörren. Hon hade rätt. Det köade minst 30 personer utanför men det gick snabbt. I alla fall är deras pizzor fantastiskt goda och kanske den bästa jag någonsin har ätit (det är svårt att säga mellan den och en i Pisa).
I Erice åt vi på ett café som hade ungefär samma priser som i Trapani. Men jag tycker att besöka Erice är ett måste om man är i Trapani.
Ett par tips till: Testa gärna en 'Iris' som är en specialbakelse man hittar bara på Sicilien (det var i alla fall vad de sa till oss.) Jättegod är den! Ett annat sak att testa är 'gelato con brioche' eller glass i en bulle. Det finns ett ställe i Trapani som är känt för sitt pistageglass eftersom de använer bara riktiga pistagenötter i den. Ska försöka hitta namnet till det stället.
Vet ingenting om vädret i april eftersom vi åkte i oktober månad, men jag hoppas ni får det varmt och soligt!
I Erice åt vi på ett café som hade ungefär samma priser som i Trapani. Men jag tycker att besöka Erice är ett måste om man är i Trapani.
Ett par tips till: Testa gärna en 'Iris' som är en specialbakelse man hittar bara på Sicilien (det var i alla fall vad de sa till oss.) Jättegod är den! Ett annat sak att testa är 'gelato con brioche' eller glass i en bulle. Det finns ett ställe i Trapani som är känt för sitt pistageglass eftersom de använer bara riktiga pistagenötter i den. Ska försöka hitta namnet till det stället.
Vet ingenting om vädret i april eftersom vi åkte i oktober månad, men jag hoppas ni får det varmt och soligt!