Absolut göra

Av Gonka
21 juli 2013 19:30
Visningar: 267
Vi är 2 vuxna med 2 killar på 14 och 19 år som ska flyga till och bo i Fort Lauderdale 14-28/12 2013. Vi har planerat att gå på en hockey match och en basket match. Shoppa på Sawgrass Mill och sola och bada i Miami Beach. Ta bilen till Key West och då är frågan, bör vi ha en övernattning där? Något annat som vi absolut bör göra på vår första resa till Florida? Tacksam för MÅNGA svar :)
21 juli 2013 19:48
Hej!
Jag har aldrig själv varit där, men jag vet att denna fråga har besvarats mer än en gång förut "Övernatta eller inte?". Och jag tror att man varje gång kommit fram till "Ja övernatta!".

Jag har hittat en kanonsida att använda för bilkörning i USA:
https://roadtrippers.com

Där fyller man i startort och slutmål - och får en föreslagen väg. Sedan kan man klicka i ATTRACTIONS för att se vad som finns efter vägen och i närheten av rutten. Alldeles helt kalaslätt att få tips om vad man ser och gör. plus för att själv kunna bedöma om man bara vill blåsa hela vägen till slutmålet eller behöver lägga extra tid på sträckan.

Gör det så ser ni om det finns saker som lockar på vägen till och från KW som gör att ni vill stanna och njuta lite extra :)

Google maps är också användbart - den visar att det tar drygt 3 timmar mellan Miami och KW - det har jag förstått att man får ta med en nypa salt, men man får åtminstone en uppfattning om hur lång tid det kan ta.

Trevlig resa!
21 juli 2013 21:45
Vi åkte från South Beach till key west med bil. Vi åkte över dagen och det var för stressigt. Mitt tips är att ta ett par övernattningar där. Det är en otroligt fin väg att köra
21 juli 2013 21:47
Ni bör absolut övernatta i Key West. Vi ångrade lite att vi bara stannade en natt, då vi verkligen gillade det stället...
Everglades kan jag också rekommendera.

En bit ner i denna reseberättelse kan du läsa om ställen jag rekommenderar i Key West, samt om Everglades:

http://www.4000mil.se/?p=599
Av Anmamo
22 juli 2013 07:21
Jag tyckte att det var mysigast på kvällen i Key West med diverse jippon nere vid havet på Mallory square, man firar solnedgången varje kväll. Därför tycker jag att man bör övernatta.

Om jag åkte till Florida med två grabbar i den åldern skulle jag definitivt inte missa att åka till Orlando och gå i några av parkerna där. Även om man (som jag) inte är så förtjust i de värsta åkattraktionerna så är det en jättehäftig upplevelse! Eftersom ni ska vara där över jul är det nog smartast att göra det de första dagarna i sådana fall, innan de stora horderna med folk väller in!

Kanske kan en dagsutflykt till Everglades för alligatorspaning också vara nåt?

Lycka till med planerandet!
22 juli 2013 09:35
Citerat från Gonka:
Vi är 2 vuxna med 2 killar på 14 och 19 år som ska flyga till och bo i Fort Lauderdale 14-28/12 2013. Vi har planerat att gå på en hockey match och en basket match. Shoppa på Sawgrass Mill och sola och bada i Miami Beach. Ta bilen till Key West och då är frågan, bör vi ha en övernattning där? Något annat som vi absolut bör göra på vår första resa till Florida? Tacksam för MÅNGA svar :)
Säger som de andra, ta minst en övernattning i Key West. Det är drygt att köra tillbaka sent på kvällen (man får ju inte missa solnedgången som sagts) kvällslivet är också en del av det speciella där nere, ett nöje att se folklivet. Även om man inte deltar i barlivet själv så är det mysigt med all livemusik o.s.v. På en dag hinner man uppleva lite i alla fall, tre dagar så hinner man se en hel del.

Angående shopping så är Sawgrass perfekt men roligast är nog ändå att gå på Swap Shop, en enorm "fleemarket" som ligger på Sunrise Blvd, på vär ut till Sawgrass, åk dit en Lördeg eller Söndag då är den ännu större än vanligt med massor av privatpersoner som säljer. Riktigt kul och riktigt billigt!

Everglades (Nationalpark)är som också nämnts ett måste, även att prova på att åka airboat tycker många är kul (speciellt tonåringar). Annars är det som vanligt beroende på intresse....
Av Daytona
23 juli 2013 10:00
Vi var i Fort Lauderdale för bara en månad sedan, det vi verkligen kan rekommendera är att åka Water Taxi. Man får se husen och Yachterna som dom rich and famous äger, man kan hoppa av vid en station för att äta lunch etc och sedan åka tillbaka igen på samma biljett. Har ni tur kan ni få se en eller annan delfin också.
Av Annl
11 aug. 2013 10:22
Jag har varit i Key West och ni ska absolut övernatta där. Två nätter kan vara lagom om man bara vill upptäcka KW. Och det är som sagts tidigare på kvällen som stan riktigt lever upp och det är kul att kolla på kommersen på Mallory Square och se solnedgången.

Dessutom är det långt att köra- 20 mil låter inte mycket men det är dålig väg med låg hastighet, ofta mycket trafik och svårt att köra om. Har man otur kan resan ta upp till sex timmar. Men - och det är viktigt - det är en sagolikt vacker körning över de låga broarna och havet så det är helt klart värt det.