Alla resebilder i en fotobok?

Av Miliana
1 dec. 2017 17:46
Visningar: 294
Har precis kommit hem från en lång resa och har massor av foton. Känns som att det är flera tusen foton, men det är ju det bästa med resan. Tänkte göra en fotobok av alla mina resebilder från i år, någon som gjort något liknande tidigare? Isåfall vart har ni beställt er fotobok och är det något annat jag måste tänka på innan jag beställer på nätet?
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Miliana
3 dec. 2017 11:18
Citerat från Marywood:
Hej!
Det finns flera företag som erbjuder program för att ladda ned och kunna göra en fotobok. Själv har jag använt Ifolor och blivit nöjd. Inte jättebilligt men kul att ha en bok med bilder som man själv tagit. Programmet protesterar om din bild har för dålig kvalitet. Men man kan ibland använda bilden ändå och det ser ok ut. Mitt råd är att börja med en lite enklare bok för att se hur det blir innan du kastar ut flera hundra kr på en dyrare variant.
Mvh
M
Tack! Ska kolla igenom ditt förslag och andra webbutiker som tillverkar fotoböcker på nätet. Bra tips att skicka iväg ett mindre "test" först =)
Av Hawaii
3 dec. 2017 17:41 (redigerad)
Har själv gjort totalt 14 fotoböcker under de senaste sex åren, mellan c:a 40 och 70 sidor i varje bok. Jag gjorde min första bok i samma storlek som alla de andra som följde och tyckte det var bäst för mig, men som sagt, beror ju på hur mycket pengar man vill lägga ut. På det sättet vet man ju precis hur man kan förbättra nästa bok. I stället för att göra en mindre bok hade jag nog snarare gjort en bok med ett mindre antal sidor. Men som sagt - en smaksak!
I min första bok var jag "skyldig" till typiska nybörjar-misstag: att försöka ha med så många bilder som möjligt OCH att ta med foto som var på tok för små (och de misstagen hänger ju i princip ihop). När jag och min flickvän gör en större resa, typ Madagaskar eller Nepal, tar både hon och jag foto - runt 1500 för mig och c:a samma antal för henne, alltså totalt 3000. Vi väljer ut ungefär en tiondel av dem, alltså 300 och de fyller upp en 70 sidors fotobok. Ett par enstaka helsides foto, en hel del med fyra foto per sida och några med sex per sida, allt beroende på kvalitet och hur intressant fotot är. Att försöka ta med för många foton blir helt för överväldigande, plus att kostnaden givetvis blir helt orimlig. Kvalitet är klart att föredra i stället för kvantitet när det gäller en fotobok.
PS. Mina fotoböcker är samtliga i den största storleken som finns tillgängliga från det företaget (Blurb) som jag använder - 28x32 cm. Min dotter har gjort ett par fotoböcker i mindre storlek så jag har haft möjlighet att jämföra. Min uppfattning och erfarenhet är att om man har råd till det - välj den största storleken. Enorm skillnad.
Av Miliana
4 dec. 2017 09:53
Jag känner igen mig själv faktiskt. Orgraniserade alla mina foton igår och det tar verkligen tid! Du har rätt, att välja ut 10% av alla fotografier räcker för att göra en fotobok av. Finns en lista som jag hittade igår på online webbutiker som säljer fotoböcker på sajten http://www.framkallabilderonline.se/fotobok/ om någon annan undra så.

Era tips är väldigt bra och jag kommer nog inte beställa alla fotoböcker på en gång utan kör ett litet test först för att avgöra kvalitén. Kvalitet är prio för mig eftersom det är en långsiktig investering.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Dryden
14 dec. 2017 21:40
Jag har beställt flera fotoböcker med riktigt bra resultat från Photobox.se, på allt från 25 till 50 sidor och med tjocka pärmar.
Av Marulk
15 dec. 2017 13:06
instämmer med @Dryden, vi använder oss av Photobox. Har du Ica kort får du dessutom bonus
deras verktyg är enkelt och ger förslag på bra alternativ. Så här i Juletid även bra erbjudanden.
Den enda risken med att göra fotoböcker är att det är alldeles för roligt och man riskerar att fastna många timmar, men resultatet blir ju bra. Jag har även gjort några fotoböcker som present vid större högtidsdagar till släkt o vänner. Dvs de får sin present i efterhand. Jag fotar under själva festen o presenten på post några veckor senare. det har varit uppskattat