Akbük / Altinkum / Didim

Av Peter_k
23 juni 2010 12:48
Visningar: 1952
Har varit nere i Turkiet för första gången. Har länge funderat på att köpa mig en lägenhet i något varmt land. Åkte till Didim området vid egeiska havet (nära Kos) och fann paradiset i Akbük. Prisnivån, servicen, klimatet och vackra stränder utan trängsel blev avgörande. Fick höra att priserna var lägre jämfört med Alanya och Antalya. Köpte tex 1 KILO jordgubbar för 7 kr. Restaurang priserna låg på mellan 8-12 TL (40-60kr) Öl (Efes) 3 TL(15kr). Som sagt, har aldrig varit i de andra charter orterna i Turkiet, så kan inte jämföra riktigt men jag är såååå nöjd.
11 juli 2010 11:24
Hej Peter
vi köpte just en lägenhet i Akbuk. Bätrte prisnivå än många andra orter i Turkiet. Man får helt enkelt rätt mycket för pengarna och dessutom kommer inte orten att bebyggas på samma sätt som många andra ställen vilket garanterar både områdets charm och investeringen.

Vill du få tips och råd om hur man köper så hör av dig.
Bästa hälsningar
Björn
(Logga in för att se e-postadress)
Av Akbuk
21 mars 2011 18:54
Jag har köpt en lägenhet i Akbuk förra året, mycket lägenhet för lite pengar och dessutom ett underbart inte så exploaterat område. En idyllisk liten ort, ca 15 km från närmast större stad som heter Didim. Mysiga restauranger och trevliga människor i denna idylliskt belägna lilla ort. Det finns bra närservice med det mesta man behöver. Man kan göra dagsutflykter med båtar och det går buss till både Didim och Söke.
Söker man lugn och inte så mycket hålligång, så är Akbuk en pärla. Dessutom billigare priser på det mesta. Från Didim går det båtar till Kos och vill man till Samos kan man åka till Kusadasi och ta båten därifrån. Kusadasi är 1,5 timmes bussresa från Didim. Bussar från Akbuk till Didim går var 30:e minut.
Lars